Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι προνομιακές περιοχές της Αχαΐας που με το νόμο "έκλεβαν" την εφορία

Οι προνομιακές περιοχές της Αχαΐας που μ...

Έρχονται νέες αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα μέχρι το καλοκαίρι

Η αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων ξεκίνησε. Πριν το καλοκαίρι τα ακίνητα σε όλη τη χώρα θα έχουν νέες αξίες ενώ περισσότερες από 3.000 περιοχές θα αποκτήσουν για πρώτη φορά τιμές ζώνης και διαφορετική φορολογική αντιμετώπιση από αυτή που ξέραμε μέχρι σήμερα.

Με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες θα υπολογίζονται και όλοι οι φόροι που βαρύνουν τα ακίνητα αυτών των περιοχών, από τον ΕΝΦΙΑ και τους φόρους μεταβίβασης μέχρι το τεκμήριο της κατοικίας αλλά και το τέλος ακίνητης περιουσίας.

Τις τελευταίες ημέρες, τεράστιες ουρές σχηματίζονταν καθημερινά στις εφορίες της Πάτρας από όσους έσπευδαν να μεταβιβάσουν ακίνητα πριν από την εκπνοή του 2019 και όπως ανέφεραν στην Πελοπόννησο αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες η αύξηση στις μεταβιβάσεις κυμάνθηκε γύρω στο 11% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα στην Α’ ΔΟΥ Πατρών είχαν δηλωθεί 2.820 μεταβιβάσεις ακινήτων, αγοραπωλησίες και γονικές παροχές ενώ το 2018 είχαν γίνει 2.518.

Παρόμοια εικόνα επικρατούσε και στη Γ’ ΔΟΥ Πατρών όπου καταχωρήθηκαν 4.912 μεταβιβάσεις ακινήτων όταν το 2018 είχαν γίνει 4.453.

Η καμπάνα αρχίζει να χτυπά κυρίως για τις περιοχές που μέχρι σήμερα βρίσκονταν εκτός συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες ακινήτων να φορολογούνται πολύ χαμηλά σε σχέση με τα αστικά κέντρα και η Αχαϊα έχει πολλές τέτοιες περιοχές.

Έτσι στην Αιγείρα και το Διακοπτό οι τιμές εκκίνησης για διαμερίσματα και μονοκατοικίες είναι παγωμένες για πάνω από 10 χρόνια σε 400 και 520 ευρώ ανα τετραγωνικό μέτρο.

Στο Διακοπτό οι τιμές εκκίνησης βρίσκονται ακόμη στα 300 και 420 ευρώ αντίστοιχα.

Στη Βλασία Καλαβρύτων είναι στα 340 και 480 ευρώ.

Στη Λακόπετρα στα 380 και 530 ευρώ

Στην Κλειτορία και τη Δάφνη Καλαβρύτων είναι στα 290 και 410 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στην περιοχή της Οβρυάς και στα Σαγέικα 400 και 560 ευρώ.

Στην Ακράτα, στα Βραχνέικα, στον Αλισσό Δυτικής Αχαϊας, στην Παραλία, στα Ροϊτικα και στο Μιντιλόγλι οι αξίες για διαμερίσματα και μονοκατοικίες ξεκινούν από 400 και 560 ευρώ αντίστοιχα ανα τετραγωνικό μέτρο όπως επίσης στον Άγιο Βασίλειο, στο Ρίο, στο Ακταίο, στο Άνω Καστρίτσι και στον Ψαθόπυργο. Δηλαδή όσα στα ορεινά Σελλά και στα Αργυρά αλλά και στα απομακρυσμένα χωριά της Τριταίας, Αλεποχώρι, Κάλφα, Βελιμάχι, Δροσιά και άλλα.

Πρόκειται ξεκάθαρα για μεγάλη τρύπα του φορολογικού συστήματος που μέχρι σήμερα κατάπινε τεράστιες αδικίες στη φορολόγηση των ακινήτων ολόκληρων περιοχών.

πηγή: Εφημερίδα Πελοπόννησος/ Σωτήρης Παπανδρέου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις