Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στο Πάνθεον την Τετάρτη το φιλμ "Cielo - Ουρανός" στο Cinedoc Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πάτρας

Στο Πάνθεον την Τετάρτη το φιλμ "Ci...

Στις 21.45 - Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ

Την Τετάρτη 29/1/2020 στις 21:45 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Cielo – Ουρανός» σε σκηνοθεσία Alison McAlpine στο πλαίσιο του CineDoc Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πάτρας, στη 2η αίθουσα του Πάνθεον. Το CineDoc Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ έχει ως στόχο έχει την προβολή βραβευμένων ελληνικών και ξένων ντοκιμαντέρ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Αμαλιάδα και Καλαμάτα.

Την προβολή διοργανώνει στην Πάτρα η ABCinema.

Σύνοψη:

Ένα ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό στην έρημο Ατακάμα της βόρειας Χιλής, αφιερωμένο στην ομορφιά του νυχτερινού ουρανού. Μεταξύ ποίησης και επιστήμης, το Cielo ξενυχτάει με τους κυνηγούς πλανητών στα αστεροσκοπεία της Ατακάμα και με τους κατοίκους της ερήμου, μεταφέροντας τις ιστορίες, τους μύθους και τις υπαρξιακές αναζητήσεις τους.

Η ταινία εξελίσσεται μέσα από εκπληκτικές εικόνες του ουρανού πάνω από την έρημο Ατακάμα, την πιο ξηρή στον κόσμο, όπου η απουσία τεχνητού φωτός αποκαλύπτει ένα πλήθος από αστέρια που ελάχιστοι βλέπουν ποτέ με γυμνό μάτι. Παρουσιάζοντας τους αστερισμούς και τον Γαλαξία που περιστρέφονται καθώς γυρίζει η Γη, οι εικόνες του Cielo -συχνά πλαισιωμένες από άγονες οροσειρές και ερημικά δέντρα- μεταφέρουν την εκστατική ομορφιά του σύμπαντός μας. Όπως ομολογεί ένας αστροφυσικός, αυτή η μοναδική αίσθηση εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ανθρωπότητα, την εξωγήινη ζωή και τα διαστρικά ταξίδια σε απομακρυσμένους πλανήτες.

Μια σπάνια κινηματογραφική εμπειρία που μας μεταφέρει την αίσθηση του δέους μπροστά στο θέαμα του έναστρου ουρανού και μας καλεί να στοχαστούμε τη θέση μας στο σύμπαν.

Διάρκεια: 78 λεπτά.

Πρόκειται για παραγωγή του Καναδά και της Χιλής, του 2017.

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους.

Τιμή Εισιτηρίου: 5 ευρώ (ταμείο).

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περιοδικό Variety - Προσφέροντας στους θεατές ένα ταξίδι στην έρημο της Χιλής, για να κοιτάξουν τον κρυστάλλινο ουρανό, το Cielo διερευνά τους πολλούς τρόπους με τους οποίους είμαστε συνδεδεμένοι με τα αστέρια, τον ουρανό και το υπερπέραν.

Los Angeles Times - Συνοδευόμενες από τη μυστηριώδη σιωπή της ερήμου, οι εικόνες της Alison McAlpine μας θυμίζουν την πανέμορφη ομορφιά του ουρανού.

The Guardian - Αυτή είναι η μόνη ταινία που είδα τρεις φορές σε ένα χρόνο και μάλλον θα μείνει μαζί μου για πολύ καιρό, όταν όλα τα άλλα θα έχουν σβήσει…

Για περισσότερες πληροφορίες στην ABCinema, Τσαμαδού 39, Πάτρα.  www.abcinema.gr 6987887627.

*Το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον Κινηματογράφο Δαναός, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την ABCinema, τον Δήμο Βόλου και το CineCinema Αμαλιάδας. Οι προβολές, που διαρκούν από τον Σεπτέμβριο έως τον Απρίλιο, συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις. Το CineDoc είναι ιδρυτικό μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου Moving Docs.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture