Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χριστουγεννιάτικη... άνοιξη στη Βόρεια Ελλάδα - Στα λευκά η Μακεδονία, μέχρι και ο Χορτιάτης

Χριστουγεννιάτικη... άνοιξη στη Βόρεια Ε...

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Μπορεί να μπήκε ο Απρίλιος και να πλησιάζουμε στο Πάσχα, όμως ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας θυμίζει… Χριστούγεννα. Πυκνό χιόνι έπεφτε από χθες στη βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να ξυπνήσουν σήμερα και να τα δουν όλα «ντυμένα» στα λευκά.

Καιρός: Στους 30 πόντους το χιόνι στον Χορτιάτη

Στον Χορτιάτη το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα. Οι δημοτικοί υπάλληλοι εργάζονταν όλη τη νύχτα για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς, καθώς η χιονόπτωση ήταν έντονη.

Το χιόνι ξεπέρασε τους 30 πόντους μέσα στο χωριό, ενώ 11 εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη από τα μεσάνυχτα έδιναν μάχη για να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο επαρχιακός δρόμος Αγίου Βασιλείου- Χορτιάτη παραμένει κλειστός, όπως επίσης και ο δρόμος Ωραιοκάστρου- Μελισσοχωρίου, εξαιτίας της χιονόπτωσης. Επιπρόσθετα και στο επαρχιακό δίκτυο Λαγκαδά- Ηρακλείου έχει απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων λόγω υπερχείλισης υδάτων.

Τα συνεργεία του δήμου μοίρασαν σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα 300 σακιά αλάτι για τα δύσκολα σημεία των δρόμων, ενώ οι πολίτες μπορούν να το προμηθευτούν από τα κοινοτικά καταστήματα.

Ίδια εικόνα και στον νομό Κοζάνης, όπου από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης έπεφτε πυκνό χιόνι. 

Στην περιοχή Βλαστή επικρατούσαν συνθήκες χιονοθύελλας για ένα διάστημα, με το τοπίο να είναι κατάλευκο από νωρίς.

Έντονη ήταν η χιονόπτωση στο κέντρο της πόλης τη νύχτα, με τη θερμοκρασία να αγγίζει το μηδέν.

Ακόμη πιο έντονα ήταν τα φαινόμενα στην Φλώρινα. Το χιόνι έπεφτε πυκνό σε όλο τον νομό και στην πόλη έφτασε τα 20 εκατοστά.

Έντονη χιονόπτωση σημειώθηκε επίσης σε περιοχές του Νομού Ημαθίας. 

Η Αλεξάνδρεια «ντύθηκε» στα λευκά ενώ έντονη χιονόπτωση σημειώθηκε στη Νάουσα, στο Σέλι και την Κουμαριά.

Στον Νομό Λάρισας, προβλήματα προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στην περιοχή της Ελασσόνας, και κυρίως στους δρόμους προς Κοζάνη, Γρεβενά, Κατερίνη, αλλά και στην περιοχή Λιβάδι, όπου το ύψος του χιονιού έφτασε περίπου τους 10 πόντους. Το βράδυ, τα φαινόμενα εντάθηκαν και τα εκχιονιστικά έπιασαν δουλειά προκειμένου να καθαρίσουν τους δρόμους.

 

Εκχιονιστικά μηχανήματα ήταν σε ετοιμότητα στις περιοχές Ραψάνη, Καλλιπεύκη και Σπηλιά, ενώ στο Λιβάδι Ελασσόνας χρειάστηκε η παρέμβασή τους.

Η πρόγνωση για τον καιρό της Πέμπτης

Το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού στην καρδιά της άνοιξης, θα συνεχιστεί και σήμερα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού μόνο στα δυτικά.

Βροχές αναμένονται στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, όπου κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Κυρίως αναμένεται να είναι έντονα στην ανατολική Ελλάδα. 

Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, με σταδιακή εξασθένηση. Τα φαινόμενα στα βορειοανατολικά θα είναι μέχρι το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρά. 

Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο νωρίς το πρωί τοπικά θυελλώδεις ως 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια και τα κεντρικά ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις