Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Tiffany's : Το πρώτο club στην Ελλάδα που έπαιξε ελληνικά κι έκλεινε στις 10 το πρωί!

Tiffany's : Το πρώτο club στην Ελλάδα πο...

Από εκεί περνούσε κυριολεκτικά όλη η Πάτρα των 80's

Τα βράδια του καρναβαλιού και της άνοιξης , τη σεζόν 1985- 1986 αν ήσουν οδηγός, περνούσες με δυσκολία από την οδό Γερμανού στο ύψος της Ηλείας. Ο λόγος ονομαζόταν… Tiffany’s και η αιτία ήταν το γεγονός ότι παρά το ότι το μαγαζί χώραγε περί τα 200 άτομα, κάθε βράδυ περνούσαν από εκεί πάνω από 1.00 που είτε στριμώχνονταν , είτε κάθονταν στην είσοδο περιμένοντας , είτε κάνανε βόλτα στα άλλα μαγαζιά κι επέστρεφαν.

Γενικά, εκείνη την εποχή συνηθιζόταν η περατζάδα από διάφορα μαγαζιά, ήταν κάτι σαν έθιμο της νεολαίας που ανακάλυπτε τη νύχτα και της έκλεινε με πολύ κέφι το μάτι.

Το Tiffany’s του Γιάννη Βουλδή και του Τάκη Γαλάνη, ήταν ένα από τα club που κυριάρχησαν τη δεκαετία του ’80, λειτουργώντας ως μαγνήτης για το νεαρόκοσμο.

Ήταν αυτό που ξεκίνησε και τη μόδα των ελληνικών, όχι μόνο στην Πάτρα αλλά γενικά στην Ελλάδα.

Την αρχή έκανε η Ζακελίνα Κυρούση παίζοντας δυο τραγούδια της Πρωτοψάλτη κι έτσι αποφασίστηκε όταν περνάει η ώρα να παίζουν ελληνικά. Ξεκίνησαν με τραγούδια όπως η Ευλαμπία, το Ρίτα Ριτάκι και έφθασαν στον Πανταζή και το Βοσκόπουλο.

Και έγινε ο χαμός.

Το Tiffany’s ήταν το πρώτο μαγαζί που την πρωτοχρονιά του 1998 έκλεισε στις 10 το πρωί!

«Είχαμε σταματήσει το λεωφορείο μπροστά στη Γερμανού και μπαίναμε από τη μια πόρτα χορεύοντας και βγαίναμε από την άλλη. Ο οδηγός το διασκέδαζε, στο τέλος μου έδωσε και μια ταμπέλα που έλεγε «χωρίς εισπράκτορα» θυμάται ο Στέλιος Αποστολόπουλος.

Το Tiffany’s καθιέρωσε περίφημα πάρτυ όπως το baby party και το gipsy party που προκαλούσαν «σεισμό» στο μαγαζί.

 

Στη συνέχεια ο κόσμος που ήταν πολύς και δε χωρούσε έφερε το More Tiffany’s στη Σαχτούρη, ένα πολύ μεγαλύτερο μαγαζί που άνοιξε το 1989.

Στα decks ο Στέλιος Αποστολόπουλος και ο Γιώργος Κουβεριανός.

«Στα καρναβάλια είχαμε φθάσει στο σημείο με το Γιώργο να κοιμόμαστε εκεί, να κάνουμε εναλλάξ βάρδιες «σκοτωμένοι» από παρελάσεις και κρυμμένο θησαυρό και να πρέπει να πάει το μαγαζί μέχρι τις 10 το πρωί. Να βλέπεις να κοιμόμαστε ανα μισάωρο κάτω στα πόδια του dj εκ περιτροπής» λέει ο Στέλιος Αποστολόπουλος.

Και στο Tiffany’s και στο More Tiffany’s  στα ποτά επικρατούσε η μόδα του καμικάζι. Πέρα από ουίσκι και βότκα υπήρχαν και τα αξέχαστα fruit punch που προτιμούσαν κυρίως οι γυναίκες.

Στα απίθανα που έχουν συμβεί ήταν ένα τηλεφώνημα για βόμβα. Το μαγαζί ήταν γεμάτο και μέσα οι άνδρες της ασφάλειας έψαχναν διακριτικά για να μην επικρατήσει πανικός.

Βεβαίως και ήταν φάρσα.

Το Tiffany’s έκλεισε το 1990 και το More Tiffany’s το 1994.

* Από την έκδοση "Ιστορίες Εστίασης στην Πάτρα του 20ου αιώνα" της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου, Έκδοση του ΣΚΕΑΝΑ και του εκδοτικού Το Δόντι 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight