Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επαφές του Δημάρχου Ερυμάνθου Θεόδωρου Μπαρή στην Αθήνα

Επαφές του Δημάρχου Ερυμάνθου Θεόδωρου Μ...

Για ζητήματα του Δήμου

 

Σειρά επαφών με κυβερνητικά και αυτοδιοικητικά στελέχη, καθώς και με προέδρους Οργανισμών είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής για τη διευθέτηση σημαντικών ζητημάτων του Δήμου, αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.

Ειδικότερα, ο κ. Μπαρής επισκέφθηκε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον οποίο είχαν συζήτηση για το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και τα έργα του Δήμου που έχουν ενταχθεί προς χρηματοδότηση. Ο Γραμματέας διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι τα ενταγμένα έργα στο πρόγραμμα δεν κινδυνεύουν, καθώς έχει ληφθεί ήδη απόφαση να δεσμευτούν πιστώσεις από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Ωστόσο, μείζον θέμα συζήτησης στη συνάντηση ήταν το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως, οι μικροί Δήμοι, όπως ο Ερύμανθος λόγω της έλλειψης επιστημονικού προσωπικού στις τεχνικές υπηρεσίες με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η σύνταξη μελετών, η ωρίμανση και η υλοποίηση έργων. Ο κ. Μπαρής ανέφερε πως είναι σε θετική κατεύθυνση η πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών να αντιμετωπισθεί νομοθετικά το πρόβλημα της υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων με τη συμβολή της ΕΕΤΑΑ, ωστόσο όπως είπε, οι διαδικασίες θα πρέπει να επισπευσθούν καθώς, αφενός υπάρχει σοβαρός κίνδυνος απένταξης έργων κι αφετέρου οι Δήμοι θα προετοιμαστούν εγκαίρως εν όψει και του νέου ΕΣΠΑ το οποίο «ανοίγει» σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Στη συνέχεια ο κ. Μπαρής με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος, μαζί με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης, Δήμαρχο Καλαβρύτων, Θανάση Παπαδόπουλο συμμετείχαν στη συνεδρίαση που έγινε στην ΚΕΔΕ με πρωτοβουλία του προέδρου, Δημάρχου Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Στη σύσκεψη στην οποία παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Ηλίας Γιάτσιος και ο  Διευθύνων Σύμβουλος Σπύρος Σπυρίδων, έγινε συζήτηση για όλα τα τρέχοντα και κρίσιμα θέματα της Αυτοδιοίκησης με έμφαση στο νέο ΕΣΠΑ, στο μεταναστευτικό, στο διάλογο που ξεκινά με το υπουργείο Εσωτερικών για την ανακατανομή των αρμοδιοτήτων και τον νέο εκλογικό νόμο.

Τέλος, Δήμαρχος Ερυμάνθου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), Ιωάννη Πολύζο για το θέμα του «Ξενία» στο Καλέντζι, το οποίο εδώ και χρόνια βρίσκεται εγκαταλελειμμένο, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό τουριστικό κεφάλαιο για την περιοχή. Θυμίζουμε ότι το Ξενία Καλεντζίου βρίσκεται σε οικόπεδο 8,6 στρεμμάτων και έχει δυναμικότητα 44 κλινών (22 δίκλινα). Ο κ. Πολύζος ανακοίνωσε στον Δήμαρχο ότι εντός του 2020 θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα για την αξιοποίηση και του Ξενία Καλεντζίου, μέσω της μίσθωσής του.

Με Γεν. Γραμ ΥΠΕΣ Μιχ. Σταυριανουδάκη

Με Γεν. Γραμ ΥΠΕΣ Μιχ. Σταυριανουδάκη

Με Πρόεδρο ΕΤΑΔ Ιωάννη Πολύζο

Με Πρόεδρο ΕΤΑΔ Ιωάννη Πολύζο

Συνεδρίαση ΚΕΔΕ

Συνεδρίαση ΚΕΔΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις