Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έρευνα για τους φροντιστές ατόμων με άνοια

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έρευνα για το...

Από την p-consulting.gr και τον Κοι.Σ.Π.Ε. «ΦΑΡΟΣ»

Η γνωστή Πατρινή εταιρία p-consulting.gr και ο Κοι.Σ.Π.Ε. «ΦΑΡΟΣ» πραγματοποιούν μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έρευνα για τον εντοπισμό των εκπαιδευτικών αναγκών των επαγγελματιών φροντιστών ατόμων που πάσχουν από άνοια και των μη επαγγελματιών φροντιστών ατόμων με άνοια (μέλη οικογενειών/φίλοι/εθελοντές).

Για το σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί 3 ερωτηματολόγια, το καθένα από τα οποία απευθύνεται σε διαφορετική ομάδα-στόχο:

· Ερωτηματολόγιο επαγγελματιών φροντιστών ατόμων με άνοια, το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας που έχουν εμπειρία με άτομα που πάσχουν από άνοια (νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ιατροί, ψυχολόγοι, εργοθεραπευτές κ.λπ.)

· Ερωτηματολόγιο μη επαγγελματιών φροντιστών ατόμων με άνοια, το οποίο απευθύνεται σε μη επαγγελματίες φροντιστές που φροντίζουν ή φρόντισαν στο παρελθόν άτομα με άνοια (μέλη οικογένειας, φίλοι, εθελοντές κ.λπ.)

· Εκπαιδευτές επαγγελματιών υγείας, που έχουν διδάξει σε online εκπαιδευτικά προγράμματα, με έμφαση στο θέμα της άνοιας.

Η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων γίνεται οn–line και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν έως την Παρασκευή 24.01.2020. Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τις ανάγκες της παρούσας έρευνας, σεβόμενοι τις επιταγές του G.D.P.R.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην έρευνα συμμετέχουν εκπαιδευτές επαγγελματιών υγείας, για τη συλλογή στοιχείων σχετικά με την εμπειρία τους, σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας μέσω online εκπαίδευσης.

Επίσης, όπως ενημερωθήκαμε από την p-consulting.gr, η έρευνα διεξάγεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου Erasmus+ D-CARE, το οποίο στην Ελλάδα υλοποιείται από την p-consulting.gr και τον Κοι.Σ.Π.Ε. «ΦΑΡΟ». Στόχος του Έργου είναι να εκπαιδεύσει τους φροντιστές των ατόμων που πάσχουν από άνοια (επαγγελματίες και μη), προκειμένου να μπορούν να προσφέρουν ποιοτική φροντίδα και μέριμνα.

Το Έργο υλοποιείται σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία και Βέλγιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά