Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πλήθος κόσμου και ιεραρχών στο ύστατο χαίρε στον πρώην Πειραιώς Καλλίνικο - Παρών ο Πατρών Χρυσόστομος

Πλήθος κόσμου και ιεραρχών στο ύστατο χα...

Επίσης παρών στην εξόδιο ακολουθία και στην ταφή ήταν ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε στις 11 το πρωί της Τρίτης 3 Μαρτίου 2020 η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς κυρού Καλλινίκου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στον Πειραιά.

Στην εξόδιο ακολουθία όπου παρέστη πλήθος κόσμου και ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, προεξήρχε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος πλαισιώθηκε από Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, μεταξύ των οποίων ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος.

Στην εξόδιο ακολουθία που μετέδωσε και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Λύσχνος, παρέστησαν οι τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι του Ελληνικού κοινοβουλίου και πλήθος πιστών και πνευματικών τέκνων του μακαριστού κυρού Καλλινίκου, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, «ο πρώην Πειραιώς Καλλίνικος κέρδισε τον σεβασμό και την αγάπη όλων των Πειραιωτών».

Αξίζει να θυμίσουμε πως ο κυρός Καλλίνικος που ήταν και ο δημιουργός της Πειραικής Εκκλησίας, του ραδιοφώνου της Μητροπόλεως Πειραιώς στα τέλη του ’80, ήταν στην καταγωγή Ηλείος και εκοιμήθη σε ηλικία 94 ετών. Ο Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς Καλλίνικος που κατέληξε μετά από σύντομη νοσηλεία στο νοσοκομείο, υπήρξε ιδρυτής της μοναστικής αδελφότητας “Χρυσοπηγή” και πνευματικός πατέρας του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστόδουλου.

Ο κατά κόσμον Κωνσταντίνος Καρούσος είχε γεννηθεί στο Βαρθολομιό το 1926 και στη συνέχεια έζησε στην Πάτρα όπου το 1948 ξεκίνησε να διδάσκει ως κατηχητής. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1956 και Πρεσβύτερος το 1959. Όπως πρόσθεσε ο Δήμαρχος Πειραιά, ο εκλιπών ιεράρχης υπήρξε πρότυπο ιεράρχη, σεμνός και φιλάνθρωπος στα 28 χρόνια της ποιμαντορίας του. Το έργο του, από το 1978 που ανέλαβε τα ηνία της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς έως το 2006, υπήρξε πολύπλευρο και πολυδιάστατο, οδρύοντας κατηχητικά σχολεία, εκκλησιαστικό βιβλιοπωλείο, γηροκομείο, παιδικούς σταθμούς και δημοτικό σχολείο, οργανώνοντας συσσίτια για απόρους πολίτες, ενώ ίδρυσε και τον ραδιοφωνικό σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας.

«Ο Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς Καλλίνικος αφήνει πίσω του μια πλούσια κοινωνική, φιλανθρωπική και πνευματική παρακαταθήκη στην πόλη μας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Τον Καλλίνικο διαδέχθηκε ως Μητροπολίτης Πειραιά ο κ.κ. Σεραφείμ.

Ακολούθησε η ταφή του κυρού Καλλίνικου στην Ιερά Μονή Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής, όπου τον Μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς Καλλίνικο κατευόδωσαν ιεράρχες και κόσμος.

Παρέστησαν όπως αναφέρει το pentapostagma.gr, οι σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος, Γόρτυνος Ιερεμίας, πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος.

Να προσθέσουμε πως την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος εκπροσώπησε στην εξόδιο ακολουθία ο αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Πάπαρης, α' γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ο οποίος και μίλησε για τη ζωή και το έργο του κυρού Καλλινίκου.

Από την πλευρά του, ο νυν Μητροπολίτης Πειραιώς τίμησε τη μνήμη του προκατόχου του με την κήρυξη τριήμερου πένθος και μεσίστιες τις σημαίες στους ναούς και τα Ιδρύματα της Μητροπολιτικής Περιφέρειας.

Οι φωτ. είναι από eurokinissi - Χρήστος Μπόνης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις