Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

31 ιστιοφόρα δεν μπορούν να πιάσουν λιμάνι, λόγω κορωνοϊού! Περιπέτεια για πατρινό skipper

31 ιστιοφόρα δεν μπορούν να πιάσουν λιμά...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

O Ντίνος Σπυρόπουλος, κατάφερε να μπει στο λιμάνι του Αλίμου και να δέσει δηλώνοντας βλάβη και πως το σκάφος του είναι ακυβέρνητο

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη και σήμερα η παραλλαβή 31 νεότευκτων ιστιοφόρων τύπου Catamaran από τη Γαλλία στην Ελλάδα. Τα ιστιοφόρα στα οποία επιβαίνουν ελληνικά πληρώματα, έρχονταν ακτοπλοϊκώς, από την Βορειοδυτική και την Νότια Γαλλία. Ενώ βρίσκονταν εν πλω τουλάχιστον 90 άτομα (2 με 3 σε κάθε σκάφος), ανακοινώθηκε η κοινή υπουργική απόφαση που προέβλεπε την απαγόρευση του απόπλου και κατάπλου στην ελληνική επικράτεια οποιουδήποτε σκάφους. 

Τα καταμαράν είχαν τελικό προορισμό την μαρίνα του Αλίμου. Στο ύψος της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου, έγιναν επικοινωνίες με τα κατα τόπους λιμεναρχεία για το που και πως θα μπορέσουν να δέσουν τα ιστιοφόρα σκάφη. Οταν τα σκάφη έφθασαν στον Ισθμό, δέχτηκαν κλήση από τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου εμπορικής Ναυτιλίας.

Ο πατρινός skipper Ντίνος Σπυρόπουλος, κατάφερε να μπει στο λιμάνι του Αλίμου και να δέσει δηλώνοντας βλάβη και πως το σκάφος του είναι ακυβέρνητο. Μάλιστα λίγο πριν μπει στη μαρίνα το πρώτο catamaran σκάφος του λιμενικού το καταδίωξε και το εμπόδισε.

 

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που μετέβη στο σημείο διαπίστωσε πως δεν έχριζαν νοσηλείας καθώς κανείς δεν είχε συμπτώματα κορωνοϊού. Παρ' αυτά το πλήρωμα του ιστιοφόρου που έδεσε στην μαρίνα μπήκε σε προληπτική κατ' οίκον καραντίνα.

Αυτές τις ημέρες 31 σκάφη παραμένουν εν πλω, χωρίς τη δυνατότητα να δέσουν σε λιμάνι ή μαρίνα, σύμφωνα με την ΚΥΑ κατά του κορωνοϊού. Την ίδια στιγμή καταβάλονται προσπάθειες για μια τροποποιητική που θα αφορά μόνο όσους ήταν εν πλω, όταν ανακοινώθηκαν τα περιοριστικά μέτρα, ώστε δεκάδες μέλη πληρωμάτων από την Ελλάδα, να καταφέρουν να πατήσουν ξηρά και να δουν τις οικογένειές τους.

Η περιγραφή της περιπέτειας από ναυτικό

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις