Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Το χειρότερο τρίμηνο από το 2012 για την αγορά Πάτρας και Αχαΐας. Και μετά ήλθε ο κορωνοϊός…!

Το χειρότερο τρίμηνο από το 2012 για την...

Και ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί μέτρα στήριξης των Επιχειρήσεων

 Όλα τα είχε η οικονομική ζωή της Πάτρας και της Αχαΐας, ο κορωνοϊός τους έλειπε. Η πολυαναμενόμενη ανάπτυξη δεν ήλθε (τουλάχιστον ακόμα), ο τζίρος στην αγορά το τρίμηνο Δεκέμβριος-Φεβρουάριος σημείωσε πτώση περίπου 30-40% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο και ως χαριστική βολή ήλθε στις 27 Φεβρουαρίου ο κορωνοϊός, τη στιγμή που η αγορά ετοιμαζόταν να εισπράξει οφέλη από το Πατρινό Καρναβάλι. Ποια ήταν η έως τώρα επίδραση του κορωνοϊού στην αγορά της Πάτρας;

Όπως ανέφερε στο thebest.gr και στον Φάνη Βγενόπουλο ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου, η πτώση του τζίρου κατά το Καρναβάλι σε σχέση με πέρυσι έφτασε στο 50%, ενώ τις τελευταίες τρεις ημέρες σημειώνεται κατακόρυφη πτώση κίνησης στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, καθώς οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν περιορίζουν τις εξόδους τους, ενώ φεύγουν και οι φοιτητές επειδή κλείνει το Πανεπιστήμιο.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Κώστας Ζαφειρόπουλος ανέφερε στο thebest.gr ότι η πτώση στην εμπορική αγορά της Πάτρας κατά την καρναβαλική περίοδο άγγιξε το 50-60% σε σχέση με πέρυσι, ενώ για το τρίμηνο Δεκέμβριος-Φεβρουάριος η πτώση έφτασε στο 30-40%.

Τις τελευταίες ημέρες μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, η κίνηση στην εμπορική αγορά είναι απελπιστική.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι το τρίμηνο Δεκέμβριος-Φεβρουάριος είναι το χειρότερο από το 2012 (!) που η χώρα βρισκόταν στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης !!!

Έως σήμερα δεν επιβεβαιώθηκε η σχετική ευφορία που δημιούργησε η αίσθηση ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων στις περιοχές που το Καρναβάλι που ματαίωσε, αποτελούσε πόλο οικονομικής δραστηριότητας.  Αν και η αντίδραση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ήταν άμεση και ζήτησε λήψη συγκεκριμένων μέτρων το αίτημα αυτό δεν ικανοποιήθηκε έως τώρα.  

Επιπροσθέτως, σε χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη, εκφράστηκε μεν η πρόθεση λήψης μέτρων, αλλά δεν ελήφθη συγκεκριμένη απόφαση.

Μετατέθηκε η λήψη αποφάσεων για το μέλλον και ανάλογα με το βαθμό επίδρασης του κορωνοϊού σε κάθε τοπική κοινωνία.

Άραγε τι σημαίνει αυτό;

Μήπως ότι η κυβέρνηση εκτιμά ότι η ματαίωση του Καρναβαλιού δεν συνιστά λόγω παροχής αποζημιώσεων στις πληγείσες επιχειρήσεις;

Ή μήπως εκτιμά ότι οι μέχρι σήμερα επιπτώσεις δεν είναι άξιες λόγου και δεν απαιτούν την παροχή βοήθειας και στήριξης;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις