Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επίθεση του ΜέΡΑ25 κατά της κυβέρνησης για την απόρριψη τροπολογίας σχετικά με τα κόκκινα δάνεια

Επίθεση του ΜέΡΑ25 κατά της κυβέρνησης γ...

Ενδέχεται να δημιουργήσουν αύξηση του χρέους σημειώνει

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για την απόρριψη τροπολογίας, την οποία κατέθεσε χθες Πέμπτη 2 Απριλίου, για τα κόκκινα δάνεια που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του χρέους, διατυπώνει, με ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ25.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το ΜέΡΑ25 κατέθεσε τροπολογία που προβλέπει πάγωμα του σχεδίου «Ηρακλής» για τα κόκκινα δάνεια και επέκταση της προστασίας πρώτης/κύριας κατοικίας και μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τους πλειστηριασμούς, η οποία λήγει στις 30 Απριλίου 2020.

Το ΜέΡΑ 25 εκτιμά ότι αν η κυβέρνηση δεν παγώσει τον «Ηρακλή», ακόμα και να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί για κάποιους μήνες, θα ενεργοποιηθεί η δημόσια εγγύηση για τα «ταμεία» και τότε το Δημόσιο θα αναγκαστεί να δανειστεί από την τρόικα άλλα 12 δισ., «που απλά θα φουσκώσουν τις τσέπες των κερδοσκόπων - χωρίς κανένα όφελος ούτε για τους δανειολήπτες ούτε και για τις τράπεζες».

Τα αποτελέσματα της κυβερνητικής απόφασης, σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, θα είναι:

1. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να μην είναι σίγουροι για πόσο καιρό ακόμα θα μπορούν να κάνουν πράξη το… «μένουμε σπίτι» (καθώς οι πλειστηριασμοί καραδοκούν).

2. Όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες να κινδυνεύουν να επωμιστούν άλλα 12 δισ. μνημονιακού χρέους τη στιγμή που, εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση λέει όχι στο να ενισχύσει το ΕΣΥ με 1 δισ. (καθώς, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, τέτοιες «παροχές» θα έφερναν νέο μνημόνιο!)

Επίσης, στην ανακοίνωση τονίζεται:

- Το να αφήνει η κυβέρνηση να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια ανθρώπων που χάνουν τα πάντα τον τρόμο να βρεθούν στον δρόμο είναι απάνθρωπο.

- Το να διακινδυνεύει η κυβέρνηση να προστεθούν άλλα 12 δισ. στο δημόσιο χρέος υπέρ των «ταμείων» αποτελεί έγκλημα εναντίον της λογικής.

«Δεδομένου ότι κανένα συμφέρον της χώρας και του κράτους δεν εξυπηρετεί πλέον ο νόμος "Ηρακλής", καθώς με μαθηματική ακρίβεια θα φουσκώσει το δημόσιο χρέος κατά 12 δισ., ποια συμφέροντα δεν επιτρέπουν στον πρωθυπουργό να παγώσει την αύξηση του δημόσιου χρέους υπέρ των ταμείων κατά 12 δισ.; Ποιοι κύκλοι της κυβέρνησης έχουν σχέσεις εξάρτησης από τα "ταμεία";», καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις