Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το διατηρητέο της οδού Κανακάρη που ανήκει από το 1996 στο δήμο Πατρέων και σήμερα καταρρέει...

Το διατηρητέο της οδού Κανακάρη που ανήκ...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Δείτε ΦΩΤΟ

Επί της Κανακάρη 180, ακριβώς δίπλα στην γωνιακή πολυκατοικία Γούναρη και Κανακάρη στο δεξί μας χέρι, βρίσκεται νεοκλασσικό με ισόγειο κα πρώτον όροφο σε άθλια κατάσταση και η στοά του υποστηρίζεται από σιδεροκατασκευή για να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα από ενδεχόμενη κατάρρευση.

Στην πόρτα γράφει μια πινακίδα ''Δωρεά εισαγγελέα Παναγιώτη Αργυρόπουλου''.

Το κτίριο είναι διατηρητέο από το 1983 με απόφαση Μελίνας Μερκούρη. Δέκα χρόνια αργότερα αγοράστηκε από τον Δήμο Πατρέων έναντι του ποσού των 36.000.000 δρχ., ποσό που δώρισε ο Εισαγγελέας Αργυρόπουλος Παναγιώτης με σκοπό την αγορά του κτιρίου και την αξιοποίηση του ως κέντρο κοινωνικών και πνευματικών υπηρεσιών με την ονομασία «Αργυροπούλειο Κέντρο».

Το 1996 ο Δήμος προχώρησε σε εξώσεις των μισθωτών του κτιρίου με σκοπό την αποκατάσταση του.

Από τότε όμως εγκαταλείφθηκε. Η σκεπή μπάζει νερά και οι οροφογραφίες καταστρέφονται...

φωτογραφία Άρης Μπετχαβάς/patrasmemories

φωτογραφία Άρης Μπετχαβάς/patrasmemories

Και εξωτερικά το κτίριο είναι σε άσχημη κατάσταση καθώς φαίνεται ετοιμόρροπο κι επικίνδυνο.

Αξίζει να αναφερθεί πως το 1999 τρία χρόνια πριν το θάνατο του, ο δωρητής του κτιρίου Αργυρόπουλος Παναγιώτης, με ιδιόχειρη επιστολή του, που έστειλε στον τότε Δήμαρχο Πατρέων κ. Φλωράτο, παρουσίασε έκθεση με το ποσό που κοστίζει η αποκατάσταση, καθώς του προτείνει και τρόπους δανειοδότησης της, και του αποκαλύπτει την πρόθεση του να συμμετάσχει στην χρηματοδότηση καταθέτοντας το ήμισυ του ποσού από τον προσωπικό του λογαριασμό. Κάτι που για άγνωστους λόγους δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ!

 

Πρόσφατα, η δημοτική παράταξη Ώρα Πατρών προχώρησε σε κατάθεση ερωτήματος προς τους Προέδρους του Κοινωνικού Οργανισμού και του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων κ.Τουλγαρίδη και κ.Γεροπαναγιώτη σχετικά με το κτίριο και οι συντονιστές της παράταξης Γρηγόρης Μαρκέτος, παιδίατρος – μέλος της διοίκησης του Κοιν. Οργανισμού και Δημήτρης Παπαδόπουλος, μουσειολογος- αν. μέλος της διοίκησης του πολιτιστικου οργανισμού ζητούν να μελετηθεί το θέμα και να ενημερώθούν για τις σκοπούμενες άμεσες ενέργειές σας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις