Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η ληστεία της Ερυμάνθειας «έκαψε» τον «Τοξοβόλο του Συντάγματος» - ΒΙΝΤΕΟ

Η ληστεία της Ερυμάνθειας «έκαψε» τον «Τ...

Ο Τοξοβόλος συμμετείχε στη ληστεία τον Αύγουστο του 2019

Νεότερα στοιχεία έρχονται στο φως για την δράση των τριών ατόμων που συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική σε επιχείρηση το πρωί της Τετάρτης (29/01/2020) στην Αγία Παρασκευή. Ο πιο γνωστός από τους τρεις, ο λεγόμενος και Τοξοβόλος του Συντάγματος ο οποίος είναι και δραπέτης από τις φυλακές της Τίρυνθας συμμετείχε με άλλα δυο άτομα στην ληστεία με λεία – μαμούθ τον περασμένο Αύγουστο σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ερυμάνθεια Αχαΐας. Όπως ανακοίνωσε από τις έρευνες, βάσει γενετικού υλικού, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος συλληφθείς συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία που πραγματοποιήθηκε την 29-08-2019 σε υποκατάστημα Τράπεζας, στην περιοχή Ερυμάνθεια Αχαΐας, κατά την οποία αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των (150.380) ευρώ.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τοξοβόλος ήταν ντυμένος ιερέας και φορούσε μάσκα σιλικόνης, αναφέρει το newsit.gr

Αποκαλείται το ξοβόλος γιατί είχε συλληφθεί το 2011 στο Σύνταγμα με ένα τόξο, στη διάρκεια επεισοδίων να σημαδεύει το κοινοβούλιο.

Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη του «Τοξοβόλου του Συντάγματος»

Πέντε κλειδιά σπιτιών καθώς και πέντε συσκευές κινητής τηλεφωνίας που βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στην κατοχή των τριών συλληφθέντων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Αγία Παρασκευή, αποτελούν αντικείμενο έρευνας για την ανεύρεση στοιχείων σχετικά με τη δράση τους και τυχόν συνεργάτες τους.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 32χρονος και οι δύο γυναίκες, 26 και 28 ετών, που συνελλήφθησαν μέσα σε κλεμμένο αυτοκίνητο, πιθανόν να ετοίμαζαν κάποια ενέργεια και κατά πάσα πιθανότητα ληστεία, καθώς και οι τρεις φορούσαν πλαστικά γάντια την ώρα της σύλληψής τους, ενώ είχαν και τέσσερα όπλα έτοιμα για χρήση με σφαίρα στη θαλάμη. Πρόκειται για ένα καλάζνικοφ, ένα υποπολυβόλο τύπου «Σκόρπιον» και δύο πιστόλια που είχαν πάνω τους ο 32χρονος και η 28χρονη.

Επίσης, βρέθηκαν μία μάσκα σιλικόνης, είδη μεταμφίεσης και ένας ασύρματος συντονισμένος στη συχνότητα της αστυνομίας που ενισχύουν τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής, ενώ θεωρούν βέβαιο ότι είχαν συνεργάτες γιατί στο αυτοκίνητο βρέθηκαν πολλά ρούχα διαφόρων μεγεθών, που δεν ταιριάζουν στους συλληφθέντες. Τα ρούχα είναι ανδρικά. Τα όπλα, όπως διαπιστώθηκε από τη βαλλιστική έρευνα, δεν έχουν χρησιμοποηθεί σε κάποια ενέργεια.

Ακόμη, ο 32χρονος, γνωστός και ως «τοξοβόλος του Συντάγματος», απέδρασε στις 6-6-2019 από τις αγροτικές φυλακές Τύρινθας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για ληστείες και συμμετοχή σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Από γενετικό υλικό που έχει βρεθεί, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία στις 29-8-2019 σε τράπεζα στη Ερυμάνθεια Αχαϊας, μαζί ακόμη έναν άντρα, κατά την οποία αφαίρεσαν 150.380 ευρώ. Ο ένας από τους δράστες ήταν ντυμένος ιερέας.

Η 28χρονη, η οποία είχε συυληφθεί μαζί με την Πόλα Ρούπα τον Ιανουάριο του 2015, καταζητείτο, καθώς είχε παραβιάσει τους όρους με τους οποίους είχε αφεθεί ελεύθερη λίγο πριν από την καταδίκη της από το διαστήριο, πέρυσι τον Ιούνιο, σε πολυετή κάθειρξη ως μέλος του Επανασττικού Αγώνα.

Η 26χρονη ήταν η οδηγός του αυτοκινήτοτυ, στο επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες, που είχε κλαπεί στις 26 προς 27 Ιανουαρίου από την περιοχή του Χολαργού.

Όπως ανακοίνωσε, πριν από λίγο, ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, η σύλληψη έγινε χθες, τις πρωϊνές ώρες στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής που πραγματοποιήθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα.

Εκτός από τα τέσσερα όπλα, τον ασύρματο, τα κλειδιά και τα άλλα ευρήματα, στο αυτοκίνητο βρέθηκαν τέσσερις γεμιστήρες, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμερτημάτων, τρία καταφανώς πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας με τις φωτογραφίες των τριών συλληφθέντων, ένα ζευγάρι κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, από τις οποίες είχε αφαιρεθεί το ανάγλυφο εντύπωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, και 3.300 ευρώ. Τα πέντε κλειδιά βρέθηκαν στην κατοχή της 28χρονης.

Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει έρευνες σε τέσσερα σπίτια συγγενών των συλληφθέντων, όπου, όμως, δεν έχει βρεθεί κάτι που να σχετίζεται με τους δράστες.

Οι έρευνες από την Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με συλλήψεις και έρευνες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία

Όπως έχετε ενημερωθεί πρωινές ώρες χθες 29-01-2020, συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τρεις ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας άνδρας και δύο γυναίκες.

Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα, όπου συνδυάσθηκαν πληροφορίες και στοιχεία. Ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχή της Αττικής, όπου εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Πρόκειται για:

32χρονο, ο οποίος δραπέτευσε την 07-06-2019 από τις Φυλακές Τύρινθας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για σωρεία αδικημάτων.
28χρονη, σε βάρος της οποίας εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση πολυετούς κάθειρξης, ως μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» και
26χρονη, η οποία ήταν η οδηγός του κλεμμένου οχήματος.
Κατά την έρευνα στο ανωτέρω αυτοκίνητο, βρέθηκαν μεταξύ άλλων:

πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη, το οποίο έφερε στην κατοχή του ο συλληφθείς,
αυτόματο υποπολυβόλο, το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,
πολεμικό τυφέκιο τύπου «καλάσνικοφ», το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,
(4) γεμιστήρες,
πλήθος φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων,
(3) καταφανώς πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, που αντιστοιχούσαν στον κάθε έναν από τους συλληφθέντες με τη φωτογραφία τους,
(5) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, εκ των οποίων η μία τύπου «smartphone» και σε λειτουργία,
ζευγάρι κλεμμένων πινακίδων κυκλοφορίας, από τις οποίες είχε αφαιρεθεί το ανάγλυφο εντύπωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας,
ασύρματος πομποδέκτης, συντονισμένος σε κανάλι της ΕΛ.ΑΣ., με ακουστικά,
χρηματικό ποσό, άνω των 3.300 ευρώ και
πλήθος ειδών ρουχισμού, διαφόρων μεγεθών.
Επιπλέον, σε σωματική έρευνα στην 28χρονη συλληφθείσα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων:

πιστόλι, που έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,
γεμιστήρας,
φυσίγγια των 9 mm,
συσκευή κινητής τηλεφωνίας, η οποία ήταν απενεργοποιημένη και
(5) κλειδιά οικιών.
Από τις εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τα παραπάνω όπλα δεν ταυτοποιήθηκαν σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Από τις έρευνες, βάσει γενετικού υλικού, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος συλληφθείς συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία που πραγματοποιήθηκε την 29-08-2019 σε υποκατάστημα Τράπεζας, στην περιοχή Ερυμάνθεια Αχαΐας, κατά την οποία αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των (150.380) ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις