Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε τις 7 ψηλότερες κορυφές κάθε Ηπείρου

Η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε τις 7 ψηλ...

Το 7 Summits θεωρείται το υπέρτατο ορειβατικό επίτευγμα

Στην ψηλότερη κορυφή της Ανταρκτικής ανέβασε την ελληνική σημαία η αλπινίστρια Χριστίνα Φλαμπούρη την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, στις 17.30, ολοκληρώνοντας το σπουδαίο ορειβατικό project «7 Summits».

Κόντρα στις χαμηλές θερμοκρασίες και τον ισχυρό άνεμο της περιοχής, σκαρφάλωσε στο Vinson Massif στα 4.892μ. υψόμετρο κι έτσι κατόρθωσε να συμπεριληφθεί στη μικρή λίστα των 70 μόνο γυναικών παγκοσμίως που έχουν πετύχει το project, μεταξύ των οποίων καμία Ελληνίδα έως τώρα.

Στην ίδια αποστολή έγινε παράλληλα η πρώτη Ελληνίδα που πατάει στον Νότιο Πόλο, ακολουθώντας μια πορεία 111 χιλιομέτρων με τα ορειβατικά σκι ως το νοτιότερο σημείο του κόσμου.

Το 7 Summits θεωρείται το υπέρτατο ορειβατικό επίτευγμα καθώς περιλαμβάνει την ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή κάθε ηπείρου και μέχρι σήμερα το έχουν καταφέρει περίπου 400 άνθρωποι συνολικά. Η Χριστίνα, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών, κατόρθωσε να ολοκληρώσει το project παγκόσμιας αναγνώρισης μόλις σε 3,5 χρόνια. Μετά την κατάκτηση της κορυφής η ίδια δήλωσε: «Είμαι πολύ ευτυχισμένη. Το 7 Summits ήταν για μένα πολύ παραπάνω από ορειβατικό project, ήταν ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα κι αυτό επιβεβαιώνει την πεποίθηση μου ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Πριν από 5 χρόνια φοβόμουν να πατήσω στην άκρη μιας πλαγιάς και σήμερα έχω καταφέρει να πατήσω στις 7 υψηλότερες κορυφές των ηπείρων του κόσμου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life