Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διαμαρτυρίες σε Κεφαλόβρυσο και Κρήνη για την κοπή δένδρων από το δασάκι

Διαμαρτυρίες σε Κεφαλόβρυσο και Κρήνη γι...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Την έντονη αντίδραση κατοίκων, συλλόγων και φορέων στο Κεφαλόβρυσο προκάλεσε η απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Π.Ε. Αχαΐας να εγκρίνει την κοπή πεύκων και κυπαρισσιών  στο περιαστικό δάσος Μονοδενδρίου Κεφαλοβρύσου στα όρια της Τ.Κ. Κρήνης.

Μάλιστα, σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κεφαλόβρυσο.

Όπως αναφέρουν σε αίτημα- διαμαρτυρία τους προς το Δασαρχείο, το Δήμο Πατρέων, την Περιφέρεια και τη Διεύθυνση Δασών

«προ ημερών λάβαμε γνώση της απόφασης εγκρίσεως για λόγους προστασίας από τυχόν στον μέλλον εκδηλωθείσα πυρκαγιά παρακείμενων κατοικιών, υλοτομίας ατόμων χαλεπίου Πεύκης και κυπαρισσίων στο περιαστικό δάσος Μονοδενδρίου Κεφαλοβρύσου στα όρια της Τ.Κ. Κρήνης Δ.Ε. Μεσσάτιδας Δήμου Πατρέων, σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε η κοπή 38 πευκων και 11 κυπαρισσιών.

 Στη συνέχεια με απόφαση της Διεύθυνσης Δασών ΠΕ Αχαΐας αποφασίστηκε η έγκριση για λόγους προστασίας των ανωτέρω αναφερόμενων κατοικιών η υλοτόμηση των εν λόγω δέντρων. Όσον αφορά τα ανωτέρω σε αυτοψία που έγινε διαπιστώσαμε τα εξής:

Στις παρακείμενες κατοικίες των αιτούντων δεν συντρέχει κίνδυνος πυρκαγιάς καθόσον τα δέντρα τα αριθμημένα προς κοπή βρίσκονται σε αρκετά μεγάλη απόσταση από τις οικίες. Συγκεκριμένα, σε μία εκ των οικιών αυτών έχουν μετατρέψει χώρο δασικό σε πολυτελή κήπο με τραπεζάκι (από κομμένο κορμό δέντρου) και πολυθρόνες.

Το δασάκι (καθόσον τα δέντρα είναι μικρά και οι κορμοί τους μικρής διαμέτρου) έχει δημιουργηθεί από τους κατοίκους της πρώην κοινότητας Σαραβαλίου και είναι το μοναδικό περιαστικό δάσος στη Δ.Ε. Μεσσάτιδας. Τα δέντρα είναι λίγα στον αριθμό και η κοπή τόσων πολλών δέντρων μαζί καταργεί το υπάρχων δάσος, που είναι σήμα κατατεθέν και πνεύμονας πρασίνου της περιοχής μας.

Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την απόφαση και παρακαλούμε να επανεξετάσετε εκ νέου το θέμα, λαμβάνοντας υπόψη τη μοναδικότητα του δάσους του Κεφαλοβρύσου, την τυχόν διάβρωση του εδάφους με τις ξαφνικές μπόρες που συμβαίνουν καθόσον το έδαφος είναι επικλινές.

Σε κάθε περίπτωση προς αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς, επειδή τα δέντρα είναι μακριά από τα σπίτια να γίνει επιμέρους κοπή των κλαδιών που πιθανόν προκαλούν πρόβλημα. Θα αντιδράσουμε και θα υπερασπιστούμε το δάσος της περιοχής μας με κάθε νόμιμο μέσο».

Την επιστολή διαμαρτυρίας συνυπογράφουν, ο Α. Κοντογεωργόπουλος πρόεδρος της Τ.Κ. Σαραβαλίου, η Κίνηση Πολιτών Σαραβαλίου, ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Κ.Υ. Χαλανδρίτσας, ο Φιλοδασικός Σαραβαλίου, η ΟΙΚΙΠΑ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαραβαλίου, ο Σύλλογος Κρήνης, κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις