Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το αλλοτινό κοριτσάκι του "Γητευτή", Σκάρλετ Γιόχανσον διεκδικεί φέτος 2 βραβεία Όσκαρ

Το αλλοτινό κοριτσάκι του "Γητευτή&...

Για α' γυναικείο ρόλο για το φιλμ "Ιστορία Γάμου" και β' γυναικείου για το "Τζότζο"

Ήταν η χρονιά της, το 2019, για την Αμερικανίδα ηθοποιό Scarlett Johansson και αυτό επισφραγίζεται με την διπλή της παρουσία στις υποψηφιότητες των 92ων βραβείων Όσκαρ όπου η 35χρονη ηθοποιός με την όμορφη παρουσία και τα σαρκώδη χείλη, τέθηκε υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερου α’ γυναικείου ρόλου για την «Ιστορία Γάμου» του Νόα Μπάουμπακ και καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου για το «Τζότζο» του Τάικα Γουατίτι. Σε δημοσίευμα της την Παρασκευή 17/1/2020 η εφημερίδα «Η Καθημερινή» για την ηθοποιό, έβαλε τίτλο «ένα σύμβολο του σεξ για Όσκαρ». Η Σκάρλετ Γιόχανσον, το όνομα της οποίας έγινε viral και στη Βουλή των Ελλήνων όταν την ανέφερε ο πρώην υπουργός των οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, είναι από πιτσιρίκα στη σώουμπιζ και σίγουρα δεν έφτασε τυχαία έως την φετινή διπλή υποψηφιότητα στα Όσκαρ, κάτι που έχει ξαναγίνει με συναδέλφους της ηθοποιούς μόλις άλλες 11 φορές (ανάμεσα τους η Κέιτ Μπλάνσετ, ο Αλ Πατσίνο, η Σιγκούρνι Γουίβερ και η Τζουλιάν Μουρ).

 Ίσως πολλοί από τους νεότερους σε ηλικία να μην θυμούνται ή γνωρίζουν πως η Σκάρλετ Γιόχανσον πρωτοέπαιξε στο σινεμά σε φιλμ του Ρομπ Ράινερ, το «North» το 1994 ενώ όλοι έμαθαν το όνομα της όταν υποδύθηκε τον ρόλο της 13χρονης Γκρέις που τραυματίζεται μαζί με το άλογο της στο ρομαντικό και συγκινητικό φιλμ του Ρόμπερτ Ρέντφορντ «Ο Γητευτής των αλόγων» του 1998 που μάλιστα προτάθηκε και στις Χρυσές Σφαίρες για καλύτερη ταινία – δράμα και σκηνοθεσία. Η Σκάρλετ Γιόχανσον λίγα χρόνια αργότερα έκανε επίσης όλους να μιλούν για το ταλέντο της στο «Χαμένοι στη Μετάφραση» της Σοφία Κόπολα το 2003  και στο «Girl with a Pearl Earring» του Peter Webber όπου συμπρωταγωνίστησε με τον Κόλιν Φερθ.

Η Γιόχανσον έμελλε στη συνέχεια να κλέψει τις εντυπώσεις στο «Match Point» του Γούντι Άλεν το 2005 ενώ το νεότερο κοινό την αγάπησε μέσα από το ρόλο της Black Widow στους Avengers – Εκδικητές. Μάλιστα έχει πλέον την δική της ταινία με τίτλο Black Widow σε σκηνοθεσία Κέιτ Σόρτλαντ που θα κάνει πρεμιέρα 1η Μαΐου 2020 στις αίθουσες. Όσο για την προσωπική της ζωή η Σκάρλετ που ήταν εντυπωσιακή στην φετινή απονομή των Χρυσών Σφαιρών φορώντας κόκκινη έξωμη τουαλέτα Βέρα Γουάνγκ, είναι αυτήν την περίοδο πιο ευτυχισμένη παρά ποτέ πλάι στον Colin Jost που της χάρισε και μονόπετρο. Ο 1ος γάμος της όμορφης ηθοποιού ήταν με τον Καναδό ηθοποιό Ryan Reynolds (2008-2010) και ακολούθησε ο 2ος της γάμος με Romain Dauriac (2014-2017), με τον οποίο και απέκτησε μία κόρη, την 5χρονη σήμερα Rose.

Την Κυριακή 19/1 που είναι η απονομή, η Σκάρλετ Γιόχανσον είναι υποψήφια & στα βραβεία του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών -SAG, επίσης για α’ γυναικείο και β’ γυναικείο ρόλο και είναι πιθανόν να κάνει την ανατροπή όπως και στην απονομή των Όσκαρ στις 9 Φεβρουαρίου 2020 αν και δεν θεωρείται φαβορί σε καμία από τις 2 κατηγορίες όπου κυριαρχούν η Ρενέ Ζελβέγκερ και η Λόρα Ντερν αντίστοιχα.

Να προσθέσουμε πως η Σκάρλετ Γιόχανσον ξαναέπαιξε με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ, 15 σχεδόν χρόνια μετά τον «Γητευτή των αλόγων», στο «Captain America, Ο Στρατιώτης του Χειμώνα» των αδελφών Ρούσο το 2014.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight