Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Νέο καρναβαλικό τραγούδι από τον Περικλή Παπαδόπουλο - Ακούστε το

Νέο καρναβαλικό τραγούδι από τον Περικλή...

Με τίτλο "Στην Πάτρα καρναβάλι"

Σχεδόν 25 χρόνια μετά την πρώτη έκδοση σε βινύλιο του θεματικού κύκλου τραγουδιών με τίτλο «Ακούσατε – Ακούσατε»  για το Πατρινό Καρναβάλι και μετά τις επανεκδόσεις του σε c.d. Dance remix, ο Πατρινός μουσικός και εκπαιδευτικός Περικλής Παπαδόπουλος προχώρησε στην παραγωγή και ψηφιακή κυκλοφορία του νέου του single εμπνευσμένο από την μεγάλη γιορτή της Πάτρας, την αποκριά, με τίτλο «Στην Πάτρα καρναβάλι».

Η ενορχήστρωση, η παραγωγή και η ηχογράφηση έγινε στην Κέρκυρα από το γιο του Περικλή, Νικόλα.

Έπαιξαν τρομπόνι ο Σπύρος Ρουβάς και πιάνο ο ίδιος ο Περικλής Παπαδόπουλος.

Στα φωνητικά συμμετέχει η Κωνσταντίνα Βρυώνη.

Τα όμορφα πλάνα που οπτικοποίησαν το νέο τραγούδι του Περικλή για το Καρναβάλι της Πάτρας παραχωρήθηκαν από τον Πατρινό δημιουργό Χρήστο Ορτέντζιο.

Πληροφορίες/στίχοι/video στην εξήσε διεύθυνση: https://periklispapadopoulos.gr/js_albums/%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%80%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%bd%ce%b1%ce%b2%ce%ac%ce%bb%ce%b9-2020/

Μερικές από τις προηγούμενες δουλειές του Περικλή για το Καρναβάλι της Πάτρας είναι οι ακόλουθες:

Περικλής Παπαδόπουλος - "Η Πάτρα γιορτάζει!" - "Ο κρυμμένος θησαυρός!" - "Πάτρα οle!" - mix 2006

Περικλής Παπαδόπουλος – «Πάτρα ole!" & "O κρυμμένος θησαυρός»

Περικλής Παπαδόπουλος - "Patras Carnival Dance Mix 2015"

(00:00: "Ακούσατε - Ακούσατε" 01:29: "Καρναβάλι στην Ελλάδα" 03:45: "Η Πάτρα γιορτάζει" 05:37: "Πάρτυ - μασκέ" 07:05: "Τσικνοπέμπτη - σχόλη")

*Ο Περικλής Παπαδόπουλος έχει γεννηθεί στο Ανόβερο της Γερμανίας από γονείς Έλληνες μετανάστες. Υπηρετεί στη Δημόσια εκπαίδευση από το  1990 ως εκπαιδευτικός Μουσικής. Είναι αριστούχος του Διπλώματος Σύνθεσης (Βίκτωρ Νικολάου), του πτυχίου Ενοργάνωσης πνευστών οργάνων (Ηλίας Παπαδόπουλος) και έχει παρακολουθήσει κύκλους μαθημάτων Δ/νσης ορχήστρας (Φοίβος Παπαδόπουλος), Διεύθυνσης χορωδίας (Κωστής Κωνσταντάρας, Αντώνης Κοντογεωργίου).

Διακρίθηκε με πρώτα και δεύτερα Πανελλήνια βραβεία για τα μουσικά σύνολα χορωδιών Ευρωπαϊκής μουσικής και ορχηστρών έντεχνης Ελληνικής μουσικής, που συγκρότησε και διηύθυνε στο Μουσικό Σχολείο Πάτρας (1993-2008). Υπηρέτησε ως Σχολικός Σύμβουλος εκπ/κών Α/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Μουσικής αγωγής (2009-2018), με έδρα την Κέρκυρα και ευθύνη στην περιφέρεια των Ιονίων Νήσων. Θέσπισε πρωτότυπα και καινοτόμα περιφερειακά – διασχολικά εκπ/κά προγράμματα και δράσεις Μουσικής που αξιολογήθηκαν ως εξαιρετικά, δημιούργησαν μεγάλη κινητικότητα και έτυχαν ευρύτατης ανταπόκρισης και κοινωνικής αποδοχής. Διετέλεσε συνεργάτης του υπουργείου Παιδείας και εισηγητής σε θέματα εξετάσεων ειδικών μαθημάτων Μουσικής Αγωγής για την εισαγωγή στην Γ/θμια εκπαίδευση, επιμορφωτής στα ΠΕΚ Ιωαννίνων και καλλιτεχνικός Δ/ντής του Δήμου Πάτρας σε φεστιβάλ παιδικού τραγουδιού για το καρναβάλι των παιδιών (1996–2004), όπου συνεργάστηκε με γνωστούς συνθέτες (Μουζάκης, Σπανός, Κατσαρός, Κηπουργός).

Έχει αναπτύξει πυκνή δραστηριότητα ως συντονιστής – εμψυχωτής σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς πολιτισμού και παιδείας και ως πρόεδρος και μέλος των επιτροπών επιλογής των εισακτέων στα Μουσικά Σχολεία. Έχει αναγνωρισμένο και αξιολογημένο συγγραφικό έργο 20 τίτλων (e-book εκπ/κού περιεχομένου, μελέτες – επεξεργασίες θεματικών περιόδων στην παγκόσμια και νεότερη Eλληνική ιστορία της φωνητικής μουσικής κυρίως και του τραγουδιού) και 15 cd – cd rom ως συνθέτης, ερμηνευτής, στιχουργός και ενορχηστρωτής.

 Από το 1990 εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας ποικίλους και θεματικά διαφορετικούς κύκλους τραγουδιών του, ως τραγουδοποιός, ερμηνεύοντας ο ίδιος και υπογράφοντας τους στίχους και την ενορχήστρωση. Έργα του έχουν αποδοθεί από χορωδίες και ορχήστρες σε όλη την Ελλάδα και σε Τσεχία, Γερμανία, Αμερική, Κύπρο, Καναδά.

Ενδεικτικά έργα του: «Ακούσατε - Ακούσατε – Λαογραφικές στιγμές της Πατρινής Αποκριάς» 1995, «Απλά Μαθήματα Ελληνικής Πατριδογνωσίας» 2002, (κύκλος αντιπολεμικών τραγουδιών), «Χαλάρωσε» 2006, (κύκλος πολυρυθμικών τραγουδιών για το Ελληνικό καλοκαίρι), «Τα Παιδία Τραγούδι Παίζει» 2014 (κύκλος παιδικών τραγουδιών), «Μητέρα Ελλάδα» 2017, (λαϊκή καντάτα για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα), «Λαϊκές Διαδρομές» 2018, (λαϊκά – νεορεμπέτικα) “Ανακυκλώστε Αγάπη» 2019 (Μουσικοθεατρικό αφήγημα) κ.ά. Σημαντική είναι η παραγωγή του σε μουσική και στίχους για θέατρο, musical και ηχοϊστορίες με συνεργασίες που έχουν διακριθεί. Έχει συνεργαστεί σε έργα του με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, τα Ελληνικά τμήματα του Ο.Η.Ε. και της UNICEF, το Πανεπιστήμιο Πάτρας, Περιφέρειες σε όλη τη χώρα και με γνωστούς ερμηνευτές (Μακεδόνας, Γαϊτάνος, Γκισδάκης κ.ά.)

Έχει βραβευτεί για την εκπαιδευτική, καλλιτεχνική και κοινωνική του προσφορά από διάφορους φορείς όπως ενδεικτικά: το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας (2014), το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Κέρκυρας (2012), το Υπουργείο Παιδείας (2001, 2002, 2003, 2008), το 2ο Γυμνάσιο και Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων Βούλας Αθήνας (2003), το Β΄ Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Πατρέων (2000, 2001), το Δήμο Πατρέων (2001 και 2002), τον Κοινωνικό τομέα και το Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Πάτρας (2001, 2002), την Πανελλήνια Επιτροπή Δημοσιογράφων Καλλιτεχνικού ρεπορτάζ (1989), κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture