Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Το... "ταμείο" της επίσκεψης Κικίλια στην Πάτρα- Τι πήραμε και τι όχι

Το... "ταμείο" της επίσκεψης Κ...

Τι είπε και τι δεν είπε ο υπουργός Υγείας

Απολογισμό της επίσκεψης του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στην Πάτρα κάνουν οι τοπικοί Φορείς του χώρου καταγράφοντας τα όποια θετικά προέκυψαν αλλά και εκείνα στα οποία απέφυγε να δώσει ευθείες απαντήσεις και να αναλάβει δεσμεύσεις.

Στα θετικά σίγουρα καταγράφεται το γεγονός ότι ο Υπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος για την επαναλειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Στις δημόσιες δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Υπουργός ανέφερε ότι η Κλινική θα λειτουργήσει σύντομα χωρίς να δώσει χρονοδιαγράμματα.

Το απόγευμα πάντως μπροστά σε κομματικό ακροατήριο, στην κοπή της Πίτα της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Αχαΐας της ΝΔ υποστήριξε ότι η Κλινική θα ανοίξει πριν από το Πάσχα. «Μετά την εξασφάλιση ενός πολύ σημαντικού κονδυλίου από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προχωρούν οι διαδικασίες για το διαγωνισμό και καλύφθηκε η θέση του αναπληρωτή καθηγητή, που θα είναι ο επικεφαλής της Καρδιοθωρακοχειρουργικής.

Παράλληλα, σε συντονισμό με την διοίκηση του νοσοκομείου φροντίζουμε ώστε να τρέξουν γρήγορα οι απαιτούμενες διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού και νοσηλευτών», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: 

«Οι προσλήψεις θα γίνουν μία πρωτοπόρα διαδικασία, δηλαδή με ηλεκτρονική πλατφόρμα, έτσι ώστε να περιοριστεί ο χρόνος αναμονής… Θυμίζω ότι η διαδικασία αυτή για τους γιατρούς ήταν περίπου 18 μήνες και για το νοσηλευτικό προσωπικό 3,5 χρόνια, ενώ τώρα θα μειωθεί στους πέντε μήνες για όλους».

Στα θετικά καταγράφεται και η δέσμευση για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων παρεμβάσεων στο ΠΓΝΠ για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια και είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση της 6η Υγειονομικής Περιφέρειας και την Περιφερειακή αρχή Κατσιφάρα: «Προχωράμε ήδη με την περιφέρεια σε ένα πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισής του, το οποίο είχε κολλήσει και θέλω να ελπίζω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα τα αποτελέσματα θα είναι ορατά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Θετικό θα μπορούσε να θεωρηθεί και το ενδιαφέρον που έδειξε για την πρόταση της 6ης ΥΠΕ για την ολοήμερη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αγίου Αλεξίου, ένας σχεδιασμός που εάν υλοποιηθεί, εκτιμάται ότι θα αποσυμφορήσει σημαντικά τα εξωτερικά ιατρεία των δύο μεγάλων νοσοκομείων της Πάτρας.

Από την άλλη αρνητικά αντιμετωπίζεται το γεγονός ότι δεν ανέλαβε άλλες δεσμεύσεις για κτιριακές ανάγκες της περιοχής και για προσλήψεις του απαιτούμενου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Παράλληλα αρνητική αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι δεν συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των Νοσοκομειακών Ιατρών της Αχαΐας οι οποίοι είναι γνώστες των προβλημάτων του χώρου της Υγείας σε όλο το Νομό.  

Ως εκ τούτου δεν δόθηκαν και απαντήσεις στα ζητήματα που έχουν θέσει κατά καιρούς οι γιατροί με βασικότερο την συσσώρευση ασθενών στους διαδρόμους των Νοσοκομείων αλλά και όσους ενώ πρέπει να νοσηλεύονται σε κλίνες της Εντατικής «στριμώχνονται» σε κανονικά δωμάτια.

Επίσης δεν ενημέρωσε πότε θα αναλάβουν τις αρμοδιότητές τους οι νέοι διοικητές των Νοσοκομείων της περιοχής οι οποίοι έχουν ανακοινωθεί εδώ και πάνω από ενάμιση μήνα χωρίς έχουν ακόμα διοριστεί επισήμως.

Αρνητικά σχόλια συγκέντρωσε και το γεγονός ότι δεν δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ αλλά αρκέστηκε σε μια δήλωση μετά το τέλος της επίσκεψής του στο ΠΓΝΠ.  

 

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ

Σοβαρά ζητήματα που αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας «Ο Άγιος Ανδρέας» έθεσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Θόδωρος Σερεμέτης.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο thebest.gr. Το πρώτο ζήτημα που τέθηκε ήταν τα χρήματα που λαμβάνει ο Άγιος Ανδρέας από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα οποία δεν καλύπτουν τις ανάγκες της εύρυθμης λειτουργίας του. Τα χρήματα που παίρνει είναι περίπου στα 22εκ. ευρώ, αυξημένα σε σύγκριση με τα πρώτα χρόνια των μνημονίων αλλά πολύ λιγότερα από εκείνα του 2006 ή του 2008. Το Νοσοκομείο χρειάζεται περί τα 30εκ. τον χρόνο, χρήματα για τα οποία δίνει «μάχη» κάθε χρόνο προκειμένου να μην παρατηρούνται ελλείψεις.

Επίσης ένα από τα βασικά του προβλήματα είναι και οι ελλείψεις χώρων με αποτέλεσμα να μην έχουν αναπτυχθεί όπως θα έπρεπε όλες οι Κλινικές του. Εδώ και αρκετό καιρό έχει ανοίξει η συζήτηση κατασκευής ενός νέου κτιρίου, χωρίς όμως ο κ. Κικίλιας να έδειξε να συμμερίζεται αυτή την αναγκαιότητα. Εκείνο που επισήμανε είναι ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν πλήρως οι υπάρχοντες χώροι των υφιστάμενων κτιρίων.

Από τη διοίκηση τέθηκε και το ζήτημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου από το οποίο λείπουν αρκετοί γιατροί και νοσοκόμες. Ο Υπουργός Υγείας αποδέχθηκε το πρόβλημα χωρίς ωστόσο να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες ή να ανακοινώσει κατά πόσο στις πρώτες προσλήψεις που θα γίνουν επί θητείας του θα συμπεριλαμβάνεται ένας συγκεκριμένος αριθμός για τον Άγιο Ανδρέα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ανακοίνωσε πότε θα αναλάβει τελικά καθήκοντα ο νέος Διοικητής ο οποίος έχει ανακοινωθεί εδώ και πάνω από ενάμιση μήνα όμως ο διορισμός του δεν έχει πάρει ακόμα Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως.

 

ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

1. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

Σε ότι αφορά τον ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, που είναι σχεδόν πάνω στα πλαίσια των διεκδικήσεών μας, επιδίωξή μας είναι:

Κατ΄ αρχήν ΑΜΕΣΗ και πρώτη προτεραιότητά μας ή διόρθωση του συνειδητού, όπως προαναφέρουμε, λάθους που τον έχει καταστήσει ανεφάρμοστο και έχει θέσει το Νοσοκομείο στον ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ.

Άμεσα την κίνηση των διαδικασιών τροποποίησής του στα κενά και τις παραλείψεις που έχει σε ότι αφορά την Τεχνική Υπηρεσία, την Αποστείρωση κλπ άλλους τομείς.

και βεβαίως την πλήρη ανάπτυξη του, με ιδιαίτερη έμφαση στην επεμβατική ακτινολογία - στεφανιογραφία και όχι μόνον, όπως το επιβάλλουν οι ανάγκες της περιοχής, η ιδιαιτερότητα της, που θέλει το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ, έτσι ώστε να καλύπτει και να εξυπηρετεί πλήρως και σωστά ΟΛΟΥΣ τούς  Πολίτες  της περιοχής μας, τους πολίτες που ολοένα και πιο πολλοί το προτιμούν, λόγω της κρίσης, της γεωγραφικής του θέσης και όχι μόνον, στόχοι πουσαφώς μπορούν να επιτευχθούν με την δυνατότητα ανάπτυξης των 500 τουλάχιστον κλινών.

 

2.  ΚΤΙΡΙΑΚΑ.

Το 2017, την πιο κρίσιμη και καθοριστική περίοδο για την τύχη και την προοπτική του Νοσοκομείου μας, έτυχε να έχουμε μια Διοίκηση μη συνεργάσιμη με τους φορείς και τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να γίνει μια εφιαλτική μεταστέγαση, αυτή του ΝΝΘώρακος και του 409 στις κεντρικές μας κτιριακές υποδομές, χωρίς δυστυχώς κανέναν σοβαρό σχεδιασμό, βεβιασμένα και επιπόλαια.

Αυτή λοιπόν η μεταστέγαση, είχε ως συνέπεια την συρρίκνωση των υπηρεσιών του 409 και του ΝΝΘ, που άναρχα εγκαταστάθηκαν στο κεντρικό κτίριο και το χειρότερο άφησε  άστεγες 150 κλίνες, τμήματα και υπηρεσίες άκρως αναγκαίες και απαραίτητες για τις ανάγκες της περιοχής μας και όχι μόνον.

Αυτή λοιπόν η αρνητική εξέλιξη που στιγματίζει την λειτουργία του Νοσοκομείου, δημιούργησε την ανάγκη διεκδίκησης νέων κτιριακών υποδομών και βεβαίως χωροταξικό επανασχεδιασμό, ζητήματα που είναι πρώτης προτεραιότητας για εμάς, που σαφώς θα επιδιώξουμε, όπως και κατά το παρελθόν όπου με τις παρεμβάσεις μας έχουμε αυτήν την κτιριακή εξέλιξη, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, με ΟΛΕΣ μας τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ:

Την ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ και ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ των  νεων ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ μας   στόχων, να προχωρήσουν δηλ. οι ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ που χρειάζονται για να στεγαστούν οι 150 και πλέον άστεγες κλίνες, τα τμήματα και οι υπηρεσίες που προβλέπονται στον νέο οργανισμό και βεβαίως οι άκρως αναγκαίοι και απαραίτητοι χώροι στέγασης του Φαρμακείου, της αποθήκης που βρίσκονται σε εξέλιξη και των αποδυτηρίων Προσωπικού και χώρων ξεκούρασης που δεν υπάρχουν. Τις κτιριακές υποδομές που είχε δεσμευτεί η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, η οποία τις εξήγγειλε με μεγαλοστομίες από τον χώρο του Νοσοκομείου, χωρίς δυστυχώς κανένα αντίκρισμα.

Τον επαναπροσδιορισμό της χωροταξικής κατανομής των τμημάτων και των υπηρεσιών μας απέναντι στη σημερινή κατάσταση, έτσι  ώστε  αυτοί  να   καταστούν λειτουργικοί.

Επαναπροσδιορισμό της στάσης μας σε ότι αφορά τα κτίρια του 409 και ΝΝΘ.

Αξιοποίηση της περιουσίας και ιδιαιτέρως του  ΚΤΙΡΙΟΥ   που βρίσκεται στην περιοχή της ΖΑΣΤΟΒΑΣ.    

Εγκατάσταση Ηλιακών θερμοσιφώνων και φωτοβολταϊκών συστημάτων και βεβαίως παρασκευή δικού μας οξυγόνου ζήτημα που βρίσκεται ήδη στο Υπουργείο, προκειμένου να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας μας.

Άμεσα χρηματοδότηση για την ανακαίνιση και τον χωροταξικό επαναπροσδιορισμό του ταχύρρυθμου, άμεσα λειτουργικός ο πρώην χώρος του Νεφρολογικού τμήματος που δυστυχώς παραμένει γιαπί.

Η αναγκαία και απαραίτητη  ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ και ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Κέντρων Υγείας, που παραμένουν εγκαταλελειμμένα.

Σκοπός και στόχος μας είναι ή ανάπτυξη και λειτουργία, ενός μεγάλου, σύγχρονου Νοσοκομείου πλήρως εξοπλισμένο, όπως προαναφέρουμε και στην περίπτωση  με τον οργανισμό, έτσι ώστε εφημερεύοντας εναλλάξ, μέρα πάρα μέρα  και επί ίσοις όροις με το ΠΠΝΡΙΟΥ, να καλύπτουμε πλήρως και σωστά όλες τις ανάγκες της περιοχής μας και βεβαίως η ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των Κ.Υ για να επιτελούν το σκοπό για τον οποίο αυτά υφίστανται στις συγκεκριμένες τοπικές κοινωνίες.

3. ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ k΄ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ.

ΣΤΑΘΕΡΗ και ΜΟΝΙΜΗ επιδίωξή μας είναι η αντιμετώπιση των μεγάλων ελλείψεων που έχουμε σε Προσωπικό και Ιατρούς, με προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ και ΜΟΝΟΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

Η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας σε Νοσηλευτικό-Διοικητικό-Παραϊατρικό και λοιπό Προσωπικό, εμφανέστατη. Αρκεί μια ματιά στα προγράμματα υπηρεσίας όπου τα οφειλόμενα ΡΕΠΟ, οι οφειλόμενες ΑΔΕΙΕΣ και οι ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ καταμαρτυρούν την τραγικότητα της κατάστασης, όπως την καταμαρτυρά και η δυσχερής λειτουργία της Διοικητικής Υπηρεσίας, η οποία πέρα από το σοβαρό έλλειμμα οργάνωσης της με σοβαρές ευθύνες της Διοίκησης, οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού  έχουν οδηγήσει την άλλοτε πρότυπο Διοικητική μας υπηρεσία σε απελπιστική κατάσταση. Τραγική είναι η κατάσταση και στην Ιατρική υπηρεσία, όπου το Νοσοκομείο μέρα με την ημέρα αδειάζει από έμπειρους ιατρούς και ειδικευόμενους, πρόβλημα που θέλει ιδιαίτερη προσοχή, με την άμεση και έγκαιρη προκήρυξη των ιατρών που συνταξιοδοτούνται, διαδικασία ξεχασμένη, για την τύχη και την προοπτική του Νοσοκομείου, την εξασφάλιση της πλήρους και σωστής λειτουργίας του.

Με βάσει και τον νέο οργανισμό των 465 κλινών καταγράφουμε αρκετές κενές οργανικές θέσεις, όλων των ειδικοτήτων. Κενές θέσεις που καθημερινά μεγαλώνουν λόγω των Συνταξιοδοτήσεων και όχι μόνον.

Βάσει των προαναφερόμενων χρειάζεται σοβαρή προσέγγιση και  εξέταση του προαναφερόμενου προβλήματος όπου Ζητάμε ΑΜΕΣΑ την κίνηση των διαδικασιών ενίσχυσης μας με προσωπικό και Ιατρούς, κατά  προτεραιότητα στα τμήματα που λειτουργούν κάτω και από τα όρια  Ασφαλείας, με ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ βάρδιες και σε εκείνα που βρίσκονται στα πρόθυρα κλεισίματος και βεβαίως Νοσηλευτικού Προσωπικού, όπου η υπερ-εντατικοποίηση και η αύξηση της δουλειάς, τα πολλά προβλήματα υγείας και όχι μόνον, έχουν οδηγήσει τον κλάδο αυτό αλλά και άλλους σε απελπιστική κατάσταση.

ΖΗΤΑΜΕ κατ΄ εξαίρεση γενναίες προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ και ΜΟΝΟΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στα Κέντρα Υγείας συνδικαλιστικής μας ευθύνης (κ. Αχαϊας, Ερυμάνθειας και Χαλανδρίτσας), που μαραζώνουν ανήμπορα να επιτελέσουν τον σκοπό τους, που έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Για την  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ της προαναφερόμενης κατάστασης, πέρα από την αναγκαιότητα της παραμονής στη δουλειά των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, που θα πρέπει να μετατραπούν σε αορίστου γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

ΖΗΤΑΜΕ την ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ των μετακινημένων δυνάμεων μας σε άλλες υπηρεσίες όπως στην 6η Υ.Πε και όχι μόνον, καθώς επίσης και την έγκριση όλων εκείνων των αιτημάτων ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ-ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ υπαλλήλων προς το Νοσοκομείο μας.

Σε ότι αφορά τους μετακινημένους σε άλλα Νοσοκομεία, για να μην δημιουργήσουμε προβλήματα, ζητάμε την αμοιβαία αντικατάσταση τους, είτε μέσω μετατάξεων είτε μέσω των όποιων πρώτων προσλήψεων.

Ζητάμε επίσης την  παρέμβασή σας, στη νέα Διοίκηση, να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην Διοικητική Υπηρεσία που όπως αναφέρουμε έχει σοβαρό πρόβλημα οργάνωσης και ανταπόκρισης στις ανάγκες της υπηρεσίας μας, αλλά κυρίως και πρωτίστως στην Νοσηλευτική, όπου με τις ευλογίες του Διοικητή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διαχείρισης του Προσωπικού που έχει σοβαρά αρνητικά αντανακλαστικά στη λειτουργία μας, πέρα από το έλλειμμα δημοκρατίας που καθημερινά διαπιστώνουμε.

4.  ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Άμεσα ΠΛΗΡΗ και λεπτομερή καταγραφή και αποτύπωση της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου και βεβαίως την αξιοποίηση της.

Άμεσα αποδοχή των όποιων εκκρεμών ΔΩΡΕΩΝ και ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΩΝ υπάρχουν προς το Νοσοκομείο και βεβαίως την σχετική αξιοποίησή τους, στην κατεύθυνση της πάγιας πηγής εσόδων για το Νοσοκομείο.

Επισημαίνουμε την ιδιαιτερότητα του 409 και βεβαίως την συντήρηση-διατήρηση και αξιοποίηση των κτιρίων του ΝΝΘώρακος  καθώς επίσης και του ¨ΣΑΝΑΤΟΡΙΟΥ¨ στη ΖΑΣΤΟΒΑ που έχει αφεθεί στην τύχη των καταπατητών.

 

5. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ.

Κατ΄ αρχήν ΑΜΕΣΑ γενναία χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των αναγκών μας για την χρονιά που διανύουμε.

Επαναπροσδιορισμός του προϋπολογισμού μας στις πραγματικές ανάγκες με ΑΥΞΗΣΗ ΑΜΕΣΑ του σημερινού ελλιπέστατου σεισμόπληκτου προϋπολογισμού μας, του υπολειπόμενου έναντι ακόμη και των τελευταίων ετών, τουλάχιστον κατά 40 %, σαφώς από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την αντιμετώπιση των επιπρόσθετων αυξημένων αναγκών μας και την εύρυθμη λειτουργία μας.

 

6. ΚΕΝΤΡΑ  ΥΓΕΙΑΣ.

Τα άκρως αναγκαία και απαραίτητα Κέντρα Υγείας, υπολειτουργούν παρά τις πληθυσμιακές και χωροταξικές ιδιαιτερότητες των περιοχών όπου έχουν κτισθεί.    

Δυστυχώς, όπως προαναφέρουμε, λειτουργούν με προσωπικό και Ιατρούς κάτω και από τα όρια ασφαλείας, με ακάλυπτες βάρδιες και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν την χειρότερη λειτουργία τους  στην ιστορική τους διαδρομή.

Για την συνέχιση της αναγκαίας και απαραίτητης λειτουργίας τους, επιβάλλεται και πρέπει ΑΜΕΣΑ η στήριξη τους με Ιατρούς και Προσωπικό, με εξοπλισμό η αντικατάσταση άμεσα του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού τους, η χρηματοδότηση τους και βεβαίως η κτιριακή συντήρησή  τους, ουσιαστικές παρεμβάσεις σε όλα αυτά τα αναγκαία και απαραίτητα ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ  (Κ. ΑΧΑΪΑΣ-ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑΣ-ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ), των Κ.Υ που δυστυχώς το ξανα-τονίζουμε μαραζώνουν εγκαταλελειμμένα.

 

7. ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ και ΚΡΙΣΕΙΣ στις ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Σταθερή και μόνιμη πλέον διεκδίκησή μας είναι οι κρίσεις ΟΛΩΝ των θέσεων ευθύνης στο Νοσοκομείο μας, καθώς επίσης και των θέσεων Διευθυντών των ιατρών στα τμήματα και τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου μας έως ότου όμως γίνουν αυτές θα πρέπει να γίνουν οι επανατοποθετήσεις, που επιβάλλονται μετά την διόρθωση του Νέου Οργανισμού, επανατοποθετήσεις που σαφώς θα πρέπει να γίνουν στα πλαίσια των κείμενων διατάξεων και όχι στην κατεύθυνση Σερεμέτη που μας ανάγκασε σε κινητοποιήσεις και στους ανακριτές.

ΖΗΤΑΜΕ την παρέμβασή σας γι΄ αυτές τις διαδικασίες, που ήδη έχουν καθυστερήσει και είναι στον αέρα.

Παρέμβαση και μάλιστα ΑΜΕΣΗ, χρειάζεται και πρέπει να γίνει, για την επαναλειτουργία επιτέλους του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, όπου υπάρχουν πάρα πολλές εκκρεμότητες, δεδομένου ότι παραμένει ανενεργό για πάνω από 2 έτη.

 

8. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.

Σε ότι αφορά την καθαριότητα, όπου οφείλουμε να επισημάνουμε ότι είμαστε ριζικά αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση του τμήματος καθαριότητας, την λειτουργία των ιδιωτικών συνεργείων κλπ.

Διεκδίκηση και στόχος μας είναι η επαναφορά του εν λόγω τμήματος στο Δημόσιο με απασχόληση ΜΟΝΙΜΟΥ και μόνον μόνιμου Προσωπικού. Προς αυτήν την κατεύθυνση διεκδικούμε την μετατροπή των σημερινών συμβάσεων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Νοσοκομείου, σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και βεβαίως πρόσληψη επιπλέον ατόμων για την πλήρη και σωστή κάλυψη όλων των αναγκών του Νοσοκομείου μας.

 

9. Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Κατ΄ αρχήν να επισημάνουμε ότι η άσκηση Διοίκησης στο Νοσοκομείο μας δεν είναι ότι το καλύτερο, όπως δεν είναι και στα καλύτερά της η σχέση της μαζί μας.

Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ του Διοικητή και το μένος του απέναντί μας και ιδιαιτέρως οι πρόσφατες διώξεις των Συνδικαλιστών για το ιερό δικαίωμα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ, έχουν δημιουργήσει ένα ΤΕΤΑΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ που καθημερινά διογκώνεται με τις νέες κατευθυνόμενες πρακτικές του, πρακτικές και τακτικές κλήσεων σε απολογία, ποινών σε Συνδικαλιστές και όχι μόνον, που επιβάλλουν την ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του.

 Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο…..

 

10. ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ και ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

Η 6η Υ.Πε όπως αναφέρουμε και στην υπ΄ αριθ 297/12.11.19 επιστολή μας που σας στείλαμε, είναι πρωταθλήτρια στις Αγωγές, ποινικές και πειθαρχικές εναντιώσεις, τόσο των Διοίκησεων όσο και του Νομικού Συμβούλου της 6ης Υ.Πε ενάντια στα Συνδικάτα και τους Συνδικαλιστές. 

-Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, οδηγείτε στις ανακριτικές αρχές μετά από έγγραφη προσφυγή του Διοικητή του Νοσοκομείου και του Υποδιοικητή της 6ης Υ.Πε, γιατί ¨τόλμησε¨ να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις υπερασπιζόμενο την νομιμότητα.

-Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας κλήθηκε σε μεθοδευμένη απολογία, για μια σειρά από συνδικαλιστικές πράξεις και ενέργειες του 2013 και του 2014 για τις οποίες ο Διοικητής στέλνει την επιβολή ποινής στο Υπουργείο. Συνδικαλιστικές πράξεις και ενέργειες για τις οποίες την 20/1/2020 οδηγείται εκ νέου στα δικαστήρια μηνυόμενος από τον Νομικό Σύμβουλο της 6ης Υ.Πε, από τον οποίο έχουν μηνυθεί και πάρα πολλοί άλλοι.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Ο κ. Κικίλιας είχε συνάντηση και με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη ο οποίος τον ενημέρωσε για τις μεγάλες και διαχρονικές ελλείψεις κλινών, εξοπλισμού και κυρίως προσωπικού στα νοσοκομεία της πόλης, που καλύπτουν περιστατικά, όχι μόνο της Πάτρας, αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και νησιών του Ιονίου, αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου η οποία συνεχίζει:

Ο πατραϊκός λαός ζει σε μια πόλη όπου λειτουργούν Πανεπιστημιακές σχολές Ιατρικής, Νοσηλευτικής, με αποφοίτους υψηλού επιπέδου, με εκατοντάδες νέα παιδιά που μπορούν να στελεχώσουν ένα δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά δεν μπορεί «να βρει την υγειά του».

Εκατοντάδες νέοι επιστήμονες παίρνουν το δρόμο για το εξωτερικό, ενώ παραμένουν και διογκώνονται οι ελλείψεις προσωπικού.

Επιβάλλεται να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας:

Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, γιατρών και νοσηλευτών, στα νοσοκομεία, αλλά και τα κέντρα υγείας.

Να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών του Δημόσιου Τομέα Υγείας. Να εξοπλιστούν όλες οι μονάδες Υγείας, με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για τις ανάγκες διάγνωσης και νοσηλείας.

Ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες του Δήμου για το μεγάλο θέμα των ναρκωτικών, τονίζοντας ότι ο Δήμος Πατρέων με τη συνεργασία της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας,  της Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και το ΕΣΥΝ-Παράρτημα Πάτρας, υλοποιεί πρόγραμμα Πρωτογενούς Πρόληψης από τις εξαρτήσεις στα σχολεία της περιοχής μας.

Μέσα από την επαφή με τους χιλιάδες μαθητές, καταγράφηκε η μεγάλη ανάγκη για ενημέρωση και συζήτηση για τις εξαρτήσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ενημέρωσε επίσης τον Υπουργό, ότι ο Δήμος μαζί με 43 φορείς της πόλης μας, συνεχίζει να διεκδικεί τη δημιουργία Κλειστού Θεραπευτικού Προγράμματος του ΚΕΘΕΑ στην Πάτρα, καθώς και τη λειτουργία Πολυδύναμου Συμβουλευτικού Σταθμού του ΚΕΘΕΑ για όλες τις εξαρτήσεις (διαδίκτυο, τζόγος κ.λπ.). Το αίτημα είχε κατατεθεί από τον Δήμο και τους φορείς, στον Υπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης, κ. Ξανθό, σε συνάντηση που έγινε στις 28 Μαρτίου του 2019, αλλά ακόμη η πόλη περιμένει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being