Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Φάρος Ποντίων Πατρών έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Ο Φάρος Ποντίων Πατρών έκοψε την Πρωτοχρ...

Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στις 11 Ιανουαρίου 2020

Το Σωματείο Φάρος Ποντίων Πατρών πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου την εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του στο φιλόξενο χώρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Νομού Αχαΐας Αλεξοπούλου Χριστίνα και Φωτήλας Ιάσων, ο Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Δριβήλας Δημήτριος, η Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδος, Παραλίας και Βραχνείκων Τογιοπούλου Αναστασία, ο Πρόεδρος Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων Θόδωρος Τουλγαρίδης, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χαριτάντης Ιωάννης, ο πρόεδρος του συλλόγου Μακεδόνων και Θρακών «Μέγας Αλέξανδρος» κ. Χατζόπουλος Χρήστος, ο πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πατρών κ. Παπαθεοδώρου Φώτιος και η εκπρόσωπος της Κίνησης Πρόταση για έναν καλύτερο τρόπο ζωής κ. Γιαζγκουλίδου Μαρία.

Ακόμη έδωσαν το παρών ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Αχαΐας Ανδρέας Μπαγιώργος, ο αρμόδιος Δημοσίων Σχέσεων του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Φώτογλου Σπυρίδων, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Αχαΐας κ. Αγγελόπουλος Γεώργιος καθώς επίσης και εκπρόσωποι του Συλλόγου Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας και Πολυφωνικής Πατρών. Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο σεβαστός πατήρ Θεόκλητος Παντελίδης.

Ο συγγραφέας κ. Ασημάκης Παπαδόπουλος στην εξαιρετική ομιλία του έκανε μια ιστορική αναφορά στον Ποντιακό Ελληνισμό. Μικρή ομάδα μελών είπε τα παραδοσιακά ποντιακά κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, συνοδεία ποντιακής λύρας που έπαιξε ο κ. Κωτσαλίδης Γεώργιος και νταουλιού που έπαιξε ο χοροδιδάσκαλος κ. Χατούπης Βασίλειος, και χόρεψε και δύο ποντιακούς χορούς. Το φλουρί της Βασιλόπιτας βρήκε ο μικρός Αχιλλέας Τομοποσίδης που πήρε το δώρο που ήταν προσφορά των εργαστηρίων Χρυσοχοΐας Φώτιος Κατραούρας.

*Η βασιλόπιτα που ήταν πολύ λαχταριστή και γεμάτη καρύδια προσφέρθηκε από το φούρνο του Χρήστου Αμανατιάδη.

Η φωτ. είναι από το flashstars.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις