Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι νέες ψηφιακές ταυτότητες και στο κινητό σας - Για να τις έχετε μαζί σας παντού

Οι νέες ψηφιακές ταυτότητες και στο κινη...

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός στις 20 Δεκεμβρίου

ε αποκαλύψεις σχετικά με τη νέα ψηφιακή αστυνομική ταυτότητα προχώρησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφέροντας ότι μπορεί να εγκατασταθεί και στα «έξυπνα κινητά» μέσω εφαρμογής (application) για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε συγκεκριμένα: «Θα κουβαλάς την ταυτότητά σου μέσω του κινητού. Δεν υπάρχουν ζητήματα ευαίσθητης φύσης… Η ταυτότητα μοιάζει με πιστωτική κάρτα, η οποία θα έχει υποδομή που θα μπορεί με έναν reader να κάνει μια σειρά από δουλειές και θα υπάρχει και υποδομή να έχεις την ταυτότητα στο κινητό σου μέσω εφαρμογής».

Ο κ. Πιερρακάκης διαβεβαίωσε ότι οι νέες ταυτότητες θα είναι αρκετά πιο ασφαλείς από αυτές που έχουν οι πολίτες σήμερα. «Η ταυτότητα θα έχει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και κάτι άλλο… Σήμερα χρησιμοποιούμε τον Αριθμό Ταυτότητας για να πιστοποιηθούμε στις τράπεζες, αλλά αν χάσεις την τράπεζα, ο ΑΤ αλλάζει και πρέπει να ξαναπάς στην τράπεζα. Θα είναι βασικά αριθμός ταυτότητας που θα χρησιμοποιείται σε όλη σου τη ζωή» τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η κυβέρνηση έχει κρατήσει το ίδιο κόστος στον διαγωνισμό για τις ταυτότητες που προβλεπόταν και επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε και σειρά πραγμάτων όπως τη συζήτηση περί ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, δηλαδή ο πολίτης να έχει πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες από το σπίτι του. Για κάτι τέτοιο όμως, είπε, απαιτείται ψηφιακή υποδομή στην ταυτότητα και γι’ αυτό το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ακύρωσε τον προηγούμενο διαγωνισμό. Επίσης, στον προηγούμενο διαγωνισμό η φωτογραφία ήταν ασπρόμαυρη ενώ τώρα θα είναι έγχρωμη υψηλής ασφάλειας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις