Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Αμαλιάδα: «Μαύρα»… Χριστούγεννα για τα μαγαζιά!

Αμαλιάδα: «Μαύρα»… Χριστούγεννα για τα μαγαζιά!

Δεν κινήθηκε καλά η αγορά

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα κινήθηκε η αγοραστική κίνηση στην αγορά της Αμαλιάδας, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκο Σιαψάλη να δηλώνει χαρακτηριστικά ότι συγκριτικά με πέρυσι την ίδια εποχή η πτώση φτάνει περίπου το 50%, πάντα για τα εμπορικά καταστήματα. Μεγάλη ήταν η κίνηση στα καταστήματα πώλησης ειδών πρώτης ανάγκης και απ’ ότι διεφάνη στις αγορές για το… ρεβεγιόν περιορίστηκε ο περισσότερος κόσμος και στην αγορά κάποιων δώρων που επιβάλλονταν να γίνουν.

 «Τις γιορτές τα μαγαζιά δεν δούλεψαν. Αυτά που δούλεψαν ήταν τα σούπερ – μάρκετ και τα κρεοπωλεία και γενικότερα με ότι έχει σχέση με το φαγητό. Η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα ήταν ελάχιστη», ανέφερε ο κ. Σιαψάλης, ο οποίος έδωσε και μια διαφορετική διάσταση στην μειωμένη κίνηση, υποστηρίζοντας ότι μια μεγάλη μερίδα των καταναλωτών προτίμησε τις αγορές άλλων πόλεων:

«Ο περισσότερος κόσμος, απ’ ότι καταλάβαμε, πήγε και έκανε τις αγορές του στις μεγάλες πόλεις, όπως στην Πάτρα και στην Αθήνα και δεν προτίμησε την τοπική αγορά. Θα πρέπει όμως να καταλάβουν ότι θα πρέπει να στηρίζουν την τοπική αγορά, τα μικρά μαγαζιά, που αποτελούν την «ραχοκοκαλιά» της τοπικής οικονομίας.

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, σε σχέση με πέρυσι η πτώση της κίνησης και του τζίρου φτάνει περίπου το 50% για τα εμπορικά καταστήματα…».

Πλέον, η μόνη… προσωρινή ελπίδα είναι οι χειμερινές εκπτώσεις που θα ξεκινήσουν μέσα στον μήνα: «Ευελπιστούμε το επόμενο διάστημα, που θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις, να υπάρξει ανταπόκριση και να στηριχτούν τα καταστήματα της πόλης. Σίγουρα, τα πράγματα είναι δύσκολο το ξέρουμε όλοι.

Όμως τα τοπικά καταστήματα έχουν πολύ καλές προσφορές για μεγάλα διαστήματα μέσα στο έτος και εκπτώσεις και βρίσκονται δίπλα στον καταναλωτή», επεσήμανε ο κ. Σιαψάλης.

 

πηγή patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις