Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι παρατάξεις ΕΡΑ/ Π.Ε. Πάτρας και ΣΥΝΕΚ Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας για τους δύο νεκρούς καθηγητές

Οι παρατάξεις ΕΡΑ/ Π.Ε. Πάτρας και ΣΥΝΕΚ...

Ζητούν την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου της Πατρών – Πύργου

 

Σε ανακοίνωση των παρατάξεων εκπαιδευτικών ΕΡΑ/ Π.Ε. Πάτρας και ΣΥΝΕΚ Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, όσο αναφορά το τραγικό δυστύχημα στην Πατρών Πύργου και την απώλεια των δύο καθηγητών, αναφέρονται τα εξής:

«Μία νέα τραγωδία γράφτηκε, στην κατ’ ευφημισμόν εθνική οδό Πατρών – Πύργου, όπου δύο συνάδελφοι εκπαιδευτικοί έχασαν τη ζωή τους και δυο άλλοι τραυματίστηκαν μετά από σοβαρό τροχαίο, επιστρέφοντας, από το σχολείο όπου δίδασκαν, στην Πάτρα.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των εκλιπόντων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Το τραγικό αυτό δυστύχημα έφερε στην επιφάνεια μία σκληρή πραγματικότητα που ως κλάδος βιώνουμε εδώ και χρόνια. Χιλιάδες συνάδελφοι καθημερινά, όχι πια νέοι και πρωτοδιόριστοι είναι αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, σε αντίξοες συνθήκες, σε κάθε είδους καιρικές συνθήκες, σε άθλιους δρόμους. Και μάλιστα συνάδελφοι με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας, αρκετά μεγάλοι, κουρασμένοι, με προβλήματα υγείας. Έγινε πολυτέλεια το να εργάζεται κανείς κοντά στο σπίτι του και την οικογένειά του…

Ένας τέτοιος άθλιος δρόμος είναι η Πατρών-Πύργου, τον οποίο καθημερινά διασχίζουν πολλοί συνάδελφοι εργαζόμενοι στα σχολεία της Ηλείας και της Αχαΐας. Είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της Ελλάδας. Και όμως. Το έργο που έπρεπε να έχει εδώ και χρόνια ολοκληρωθεί, από το περασμένο καλοκαίρι οδηγήθηκε και πάλι στην αναβολή! Μέχρι πότε; Και ποιος τελικά ευθύνεται για τις τόσο άδικα χαμένες ζωές;

Απαιτούμε τώρα να σταματήσει η κοροϊδία  με τα εργολαβικά και πολιτικά παιχνίδια, να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί άμεσα η κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου.

Φτάνουν πια οι εκατόμβες των νεκρών. Θρηνήσαμε συναδέλφους και συναδέλφισσες, μάνες και πατέρες, κόρες και γιους.

Φτάνει πια ο θρήνος και η αγωνία, όλων των οδηγών και επιβατών που διέρχονται από τον δρόμο καρμανιόλα.

Ο Σύλλογος Δασκάλων/ Νηπιαγωγών Πάτρας και η Α ΕΛΜΕ να τοποθετηθούν και να μπουν μπροστάρηδες, σε συνεργασία με όλους τους φορείς και τους θεσμούς της πόλης, στον αγώνα για την άμεση κατασκευή της Πατρών – Πύργου.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ζωές μας. Η ασφαλής μετακίνηση προς και από τον χώρο εργασίας μας είναι δικαίωμά μας!»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις