Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Επιμελητήριο Αχαΐας σε πρόγραμμα υποστήριξης μικροχρηματοδότησης start ups

Το Επιμελητήριο Αχαΐας σε πρόγραμμα  υπο...

Συμμετέχει ως εταίρος

Το Επιμελητήριο Αχαΐας συμμετέχει ως εταίρος σε εγκεκριμένο έργο του Προγράμματος ENI CBC MED PROGRAMME 2014 – 2020 με τίτλο «Med microfinance support system for start-ups» (Μεσογειακό σύστημα υποστήριξης μικροχρηματοδότησης για νεοφυείς επιχειρήσεις) και ακρωνύμιο «MedSt@rts». Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:


"Ο κύριος στόχος του έργου είναι να μελετηθεί και να αναπτυχθεί ένα απλό και αντικειμενικό σύστημα μικροχρηματοδότησης των εν δυνάμει και υφιστάμενων επιχειρηματιών, προκειμένου να υποστηριχθούν οι εκκινήσεις νέων επιχειρήσεων και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα υφιστάμενων αλλά καινούριων επιχειρηματικών προσπαθειών.
Επιπλέον, φυσικά πρόσωπα και νέοι επιχειρηματίες που δεν πληρούν τα τραπεζικά κριτήρια για χρηματοδότηση ή δανεισμό, να ωριμάσουν μέσω του έργου να ώστε να ξεπεράσουν αυτό το μειονέκτημα και να είναι πλέον σε θέση να διεκδικήσουν και περαιτέρω χρηματοδοτήσεις ανεξάρτητες του Προγράμματος.
Για το σκοπό αυτό, το πρόγραμμα MEDSt@rts διερεύνησε τα διαθέσιμα μέσα μικροχρηματοδότησης της περιοχής μας, συμπεριλαμβανομένων τόσο των παραδοσιακών και υφιστάμενων μέσων, όσο και νέων εργαλείων, όπως οι μηχανισμοί crowdfunding, τα κεφάλαια "σποράς" (seed capital), δίκτυα επιχειρηματικών αγγέλων, κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών κλπ. που υφίστανται σε τοπικό, εθνικό και διακρατικό επίπεδο.


Το έργο MedSt@rts, είναι πρωτοποριακό για την περιοχή μας καθώς πρόκειται να υποστηρίξει τόσο μέσω συμβουλευτικών & εκπαιδευτικών δράσεων, αλλά και μέσω χρηματοδοτικών Επιχειρηματικών Βραβείων της νέες, καινοτόμες επιχειρήσεις.


Προβλέπει τη μικροχρηματοδότηση νέων & νεοφυών επιχειρήσεων της περιοχής (40% γυναικείες) που θα προέρχεται από πόρους του προϋπολογισμού του έργου.
Ομάδες στόχος και τελικοί ωφελούμενοι είναι:
• Νέοι άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί, στο ηλικιακό πεδίο (18-40 ετών) που θέλουν να συστήσουν επιχείρηση.
• Πρώην επιχειρηματίες στο ηλικιακό πεδίο (18-40 ετών) που θέλουν να επανεκκινήσουν την επιχείρηση τους.
• Νέοι Επιχειρηματίες σε πρώιμο επιχειρηματικό στάδιο (μέχρι 4 έτη λειτουργίας της επιχείρησης) που θέλουν να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά της.

Οι προωθούμενοι κλάδοι: Νέες Τεχνολογίες, Διατροφή, Περιβάλλον, Χειροτεχνία (με την ευρεία έννοια), Δημιουργική Βιομηχανία, Τουρισμός.

Μετά την υποβολή των Επιχειρηματικών Ιδεών, οι ιδέες θα αξιολογηθούν ώστε εντός Αυγούστου 2020 να επιλεχθούν 25+5. Από το Σεπτέμβρη και έως τέλος Οκτώβρη θα περάσουν επιτόπια εκπαίδευση σε υφιστάμενες επιχειρήσεις και συμβούλους και κατόπιν θα επιλεγούν τα 15 καλύτερα επιχειρηματικά πλάνα.
Αυτά θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο με την παρακολούθηση περαιτέρω εκπαίδευσης παράλληλα με εξειδικευμένη καθοδήγηση και όσοι ολοκληρώσουν και αυτή τη διαδικασία θα συν -υπογράψουν Ιδιωτικό Συμφωνητικό με το Επιμελητήριο Αχαΐας προκειμένου να λάβουν Επιχειρηματικό Βραβείο 10.000€ έκαστη
Από το σημείο αυτό και μέχρι το τέλος του έργου (5/2022) οι επιχειρήσεις πλέον θα παρακολουθούνται ως προς την αξιοποίηση του Βραβείου και την βελτίωση της βιωσιμότητας τους.

 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν μέχρι 6/8/2020 και ώρα 12.00 το μεσημέρι τα Παραρτήματα Α & Β με όλα τα ζητούμενα δικαιολογητικά, είτε στη γραμματεία του Επιμελητηρίου, είτε στα παρακάτω email που θα δείτε εδώ

  

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις