Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με λαμπρότητα η γιορτή της Αναλήψεως στη Μητρόπολη της Πάτρας – ΦΩΤΟ

Με λαμπρότητα η γιορτή της Αναλήψεως στη...

Τι είπε στο κήρυγμά του ο Πατρών Χρυσόστομος

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης:

Την παραμονή της εορτής, 26.5.2020, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Πατρών, ετελέσθη ο Εσπερινός υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, εν πληθούση Εκκλησία.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στο πνευματικό νόημα της μεγάλης εορτής της Αναλήψεως.

Το βράδυ, ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Αρτεμίου Αργυροπούλου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Ανήμερα, 27.5.2020, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου με την συμμετοχή πλήθους Λαού.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέπτυξε θεολογικά τα περί της εορτής της Αναλήψεως, χρησιμοποιήσας χωρία από τους Θεοφόρους Πατέρας της Εκκλησίας και συγκεκριμένα από  τον Άγιο Επιφάνιο Κύπρου, τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά και τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη και κατέληξε με την θεολογική γνώμη του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, ο οποίος λέγει η Ανάσταση αφορά σε όλους τους ανθρώπους, ενώ η Ανάληψη μόνο στους Αγίους, δηλ. όλοι θα αναστηθούν κατά την Δευτέρα Παρουσία, όμως μόνο οι θεούμενοι θα αξιωθούν της μεγάλης εμπειρίας της κοινωνίας με τον Θεό στην αιώνιο Βασιλεία.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος επήνεσε τον προιστάμενο του Ιερού Ναού πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Θεόκλητο Παντελίδη και τον Συνεφημέριό του, ως και τους συνεργάτας τους για την αγάπη τους στην Αγία μας Εκκλησία και  την διακονία τους στο πνευματικό, κοινωνικό, κατηχητικό και εν γένει έργο της Ενορίας.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις