Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή τις ελλείψεις ΑΤΜ στη Δυτική Αχαΐα

Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή τις ...

Κατέθεσε σχετική ερώτηση

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για την αύξηση των τραπεζικών μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) στη Δυτική Αχαΐα. 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

“Η συνολική έκταση του δήμου Δυτικής Αχαΐας είναι 572,22 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει πληθυσμό 10.227 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011. 

Η λειτουργία ενός ΑΤΜ από κάθε τραπεζικό ίδρυμα, αποκλειστικά στην πόλη της Κάτω Αχαγιάς, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη εξυπηρέτηση  των κατοίκων της περιφέρειας του δήμου και ιδιαίτερα στους κατοίκους των απομακρυσμένων χωριών. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η απόσταση από τις Άνω Βελιτσές μέχρι την Κάτω Αχαΐα είναι 34,2 χιλιόμετρα και αντιστοιχεί σε διαδρομή διάρκειας 40 λεπτών με το αυτοκίνητο, ενώ ο χρόνος αυτός πολλαπλασιάζεται για όσους χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς. 

Το γεγονός αυτό δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα -ιδιαίτερα στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας- οι οποίοι εξυπηρετούνται με μεγάλη δυσκολία εξαιτίας της σημαντικής χιλιομετρικής απόστασης που πρέπει να διανύσουν. 

Επίσης, μηχάνημα ΑΤΜ δεν διαθέτει ούτε το αεροδρόμιο του Αράξου, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετείται το προσωπικό της 116 Πτέρυγας Μάχης, αλλά και οι επιβάτες του Πολιτικού Αεροδρομίου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Υπενθυμίζεται ότι στον Άραξο βρίσκεται και η στρατιωτική μονάδα "116 Πτέρυγα Μάχης" καθώς και το Πολιτικό Αεροδρόμιο Αράξου, γεγονός που καθιστά την περιοχή ιδιαίτερα ευαίσθητη. 

Συνεπώς, είναι απαραίτητη η αύξηση των ΑΤΜ στη Δυτική Αχαΐα, με αποκλειστικό κριτήριο τη μέση απόσταση σε σχέση με τις πιο απομονωμένες περιοχές και άρα την ευκολότερη πρόσβαση όλων των κατοίκων. 

Ενδεικτικά, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας (αποφυγή του συνωστισμού λόγω του κορωνοϊού), οι τράπεζες θα πρέπει να τοποθετήσουν νέα ΑΤΜ σε κεντρικά σημεία της περιφέρειας του δήμου Δυτικής Αχαΐας και συγκεκριμένα σε Λάππα, Σαγέϊκα, Λιμνοχώρι, Ριόλο, Άρλα, Λουσικά, Μαζαράκι και τη Βιομηχανική Περιοχή της Δυτικής Αχαΐας”. 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτά τον Υπουργό Οικονομικών: α) ποιες πρωτοβουλίες θα λάβει με σκοπό την αύξηση των μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης (ATM) στη Δυτική Αχαΐα και β) ποιο το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση τους; "

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις