Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εξέχουσα τιμή από τον ιστορικό Φιλολογικό σύλλογο Παρνασσός στον π. Νικόλαο Σκιαδαρέση

Εξέχουσα τιμή από τον ιστορικό Φιλολογικ...

Αναγορεύτηκε σε αντεπιστέλλον μέλος "Επιστήμης ένεκα και αρετής"

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, η αναγόρευση του πρωτοπρεσβύτερου π. Νικολάου Σκιαδαρέση, προισταμένου του ιερού ναού Αγίου Ανδρέου Πατρέων και υπευθύνου επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, σε Αντεπιστέλλον Μέλος «Επιστήμης ένεκα και αρετής» του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός που εδρεύει στην Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, στην Αθήνα. Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός θεωρείται ο αρχαιότερος πολιτιστικός σύλλογος της πόλης των Αθηνών. Ιδρύθηκε στις 24 Ιουνίου 1865 από τα τέσσερα παιδιά του νομισματολόγου Παύλου Λάμπρου με σκοπό την πνευματική κοινωνική και ηθική βελτίωση του λαού μέσα από διάφορες εκδηλώσεις. Σύντομα ο σύλλογος «Παρνασσός» απέκτησε φήμη και κύρος πραγματικής "Ακαδημίας" που λειτουργούσε κατά τμήματα, όπως φιλολογικό, αρχαιολογικό, νομικό, καλλιτεχνικό ακόμα και φυσιογνωστικό, διοργανώνοντας διαλέξεις, εκθέσεις καθώς και διάφορους διαγωνισμούς ενώ από το έτος 1877 ξεκίνησε η έκδοση του περιοδικού του συλλόγου με τον τίτλο Παρνασσός που το 1899 αντικαταστάθηκε από το περιοδικό Επετηρίδα, η έκδοση του οποίου σταμάτησε το 1939.

Η απόφαση για την τιμητική αναγνώριση και αναγόρευση του π. Νικολάου Σκιαδαρέση ελήφθη στην τακτική συνεδρίαση του μηνός Δεκεμβρίου 2019. Πρόεδρος του «Παρνασσού» είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης ενώ γραμματέας είναι ο Πρέσβης ε.τ. Παύλος Αποστολίδης.

Στο πλάι του π. Νικολάου Σκιαδαρέση, στην σημαντική αυτή στιγμή της πολυετούς πορείας του και διακονίας στην εκκλησία, ήταν κατά την απονομή του επαίνου και της αναγόρευσης του ως Αντεπιστέλλον μέλος του συλλόγου «Παρνασσός», ο υιός του καθηγητής θεολόγος στο Αρσάκειο της Πάτρας, Περιφερειακός Σύμβουλος και ιεροψάλτης, Σπύρος Σκιαδαρέσης με την οικογένεια του.

 Οι φωτ. μας εστάλησαν από τον κ. Σπύρο Σκιαδαρέση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις