Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Επτά ειδικοί της Πάτρας στον ύπνο μας συμβουλεύουν πώς να διαλέξουμε στρώμα

Επτά ειδικοί της Πάτρας στον ύπνο μας συ...

A good night’s sleep

Του Φάνη Βγενόπουλου

Αν σκεφτούμε ότι τουλάχιστον το ένα τρίτο της ζωής μας το περνάμε στο κρεβάτι… αντιλαμβανόμαστε ότι η αξία ενός καλού ύπνου είναι πολύ σημαντική. Ο άνθρωπος χρειάζεται περίπου 6-8 ώρες συνεχόμενου ύπνου για να απολαύσει τις ευεργετικές δράσεις του. Το μυστικό ενός πετυχημένου ύπνου όμως δεν είναι τόσο η διάρκεια, όσο η ποιότητά του. Και για να έχουμε έναν ποιοτικό ύπνο, τι καλύτερο από το ξαπλώσουμε σε ένα καθαρό, άνετο κρεβάτι με το κατάλληλο στρώμα, το οποίο στηρίζει και αγκαλιάζει όπως πρέπει όλο μας το σώμα;

Βέβαια, το να βρούμε το ιδανικό στρώμα που θα καλύπτει τις ανάγκες μας και θα μας προσφέρει καλή υγεία και ευεξία, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απευθυνθήκαμε στους «ειδικούς του ύπνου» που αντιπροσωπεύουν γνωστές εταιρείες στρωμάτων στην Πάτρα και τους ζητήσαμε να μας… αποκαλύψουν τα μυστικά τους, ώστε κάθε πρωί να σηκωνόμαστε από το κρεβάτι με υψηλά επίπεδα ενέργειας, καθαρό μυαλό, καλή διάθεση αλλά και καλύτερη υγεία!

Τα ερωτήματα που τους θέσαμε είναι τα εξής:

∙ Πόσο σημαντικό είναι το στρώμα στον καλό ύπνο;

∙ Τι πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε στρώμα;

∙ Κάθε πόσα χρόνια πρέπει να αντικαθιστούμε το στρώμα μας και γιατί;

∙ Τι μας συμβουλεύετε για τη σωστή συντήρηση ενός στρώματος;

∙ Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα στα στρώματα που αντιπροσωπεύετε;

Διαβάστε τα tips που μοιράστηκαν μαζί μας για έναν πραγματικά καλό ύπνο.

1. Βασίλης Βέργος - BONJOUR

Ο Βασίλης Βέργος του καταστήματος Maison εξηγεί ότι ο ύπνος βοηθά να έχουμε μακροζωία και γερή καρδιά, βοηθά στη ρύθμιση του βάρους, ενώ αυξάνει τις αντοχές και τη δημιουργικότητά μας. Όπως αναφέρει:

«Το σωστό στρώμα αποτελεί μια σημαντική επένδυση, αφού παίζει πρωταρχικό ρόλο και επηρεάζει άμεσα την ψυχική, πνευματική και σωματική μας υγεία. Η επιλογή του κατάλληλου στρώματος εγγυάται έναν άνετο και απολαυστικό ύπνο. Οι ανάγκες αλλά και οι προτιμήσεις κάθε ανθρώπου διαφέρουν, για τον λόγο αυτό το «σωστό» στρώμα δεν είναι το ίδιο για όλους, επισημαίνει.

• Το στρώμα πρέπει:

Nα αγκαλιάζει σώμα και να προσαρμόζεται με το σχήμα του και ιδίως με αυτό της σπονδυλικής στήλης.

Nα κατανέμει τις πιέσεις ομοιόμορφα κατά μήκος του σώματος και να βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.

• Η διάρκεια ζωής του στρώματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:

Η ποιότητα των υλικών από τα οποία είναι φτιαγμένο. Όσο καλύτερη η ποιότητα τόσο περισσότερο θα διαρκέσει το στρώμα.

Η επένδυση του στρώματος.

Τα υλικά που υποστηρίζουν την περίμετρο του στρώματος τα οποία καθορίζουν την ανθεκτικότητά του.

Σημαντικό ρόλο έχει η συντήρηση του στρώματος. Αν φροντίζετε σωστά το στρώμα σας, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του.

• Τα περισσότερα στρώματα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 10 χρόνια τουλάχιστον για λόγους υγιεινής.

• Οδηγίες συντήρησης στρώματος:

Μην χρησιμοποιήσετε το στρώμα σας σε βάση μικρότερη από το ίδιο το στρώμα. Πρέπει να το τοποθετείται σε σταθερή και χωρίς μεγάλα διάκενα βάση. Επίσης, πρέπει να το γυρίζετε τουλάχιστον κάθε 6 μήνες ώστε να αερίζεται και να αποφεύγεται η δημιουργία βυθίσεων. Όχι μόνο το πάνω-κάτω, αλλά και από το κεφάλι προς τα πόδια και αντιστρόφως.

Μη διπλώνετε και μην τσακίζετε το στρώμα. Επιλέξτε και χρησιμοποιήστε ένα προστατευτικό κάλυμμα για το στρώμα (επίστρωμα). Όταν χρησιμοποιείτε επίστρωμα, απορροφά τον ιδρώτα και προστατεύει το στρώμα. Το επίστρωμα πλένεται εύκολα.

• Η συλλογή Bonjour δημιουργήθηκε από το MAISON για να προσφέρει έναν απολαυστικό ύπνο και ένα ξεκούραστο, γεμάτο ενέργεια, πρωινό ξύπνημα. Όλα τα στρώματα της συλλογής Bonjour προσφέρουν ιδανική στήριξη με τις 5 ανεξάρτητες ζώνες ελατηρίων και δίνουν την αίσθηση πολυτέλειας που παίρνεις από τα ανώτερα αφρώδη υλικά και την προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Πάνω απ’ όλα αυτό που χαρακτηρίζει κάθε στρώμα Bonjour είναι η μοναδική άνεση που έρχεται από ένα προσεκτικά επιλεγμένο συνδυασμό υλικών που αγκαλιάζουν μοναδικά κάθε σωματότυπο και δίνουν αίσθημα ελευθερίας στις κινήσεις σας κάθε στιγμή. Ανακάλυψε την εμπειρία Bonjour και απόλαυσε ένα μοναδικό ύπνο, ένα ταξίδι ξεκούρασης και αναζωογόνησης που θα οδηγήσει σε ένα γεμάτο ενέργεια και διάθεση πρωινό ξύπνημα. Ζήσε όσα ονειρεύτηκες, νιώσε τη δύναμη να τα αποκτήσεις!

Γνωρίστε τη νέα συλλογή στρωμάτων Bonjour by Maison, φτιαγμένη για να κάνει τα όνειρα πραγματικότητα. Σας περιμένουν όλα ετοιμοπαράδοτα για να τα απολαύστε σε ένα κατάστημα MAISON».

Maison
Δ. Γούναρη 15 & Ρ. Φεραίου 144, Πατρα
T: 2610 454000
www.maison.gr

2. Γρηγόρης Βέργος - CANDIA

Ο Γρηγόρης Βέργος του καταστήματος Candia, αναφέρει:

«Ένας καλός ύπνος σε βοηθά να ξεκινήσεις την ημέρα σου γεμάτος ενέργεια…

Πολλές φορές έχουμε πέσει θύματα ρουτίνας, αντιμετωπίζοντας πολλά θέματα και προβλήματα στην καθημερινότητά μας. Εμείς μπορούμε να σας πείσουμε ότι υπάρχει και η ρουτίνα η οποία μπορεί να σου κάνει καλό! Πως μπορείτε να το πετύχετε αυτό;

Με κάποια πολύ απλά βήματα:

• Κάνετε τον ύπνο προτεραιότητα:

Ένα καθημερινό πρόγραμμα θα σας βοηθήσει να αναβαθμίσετε την ποιότητα του ύπνου σας και βέβαια να σας ξεκουράσει τόσο ώστε να ξυπνήσετε γεμάτοι ενέργεια.

• Ξεκινήστε συχνή αθλητική δραστηριότητα: Εάν δεν έχετε ξεκινήσει ήδη, καλό θα ήταν να προσθέσετε στην εβδομάδα σας 3-4 ώρες φυσικής άσκησης.

• Μην κάνετε καταχρήσεις: Προσπαθήστε προ του ύπνου να αποφύγετε την κατανάλωση φαγητού, καφεΐνης, καθώς και την χρήση ηλεκτρονικών συσκευών.

• Τέλος, αξιολογήστε το στρώμα σας και έπειτα το μαξιλάρι σας:

Ελέγξτε αν το στρώμα είναι παλιό ή έχει λεκέδες και αν νιώθετε ότι πονάτε στους ώμους ή στους γλουτούς. Επίσης, έχετε στο νου σου ότι το μαξιλάρι παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο και ότι η διάρκεια ζωής του ενός μαξιλαριού είναι τα 2 έτη.

Είναι σημαντικό λοιπόν, να βάλετε στις προτεραιότητες σας τον ύπνο σας και σε περίπτωση που ξεκινήσετε ην αναζήτηση ενός νέου στρώματος, να επισκεφθέιτε την Ελληνική εταιρεία CANDIA. Η CANDIA ξεχωρίζει για την ποιότητα των προϊόντων της και συγκεκριμέναγια την χειροποίητη συλλογή Bodyfix. Η CANDIA είναι η 1η εταιρεία στην Ελλάδα που κατασκεύασε τα χειροποίητα στρώματα BODYFIX το 1983. Στα στρώματα ενσωματώνεται η παγκόσμια καινοτομία της, όπου η επεξεργασία των υφασμάτων γίνεται με λάδι ελιάς προσφέροντας σε αυτά φυσική αντιβακτηριακή προστασία και όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου. Μια συλλογή στρωμάτων από 100% φυσικά υλικά που ταιριάζει σε όλους τους σωματότυπους και με εγγύηση η οποία ξεπερνά τα 15 χρόνια. Εκτός αυτών, η συγκεκριμένη συλλογή κοιμίζει Κινέζους, Άραβες και έχει λάβει και το βραβείο ‘MADEINGREECE 2017’, ως του πιο καινοτόμου προϊόντος από την ακαδημία Marketing».

Candia
Ν.Ε.Ο. Πατρών - Αθηνών 11, Πάτρα
Τ: 2610 451500, www.candia-strom.gr

 

3. Πάνος Γεωργιόπουλος - MATT ROYAL

Ο καλός ύπνος είναι αναζωογονητικός, μας γεμίζει ενέργεια και μας βοηθάει να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, αναφέρει ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, αντιπρόσωπος στην Αχαΐα της Matt Royal. Όπως μας εξηγεί:

• Βασική προϋπόθεση για έναν ποιοτικό ύπνο εκτός της χρονικής επάρκειας είναι η χρήση του κατάλληλου στρώματος.

Εάν δεν γίνει η κατάλληλη επιλογή, ο ύπνος μπορεί να είναι προβληματικός ή «ελλειμματικός», με αποτέλεσμα - σύμφωνα με έρευνες – να προκληθεί έντονο στρες, κατάθλιψη, επιθετικότητα, ακόμη και πρόβλημα συγκέντρωσης και «κακής» συμπεριφοράς.

• Η επιλογή ενός στρώματος περιλαμβάνει την σύνθεση πολλών παραγόντων που οδηγούν στην καλύτερη δυνατή προσωπική λύση αναβαθμισμένης ποιότητας ύπνου.

Το πιο σημαντικό απ' όλα όμως, είναι οι συνθήκες και οι συνήθειες ύπνου που έχει ο καθένας μας και που πάντα οδηγούν σε συγκεκριμένα είδη στρωμάτων.

Τα στρώματά μας, εξαιτίας της καθημερινής χρήσης θα πρέπει να τα φροντίζουμε και να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, ασφάλειας και συντήρησής τους, έτσι ώστε να επεκταθεί ο κύκλος ζωής.

• Σε κάθε περίπτωση ένα στρώμα θα πρέπει να αλλάζεται ανά 8-10 έτη, προκειμένου να βρίσκεται σε κατάλληλη κατάσταση χρήσης για έναν ποιοτικό ύπνο.

• Μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη συντήρηση ενός στρώματος οι οποίες βοηθούν στην υγιεινή και στην ασφάλεια του, είναι:

Τα στρώματα δεν πρέπει να πλένονται, να τινάζονται και να καθαρίζονται με ατμό (ενδείκνυται ο καθαρισμός με ηλεκτρική σκούπα).

Επίσης, δεν πρέπει να τοποθετούνται βαριά αντικείμενα πάνω στο στρώμα και να μην αναπηδούμε πάνω σε αυτά. Θα πρέπει να φέρουν προστατευτικό κάλυμμα, να μην τα τοποθετούμε σε μέρη με αυξημένο κίνδυνο υγρασίας, να τους αλλάζουμε πλευρά και να τα αερίζουμε 4 φορές τον χρόνο τουλάχιστον.

• H Matt Royal αποτελεί εταιρία παραγωγής και εμπορίας ανώτερων προϊόντων ύπνου. Έχει πολυετή εμπειρία στην αγορά προϊόντων ύπνου (30 έτη). Είναι ελληνική εταιρία με σημαντική παρουσία τόσο στην Ελληνική αγορά όσο και στην Παγκόσμια. Τα προϊόντα της έχουν όλες τις κατάλληλες πιστοποιήσεις και την αναγνώριση των ανώτερων ποιοτικών υλικών (τεστ αντοχών), ενώ αποτελεί έναν από τους προμηθευτές της Βασιλικής οικογένειας στη Σαουδική Αραβία. Η χειροποίητη υπεροχή της Matt Royal, καθώς και η προσιτή πολυτέλειά της, την καθιστούν μοναδική στο είδος της, προσφέροντας ιδιαίτερες ανεπανάληπτες εμπειρίες ύπνου. Τα ανώτερα προϊόντα ύπνου της Matt Royal αποτελούν χειροποίητα έργα τέχνης που ο καθένας από εμάς αξίζει να έχει στο σπίτι του.

Η εταιρεία στρωμάτων και προϊόντων ύπνου Matt Royal αντιπροσωπεύεται στην Αχαΐα από το κατάστημα «More Design» , όπου παρουσιάζονται όλα της τα προϊόντα με ένα Concept Shop in Shop.

More Design
Κανελλοπούλου 80, Πάτρα
Τ: 2610 461555
www.moredesign.gr

4. Χρυσάνθη Γεωργιοπούλου - DUNLOPILLO

«Η επιλογή ενός καλού στρώματος είναι μια επένδυση για πολλά χρόνια. Κοιμάμαι καλά σημαίνει ξυπνώ ανανεωμένος και γεμάτος ενέργεια. Το στρώμα έχει τον πρώτο λόγο εδώ», υπογραμμίζει η Χρυσάνθη Γεωργιοπούλου και συνεχίζει με τα εξής:

• Πώς να επιλέξετε το σωστό στρώμα για εσάς:

Ξαπλώστε και βάλτε τα πόδια στο κρεβάτι. Γυρίστε στο πλάι και μείνετε εκεί για 30 δευτερόλεπτα. Προσπαθήστε να νιώσετε την πίεση που ασκείται στους ώμους και στους γοφούς. Αξιολογήστε την πίεση που νιώθετε. Επαναλάβετε τη διαδικασία σε κάθε στρώμα που δοκιμάζετε.

Όταν καταλήξετε στα επικρατέστερα στρώματα, ξαναδοκιμάστε τά. Ξαπλώστε στο πλάι και ζητήστε από τον πωλητή ή από το άτομο που σας συνοδεύει να σας βεβαιώσει ότι η σπονδυλική σας στήλη ευθυγραμμίζεται, καθώς και ότι οι ώμοι και οι γοφοί βυθίζονται πιο μέσα στο στρώμα. Αν η σπονδυλική στήλη σχηματίζει καμπύλη, το στρώμα δεν είναι κατάλληλο για εσάς. Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα να είστε βέβαιοι πως το στρώμα που επιλέξατε θα σας προσφέρει τον αναζωογονητικό ύπνο που χρειάζεστε.

• Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αλλάζουμε το στρώμα μας κάθε 8-10 χρόνια. Ένα στρώμα που έχει φθαρεί, μπορεί να μας προκαλέσει προβλήματα και πόνους στη μέση. Ακόμη, ένα παλιό στρώμα φιλοξενεί πολλά ακάρεα στο εσωτερικό του, πυροδοτώντας αλλεργίες και άσθμα. Η ανάγκη αλλαγής ενός στρώματος και η διάρκεια ζωής του ποικίλλουν ανάλογα με το υλικό του και τη συχνότητα χρήσης του.

• Ένα στρώμα πρέπει να το αλλάζουμε όταν:

Ξυπνάμε με πόνους στην πλάτη ή πιασμένοι. Νιώθουμε τις σούστες (ελατήρια) του στην πλάτη μας όταν κοιμόμαστε. Ξυπνάμε νιώθοντας κουρασμένοι και ότι δεν κοιμόμαστε το ίδιο άνετα με παλιά. Έχει βαθουλώματα και δεν «υποστηρίζει» σωστά το σώμα μας. Ακούμε τριξίματα όταν αλλάζουμε πλευρό. Μυρίζει δυσάρεστα ή έχει εμφανείς φθορές.

• Για την καλή υγεία του στρώματός σας φροντίστε:

Να ταιριάζει ακριβώς στις διαστάσεις του κρεβατιού σας. Να έχει σωστή υποστήριξη, (να πατάει επάνω σε ορθοπεδικό τελάρο-πλαίσιο).

Να καλύπτεται πάντα με ειδικό υποαλλεργικό προστατευτικό στρώματος, το οποίο θα πλένεται συχνά. Να αερίζεται συχνά μένοντας ακάλυπτο για μερικές ώρες. Να χρησιμοποιείτε ειδικά προϊόντα που προλαμβάνουν/αντιμετωπίζουν τα ακάρεα που φωλιάζουν εσωτερικά.

Να μην το καθαρίζετε ούτε με νερό, ούτε με στεγνό καθάρισμα. Αρκεί να το τινάζετε και να χρησιμοποιείτε ηλεκτρική σκούπα για τον καθαρισμό του. Να διατηρείτε την ετικέτα του κατασκευαστή. Σε αυτήν αναγράφονται οδηγίες που μπορεί να χρειαστείτε στο μέλλον και σε περίπτωση φθοράς σας εξασφαλίζει την ισχύ της εγγύησης.

• H DUNLOPILLO είναι η μοναδική εταιρία που χρησιμοποιεί το Talalay Late στα στρώματά της και την εμπιστευόμαστε απολύτως. Τα στρώματα από 100% φυσικό Talalay Latex είναι από τη φύση τους και ανατομικά και ορθοπεδικά. Ακολουθούν αρμονικά τη μορφολογία του σώματος και ταυτόχρονα υποστηρίζουν ευαίσθητα σημεία όπως η μέση. Το στρώμα υποχωρεί απαλά στην περιοχή των γοφών και των ώμων, αλλά στέκεται στο ύψος του για όλο το υπόλοιπο σώμα. Τα στρώματα από Talalay Latex έχουν μόνο πλεονεκτήματα:

- Εξασφαλίζουν μέγιστη άνεση και στήριξη σε όλο το σώμα.

- «Αναπνέουν» χάρη στην κυψελώδη δομή τους που αποβάλλει θερμότητα, χαρίζοντας δροσερό ύπνο.

- Είναι υποαλλεργικά με αντιμικροβιακές ιδιότητες, εμποδίζοντας την ανάπτυξη μικροβίων, μυκήτων και ακάρεων οικιακής σκόνης.

- Διατηρούν αναλλοίωτα το σχήμα και την ελαστικότητά τους, δείχνοντας μεγάλη αντοχή στο χρόνο.

- Διαθέτουν σύστημα ανεξάρτητης στήριξης, έτσι ώστε κάθε φορά που «γυρίζετε», ο σύντροφός σας να κοιμάται ανενόχλητος.

ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ έπιπλα κύρους
Ακτή Δυμαίων 80, Πάτρα, Τ: 2610 331530

ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ night collection
Λ. Γούναρη 19Α, Πάτρα, Τ: 2610 277177

ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ junior collection
Πατρών Κλάους 201, Πάτρα, Τ: 2610 450850

www.geohome.gr

5. Μανώλης Ηλιόκαυτος - COSMOSTROM

Ο ύπνος είναι ζωτική ανάγκη και απαραίτητη προϋπόθεση για καλή υγεία και ευεξία, τονίζει ο Μανώλης Ηλιόκαυτος που αντιπροσωπεύει τα στρώματα Cosmostrom και συνεχίζει: στην πραγματικότητα είναι ένα ζωτικό μέρος της συνολικής υγείας και ευημερίας του οργανισμού μας. Όταν κοιμόμαστε επαρκώς, ενισχύουμε τα επίπεδα ενέργειας και διαύγειάς μας. Υπάρχουν πολλά μυστικά για έναν καλό ύπνο, αλλά μόνο μία μεγάλη αλήθεια: πίσω από έναν καλό ύπνο υπάρχει πάντα ένα καλό στρώμα!

Το στρώμα είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Δεν είναι το ίδιο στρώμα το σωστό για όλους. Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, καθώς και άλλες ιδιαιτερότητες που πρέπει να προσέξει.

• Το ζητούμενο, ωστόσο είναι ένα: ο καλός, ήσυχος και ήρεμος ύπνος.

Ο καλός ύπνος επιτυγχάνεται με την επιλογή ενός στρώματος που βοηθά στη στήριξη της φυσικής θέσης της σπονδυλικής στήλης, του κεφαλιού και απορροφά τις πιέσεις των ώμων, των ποδιών και της λεκάνης. Επίσης, το σωστό στρώμα πρέπει να στηρίζει και συγχρόνως να αποφορτίζει τον αυχένα, σε συνδυασμό πάντα με το κατάλληλο μαξιλάρι. Με την επιλογή του κατάλληλου στρώματος, επιτυγχάνεται και η σωστή κυκλοφορία του αίματος.

• Τα περισσότερα στρώματα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 10 χρόνια τουλάχιστον, για καθαρά λόγους υγιεινής και πιθανής φθοράς από την χρήση των χρόνων. Ένας, ακόμα, σημαντικός λόγος είναι πως στα στρώματα συσσωρεύεται υγρασία και κυρίως ακάρεα και μύκητες από τα οποία δεν μπορούμε να απαλλαχτούμε εύκολα!

• Για να διατηρηθεί το στρώμα σε καλή κατάσταση θα πρέπει να το γυρίζουμε (το πάνω-κατω και το κεφάλι στα πόδια) ανά τρίμηνο, ώστε να φθείρεται ομοιόμορφα. Θα πρέπει απαραίτητα, να το αερίζουμε καλά, σηκώνοντας όλα τα σκεπάσματα και να πλένουμε το προστατευτικό κάλυμμα με κρύο νερό και ήπιο απορρυπαντικό. Δεν πρέπει να αφήνουμε το στρώμα να βραχεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε υλικά για στεγνό καθάρισμα, επειδή τα χημικά μπορούν να βλάψουν το εσωτερικό του. Με τις παραπάνω προϋποθέσεις, το στρώμα θα διατηρηθεί σε καλή κατάσταση.

• Στην εταιρεία στρωμάτων COSMOSTROM που διαθέτουμε αποκλειστικά στα καταστήματα «ΕΝ ΟΙΚΩ έπιπλο» και «The SLEEP ACADEMY» αντιπροσωπεύουμε όλα τα παραπάνω.

Πρόκειται για στρώματα που διαθέτουν υψηλή ποιότητα κατασκευής λόγω της πιστοποίησης υφασμάτων ΟΕΚΟ-ΤΕΧ STANDARD 100 και λόγω των καινοτόμων υλικών κατασκευής που εξασφαλίζουν εργονομία, ελαστικότητα, υγιεινή, σωστή στήριξη και απόλαυση, και ανά-

λογα με τα χαρακτηριστικά τους καλύπτουν τις επιθυμίες… και του πιο απαιτητικού στον ύπνο!

Σας προσκαλούμε να σας ενημερώσουμε για την εταιρεία μας, να ξαπλώσετε και να απολαύσετε την μοναδικότητά των στρωμάτων μας από κοντά, λύνοντάς σας κάθε ερώτημα που έχετε πριν την αγορά του.

ΕΝ ΟΙΚΩ έπιπλο
Ακρωτηρίου 357, Πάτρα
Τ: 2610 528500
www.enoiko-patras.gr

THE SLEEP ACADEMY
Κορίνθου 165 και Γκότση, Πάτρα ,T: 2610 275008

6. Άντα και Σπύρος Καραγκούνης - ELITE STROM

Η ποιότητα του ύπνου είναι το Α και το Ω. Το ερώτημα είναι: από τι εξαρτάται η ποιότητα του ύπνου; Και η απάντηση είναι, πως ο βασικότερος λόγος για να κοιμάστε καλά και ξεκούραστα, είναι το στρώμα. Οι, Άντα και Σπύρος Καραγκούνης, αντιπρόσωποι της Elite Strom, ετοίμασαν για εσάς, μία σειρά από ερωτήσεις-απαντήσεις που θα σας οδηγήσουν στην επιλογή του κατάλληλου στρώματος!

• Πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το στρώμα;

Η ουσία είναι πως αν μοιράζεστε το κρεβάτι σας με κάποιον, θα πρέπει να υπολογίσετε το να χωράτε και οι δύο άνετα χωρίς να επηρεάζει ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια του ύπνου.

• Πώς εξασφαλίζουμε τη σωστή υποστήριξη του στρώματος;

Η σωστή βάση υποστήριξης είναι αυτή που θα εξασφαλίσει την καλή λειτουργία του στρώματος. Στην περίπτωση που δεν έχετε προμηθευτεί ανατομικό τελάρο ή κρεβάτι, θα πρέπει να προσέξετε το στρώμα σας να μην ακουμπάει πάνω σε ενιαία επιφάνεια ξύλου. Επίσης, φροντίστε ώστε οι τάβλες του κρεβατιού να μην έχουν μεγάλη ελαστικότητα και να απέχουν μεταξύ τους. Η ιδανική απόσταση είναι έως 4cm.

• Ποια είναι τα βασικά είδη στρώματος που υπάρχουν;

Οι δύο βασικές κατηγορίες στις οποίες χωρίζονται τα στρώματα του κρεβατιού είναι: στρώματα με ελατήρια και στρώματα χωρίς ελατήρια. Ο κάθε τύπος στρώματος είναι κατάλληλος τόσο για το στυλ του ύπνου που κάνετε, όσο και για τον σωματότυπό σας. Για την κάθε κατηγορία στρώματος οι παράμετροι είναι πολλοί, αλλά η απάντηση για το ποιο είναι το καλύτερο έρχεται στην επόμενη ερώτηση.

• Πρέπει να δοκιμάσω ένα στρώμα πριν το αγοράσω;

Εννοείται πως θα πρέπει να δοκιμάσετε ένα στρώμα, πριν το αγοράσετε. Αφού επιλέξετε αυτό που θέλετε, ξαπλώστε και καθίστε τουλάχιστον για 5-7 λεπτά σε διάφορες θέσεις, για να μπορέσετε να νιώσετε πως αγκαλιάζει το σώμα σας και σε ποια μέρη του σώματός σας αισθάνεστε την πίεση. Ιδανικό είναι το στρώμα στο οποίο δεν αισθανόμαστε πίεση σε ώμους και γοφούς όταν ξαπλώνουμε σε πλάγια θέση και υποστηρίζει σωστά την μέση μας όταν ξαπλώνουμε σε ύπτια θέση.

Η δοκιμή, μαζί με τις συμβουλές του ειδικού στο κατάστημα, θα σας οδηγήσουν στην αγορά του κατάλληλου στρώματος.

• Η διάρκεια ζωής ενός στρώματος εξαρτάται από τον τύπο του αλλά και τη χρήση που του κάνετε.

Η σωστή συντήρηση του στρώματός σας, είναι το ίδιο σημαντική με την επιλογή του. Για το λόγο αυτό όταν αγοράσετε το στρώμα που πληροί τις προϋποθέσεις σας θα πρέπει να ενημερωθείτε ανάλογα με το τι είδους στρώμα έχετε επιλέξει κάθε πότε θα πρέπει να το αλλάζετε μεριά. Εξαιτίας του ότι υπάρχουν τόσα διαφορετικά υλικά και στρώματα η απάντηση δεν είναι μια. Σε γενικές γραμμές όμως, η αλλαγή της πλευράς του στρώματός σας θα πρέπει να γίνεται ανά τρεις ή έξι μήνες.

• Η καθαριότητα του στρώματός σας είναι μια πολύ σημαντική εργασία που πρέπει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Είναι γνωστό ότι πάνω στο στρώμα σας υπάρχουν στρώματα σκόνης, που πρέπει να καθαρίζονται τακτικά και να απομακρύνονται από την επιφάνειά του. Αν και πολλοί θεωρούν πως η διαδικασία της καθαριότητας του στρώματος πρέπει να γίνεται μόνο για λόγους υγιεινής, αυτό δεν ισχύει αφού η διαδικασία «φρεσκάρει» το στρώμα σας και σας χαρίζει καλύτερο ύπνο! Για να απολυμάνετε το στρώμα σας, ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος είναι να απλώσετε πάνω στο λεκέ ή στην επιφάνεια του στρώματος μαγειρική σόδα αφήνοντάς την για 3 ώρες και έπειτα απορροφήστε με ηλεκτρική σκούπα.

Η τεχνογνωσία αιχμής, η πολυετής εμπειρία, η αγάπη και το μεράκι κάθε έμπειρου τεχνίτη, καθώς και η προσοχή στη λεπτομέρεια, γίνονται τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που τοποθετούν την elite strom εδώ και τόσα χρόνια σε ηγετική θέση στην αγορά. Υψηλής ποιότητας υλικά και απόλυτα ελεγμένες και εγγυημένες υγιεινά πρώτες ύλες, υποστηρίζουν το στόχο των κορυφαίων προϊόντων ύπνου elite strom, ώστε να συνδυάζουν και να προσφέρουν το τρίπτυχο της άνεσης, της καινοτομίας και του σύγχρονου σχεδιασμού.

Έχοντας μια σημαντική πορεία στο χρόνο, η εταιρία Εlite επιβραβεύεται από την πρώτη εταιρία προϊόντων ύπνου στον κόσμο, την ΤΕMPUR, αναθέτοντας στην elite strom, την αποκλειστική εκπροσώπησή της στην Ελλάδα. Παράλληλα, η elite strom εκπροσωπεί τις αμερικάνικες εταιρίες, Sealy και STEARNS & FOSTER.

Elite Strom
Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 7, Πάτρα, Τ: 2610 455000
Αγίας Τριάδος 96, Πάτρα, Τ: 2610 337598
www.elitestrom.gr

7. Αθηνά Κατσουλιέρη - GRECO STROM

Η Αθηνά Κατσουλιέρη του καταστήματος BOX HOME μας μιλάει για την εταιρεία στρωμάτων GRECO STROM:

«Το στρώμα παίζει απόλυτα σημαντικό ρόλο στον καλό ύπνο γιατί ζητούμενο είναι να στηρίζει σωστά το σώμα και να είναι κατασκευασμένο από ποιοτικά υλικά.

• Για την επιλογή του κατάλληλου στρώματος θα πρέπει να προσέχουμε να είναι αρκετά μαλακό ώστε να μην πιέζει το σώμα και προκαλεί πρόβλημα στην κυκλοφορία του αίματος και ταυτόχρονα να παρέχει σωστή στήριξη στο σώμα για να μην δημιουργούνται μυοσκελετικά προβλήματα.

• Τα στρώματα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 10 χρόνια, διότι εκτός της φυσιολογικής φθοράς λόγω της καθημερινής χρήσης, υπάρχει και το ζήτημα των ακάρεων που συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου.

• Για τη σωστή συντήρηση απαιτείται αυστηρά το στρώμα να καλύπτεται με κάλυμμα βαμβακερό και αδιάβροχο, να γυρίζεται κάθε 3 μήνες, να γίνεται σωστός και συχνός αερισμός, καθώς και καθαρισμός με ατμό εάν υπάρχει η δυνατότητα.

• Τα στρώματα της Greco Strom, διαφέρουν και ξεχωρίζουν διότι προσφέρουν εξαιρετικό value for money. Άριστη ποιότητα σε προσιτές τιμές.

Η Greco Strom είναι μία αμιγώς ελληνική εταιρεία που χρόνια τώρα, επενδύει καθημερινά στην Ποιότητα, την Τεχνογνωσία και την πρωτοποριακή σχεδίαση στρωμάτων, κρεβατιών και προϊόντων ύπνου.

Από το 1964, η προσήλωσή της στην ποιότητα έγινε συνήθεια, τρόπος ζωής, εργασίας και δημιουργίας. Αυτή η προσήλωση άρχισε με σταθερά και σίγουρα βήματα να «γράφει ιστορία», την ιστορία της Greco Strom .

Στη Greco Strom η φιλοσοφία είναι τόσο απλή, αλλά και τόσο ουσιαστική: να προάγει το στρώμα σε ένα εργαλείο υγείας έτσι ώστε να διασφαλίζει τις ιδανικότερες συνθήκες για έναν άνετο, ξεκούραστο και ήρεμο ύπνο!

Όλα τα προϊόντα της Greco Strom παράγονται σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές όπως αυτές ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόσφατα, μάλιστα η Greco Strom βραβεύτηκε από τα «Diamonds of the Greek Economy» ως... ένα από τα «διαμάντια» της ελληνικής οικονομίας, επιβεβαιώνοντας τη συνεχή της ανοδική πορεία.

Τα στρώματα που διαθέτουμε είναι αποκλειστικά της εταιρείας Greco Strom καθώς είμαστε αποκλειστικοί αντιπρόσωποι Ν. Αχαΐας».

BOX HOME
Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 135 Α, Πάτρα
Τ: 2610 455230
www.box-home.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being