Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Απολυμάνσεις δημοσίων χώρων μόνο στην Αιγιάλεια - Τι κάνουν οι άλλοι Δήμοι της Αχαΐας;

Κορωνοϊός: Απολυμάνσεις δημοσίων χώρων μ...

Ήδη οι Δήμοι Αγρινίου, Μεσολογγίου και Πύργου, προχωρούν σε απολυμάνσεις για την προστασία των δημοτών τους

Ο Δήμος Αιγιαλείας, είναι ο πρώτος Δήμος της Αχαΐας που έχει ξεκινήσει εργασίες απολύμανσης δημόσιων χώρων και χώρων μεγάλων συναθροίσεων, δημοτικών κτιρίων, πεζοδρομίων, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αιγιαλείας, ήδη την Τετάρτη το πρωί πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις σε κεντρικές πλατείες, οδούς και δημοτικά κτίρια στο κέντρο του Αιγίου, καθώς και σε γραφεία που στεγάζουν δημοτικές υπηρεσίες. Η απολύμανση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου.

Το Αίγιο δεν είναι το μόνο που κάνει προληπτικές απολυμάνσεις στην Δυτική Ελλάδα. Ήδη οι Δήμοι Αγρινίου, Μεσολογγίου και Πύργου, έχουν πράξει το ίδιο για την προστασία των δημοτών τους.

Ωστόσο, το παράδειγμα αυτό δεν ακολουθούν οι υπόλοιποι Δήμοι της Αχαΐας και κυρίως ο Δήμος Πατρέων, ο οποίος συγκεντρώνει το μεγαλύτερο πληθυσμό στο νομό και κατ’ επέκταση υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοϊού στη κοινότητα. Το thebest.gr επικοινώνησε για το θέμα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Ασπράγκαθο, ο οποίος ανέφερε ότι ο Δήμος Πατρέων ακολουθεί κατά γράμμα όλες τις οδηγίες της επιτροπής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, στις οποίες δεν προβλέπεται η προληπτική απολύμανση των δημοσίων χώρων. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Ασπράγκαθος, τα συνεργεία του Δήμου Πατρέων προχωρούν σε καθαρισμό και σε απολύμανση των δρόμων όπου διεξάγονται οι λαϊκές αγορές.

Να σημειωθεί ότι και οι άλλοι Δήμοι της Αχαΐας (Καλάβρυτα, Δυτική Αχαΐα, Ερύμανθος), δεν έχουν ανακοινώσει – μέχρι ώρας – ότι θα προχωρήσουν σε απολύμανση δημοσίων χώρων, ωστόσο έχουν προχωρήσει σε απολυμάνσεις δημοτικών κτιρίων και σχολείων.

Μιλώντας στο thebest.gr για το θέμα ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ανέφερε ότι δεν προβλέπονται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ οι απολυμάνσεις των κοινόχρηστων χώρων και όπου γίνονται από τους κατά τόπους Δήμους είναι κυρίως για ψυχολογικούς λόγους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις