Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEAUTY

/

Ραγάδες κόκκινες ή λευκές;

Ραγάδες κόκκινες ή λευκές;

Η Dr. Όλγα Λαζάρου μας εξηγεί πως στο Κέντρο Ιατρικής Αισθητικής και Δερματολογίας Filokalia δίνει τη λύση

Οι ραγάδες ή ραβδώσεις επιστημονικότερα παρατηρούνται στην εγκυμοσύνη, την εφηβεία ή σε απότομες αυξομοιώσεις βάρους.

Στην εφηβεία παρατηρούνται 76% στα κορίτσια και 40% στα αγόρια ενώ σαν εγκυμοσύνη το ποσοστό φτάνει το 90% κυρίως μετά τον 6ο μήνα. Οφείλεται σε καταστροφή του συνδετικού ιστού του δέρματος λόγω κυρίως της επίδρασης των ορμονών πάνω σε αυτόν. Η υπερέκταση του δέρματος αντίθετα με ό,τι πιστεύεται δεν φαίνεται να παίζει ρόλο στην δημιουργία των ραβδώσεων. Βέβαια αυτές μπορεί να παρουσιαστούν και σε άτομα που κάνουν βάρη στα μπράτσα και υπερβαίνουν το όριο αντοχής του δέρματος.

Η πολύμηνη εφαρμογή τοπικά κρέμας κορτιζόνης ή λήψη κορτιζόνης από το στόμα επίσης μπορεί να δημιουργήσει ραβδώσεις. Εμφανίζονται στην μέση, την κοιλιά, τους γλουτούς και το στήθος. Όταν οφείλονται σε ορμονική διαταραχή μπορεί να εμφανισθούν και στα άκρα. Το χρώμα τους αρχικά μπορεί να είναι κόκκινο μετά όμως παίρνει ένα άσπρο – κίτρινο χρώμα.

Η ράβδωση στην ουσία είναι μία ΑΤΡΟΦΙΑ του δέρματος και σαν τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε θεραπεία των ραβδώσεων ειδικά των λευκών, σήμερα όμως με την εξέλιξη της τεχνολογίας αντιμετωπίζονται προβλήματα που πριν θεωρούσαμε άλυτα.

Η αντιμετώπιση των ραβδώσεων εξαρτάται από το χρώμα τους. Όταν είναι κόκκινες αντιμετωπίζονται με pulseddyelaser. Με το μοναδικό αυτό laserχρωστικής οι ραβδώσεις αποχρωματίζονται ενώ ταυτόχρονα το laserδιεγείρει τους ινοβλάστες να παράξουν κολλαγόνο και ελαστίνη βελτιώνοντας έτσι το χρώμα και την υφή του δέρματος. Αποτέλεσμα βλέπουμε από την πρώτη συνεδρία ενώ συνολικά χρειάζονται 3-4 συνεδρίες.

Οι λευκές ραβδώσεις είναι πιο δύσκολες στην αντιμετώπισή τους και απαιτούν συνδυασμό μεθόδων για να θεραπευτούν. Στην Filokalia εφαρμόζουμε το Intracelπου είναι ραδιοσυχνότητες με microneedlingκαι Fractionallaserστην ίδια συνεδρία με εξαιρετικά αποτελέσματα. Το Intracelέχει κεφαλή εφοδιασμένη με μικρές χρυσές βελονίτσες που βοηθούν τις ραδιοσυχνότητες να εισχωρήσουν σε βάθος στο δέρμα και έτσι αναπλάθουν από μέσα προς τα έξω τους ιστούς. Η κεφαλή είναι ξεχωριστή για κάθε πελάτη – ασθενή για λόγους υγιεινής.

ΤοFractionalCO2laserδιεγείρειτουςινοβλάστες να παράξουν κολλαγόνο σε επιφανειακότερες στιβάδες. Έτσι θεραπεύουμε το δέρμα σε όλο το πάχος του μιας και όπως είπαμε η ράβδωση είναι μία ατροφική ουλή στην ουσία που καταλαμβάνει μεγάλο βάθος στο δέρμα.
Το αποτέλεσμα ενισχύεται περισσότερο αν στην ίδια συνεδρία κάνουμε PRPδηλαδή πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια με ορό που παίρνουμε από τον ίδιο τον ασθενή με ειδική επεξεργασία και το οποίο είναι πολύ πλούσιο σε αναγεννησιακούς αναπτυξιακούς παράγοντες επιτρέποντας έτσι εκτός από ενίσχυση του αποτελέσματος και πολύ σύντομη αποθεραπεία.

 

Info:

Κέντρο Ιατρικής Αισθητικής και Δερματολογίας Filokalia

Διεύθυνση: Κορίνθου 210-212

Τηλέφωνο: 2610.275017

Email: [email protected]

Facebook: Olga Lazarou - Dermatologist

Instagram: lazarouolga

filokaliabylazarou.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View