Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επέστρεψαν οι τσούχτρες; Τι είναι τα "ζελεδάκια" που εμφανίστηκαν σε Αιγιάλεια και Κορινθία

φωτό από fb Λιολιώ Κολυπέρα

φωτό από fb Λιολιώ Κολυπέρα

Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Κι όμως δεν τσιμπάνε

Μετά τον κορωνοϊό και τσούχτρες; Ανησυχία έχει προκαλέσει σε λουόμενους σε παραλίες της Αιγιάλειας και της Κορινθίας το γεγονός ότι σε θάλασσες των περιοχών αυτών έχουν εμφανιστεί "ζελεδάκια" με αποτέλεσμα το θέαμα και μόνο να λειτουργεί αποτρεπτικά για πολλούς, ως προς το να κολυμπήσουν. Μάλιστα προκαλεί φόβο καθώς μοιάζουν με τις τσούχτρες και τα είδη εκείνα τα οποία αν σε ακουμπήσουν, προκαλούν πόνο ενω αφήνουν σημάδια.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2017 οι θάλασσες και της Αχαΐας είχαν γεμίσει τσούχτρες με αποτέλεσμα αυτό το καλοκαίρι να έχει μείνει αρνητικά αξέχαστο. Ωστόσο αυτο το φαινόμενο με τα "ζελεδάκια" που έχει εντοπιστεί σε περιοχές όπως ο Λόγγος και το Δερβένι, δεν έχει σχέση με τις τσούχτρες που μας ταλαιπώρησαν πριν τρία χρόνια.

Ο ιχθυολόγος, βιολόγος και Γ.Γ. του παραρτήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Σπύρος Σπυρόπουλος, επισημαίνει στο thebest.gr  πως δεν πρόκειται για ανησυχητικό φαινόμενο μια και αυτά τα ζελεδάκια δεν τσιμπούν και εμφανίζονται κατά διαστήματα. Όμως μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει έκταση. Είναι περιορισμένο και το φαινόμενο έχει παρόδικότητα..Είναι άλλο είδος όπως εξηγεί και τα "ζελεδάκια" δεν τσιμπάνε και δεν έχουν σχέση με το φαινόμενο των μεδουσών, που εμφανίστηκε το 2017. Μάλιστα όπως διευκρινίζει, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι φέτος θα επιστρέψουν οι τσούχτρες.  Εξάλλου όπως πληροφορείται το thebest.gr στον Λόγγο εδώ και λίγες ημέρες τα "ζελεδάκια" δεν έχουν ξαναεμφανιστεί.

 

 

φωτό από fb Λιολιώ Κολυπέρα

φωτό από fb Λιολιώ Κολυπέρα

φωτό από fb Λιολιώ Κολυπέρα

φωτό από fb Λιολιώ Κολυπέρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις