Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο ρόλος «κλειδί» 25χρονου συνεργού του «τοξοβόλου»

Ο ρόλος «κλειδί» 25χρονου συνεργού του «...

Η αποκάλυψη που αλλάζει τα δεδομένα

Την κεντρική γιάφκα της οργάνωσης χωρίς όνομα, που φέρεται να είχε δημιουργήσει ο “τοξοβόλος”, ψάχνουν εκ νέου στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, που πηγαίνουν τις έρευνες βήμα βήμα.

Η ληστεία που σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2019 σε τράπεζα στην Ερυμάνθεια Αχαΐας στην οποία σύμφωνα με την αστυνομία συμμετείχε ο Τοξοβόλος του Συντάγματος, φαίνεται πως "πρόδωσε" τα ίχνη του. Μπορεί ο “τοξοβόλος του Συντάγματος” να συνελήφθη στην Αγία Παρασκευή το πρωί της περασμένης Τετάρτης με ένα κλεμμένο TOYOTA RAV 4, ωστόσο η αρχή του τέλους για τον ίδιο ήταν η 29η Αυγούστου όταν εντοπίστηκαν ίχνη γενετικού υλικού και δακτυλικά αποτυπώματα στο λευκό όχημα που χρησιμοποίησαν αυτός και οι δυο συνεργοί του για να ληστέψουν τράπεζα.

 

Όπως αναφέρει το Newsit, το σπίτι “ασφαλείας” που είχε νοικιάσει με τα πραγματικά της στοιχεία η φίλη του “τοξοβόλου” από την Θεσσαλονίκη – και συνελήφθη μαζί του στην Παρασκευή – είναι ένα πρώτο βήμα στις έρευνες, όπως λένε έμπειροι αστυνομικοί. Ωστόσο, το γεγονός πως το διαμέρισμα είχε αδειάσει από σημαντικά στοιχεία, δείχνει αν μη τι άλλο πως υπάρχει ακόμα ένας ενεργός βραχίονας της οργάνωσης δίχως όνομα.

Πρόκειται για τον νεαρό που μίσθωσε τον ιδιώτη που θα καθάριζε το διαμέρισμα “ασφαλείας”, εν αγνοία του βέβαια πως το συγκεκριμένο σπίτι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχει σχέση με ένοπλη οργάνωση.

Για το λόγο αυτό, οι αστυνομικοί που έχουν εντοπίσει το σημείο του ραντεβού του ιδιώτη με τον 25χρονο άγνωστο άνδρα, ψάχνουν περιμετρικά την περιοχή, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν κάμερες που ίσως έχουν “συλλάβει” τον νεαρό την ώρα που προσέρχεται στο ραντεβού.

Στο μεταξύ, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν επεκταθεί τόσο στην Αρκαδία, όσο και στην Χαλκιδική, καθώς τα ταξίδια που έκανε ο τοξοβόλος μαζί με τους συνεργούς του σε αυτές τις περιοχές ήταν συχνά.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους εικόνες από το drone που βρέθηκε στο διαμέρισμα “ασφαλείας” στα Πατήσια, όπου διαφαίνονται τοπία τόσο από την Τρίπολη Αρκαδίας, όσο και από την Αρναία Χαλκιδικής.

Η αποκάλυψη που αλλάζει τα δεδομένα

Εκτός από την εκτίμηση που κάνουν οι αστυνομικοί, πως οι τρομοκράτες κατέγραφαν την περιοχή προκειμένου να πραγματοποιήσουν κάποια ληστεία, προβαίνουν και σ’ άλλο ένα συμπέρασμα που αν αποδειχθεί αληθινό, τότε αλλάζει τα δεδομένα στο λεγόμενο “Ελληνικό αντάρτικο Πόλης”.

Αυτό το συμπέρασμα, στο οποίο φέρονται να έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, θέλει τον “τοξοβόλο” και τους συνεργούς του να εκπαιδεύονταν στην χρήση του drone, προκειμένου να παρακολουθούν υποψήφιους στόχους από μακριά και έτσι να μην γίνονται αντιληπτοί, από τον ίδιο το στόχο και ενδεχομένως από την ασφάλεια του.

Το συμπέρασμα αυτό αν μη τι άλλο τρομάζει τους Αστυνομικούς, καθώς από την στιγμή που το σκέφτηκε ο “τοξοβόλος”, γιατί να μην το σκεφτούν κι άλλοι υποψήφιοι για το “ένοπλο μονοπάτι”.

Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής έχει μπει το πλούσιο υλικό που βρέθηκε στο κρησφύγετο του αποκαλούμενου τοξοβόλου. Λίγες μέρες μετά τη σύλληψη του Γιάννη Μιχαηλίδη και των 2 γυναικών, η αντιτρομοκρατική εντόπισε το κρησφύγετό τους, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, στα Πατήσια.

Το διαμέρισμα είχε νοικιάσει η μια από τις συνεργούς , τον περασμένο Σεπτέμβριο, χρησιμοποιώντας τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητά της.

Έρευνες αντιτρομοκρατικής: Αναζητούν 3 γιάφκες και 2 αυτοκίνητα - "οπλοστάσια"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις