Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Κόντρα στα κλισέ, η μαύρη bisexual ηθοποιός Τζαβίσια Λέσλι θα υποδυθεί τη Batwoman

Κόντρα στα κλισέ, η μαύρη bisexual ηθοπο...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

To σχετικό σήριαλ εμφανίζει ως αθλητική λεσβία τη διάσημη ηρωίδα, οπότε έκανε casting αντίθετο από τα συμβατικά, αμερικάνικα πρότυπα

Η 33χρονη έγχρωμη bisexual ηθοποιός Τζαβίσια Λέσλι θα γίνει η πρώτη μαύρη πρωταγωνίστρια στην ιστορία που θα υποδυθεί τη θρυλική Batwoman, όταν αρχίσει η προβολή της δεύτερης σεζόν της σειράς στις ΗΠΑ τον ερχόμενο Ιανουάριο. Μετά την αποχώρηση της αυστραλέζας μοντέλου Ρούμπι Ρόουζ που έπαιζε την εμβληματική σούπερ ηρωίδα, η παραγωγή αποφάσισε να κάνει μια επιλογή κόντρα στα στερεότυπα και υπέρ της οικουμενικής πλέον εκστρατείας υπέρ της διαφορετικότητας. «Για όλα τα μικρά μαύρα κορίτσια που ονειρεύονται να γίνουν μια μέρα σούπερ ηρωίδες... είναι εφικτό», έγραψε η Λέσλι στον λογαριασμό της στο Instagram. Η είδηση προκάλεσε σάλο στην Αμερική και έκανε ταχύτατα το γύρω του κόσμου.

«Είμαι εξαιρετικά υπερήφανη που θα είμαι η πρώτη μαύρη ηθοποιός που θα υποδυθεί τον εμβληματικό ρόλο της Batwoman στην τηλεόραση, και ως αμφίφυλη γυναίκα αισθάνομαι τιμή που θα πάρω μέρος σε αυτό το πρωτοποριακό σόου, που ανοίγει νέους δρόμους για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα», δήλωσε. Η Ράιαν Γουάιλντερ, δηλαδή ο χαρακτήρας της μπατγούμαν που θα υποδυθεί η Τζαβίσια Λέσλι, είναι λεσβία, όπως ήταν και στην πρώτη σεζόν.

Μάλιστα, η προκάτοχός της δήλωσε «πολύ χαρούμενη που θα υποδυθεί μια εκπληκτική μαύρη γυναίκα, την Batwoman».

Ο χαρακτήρας της Ράιαν Γουάιλντερ δεν μοιάζει ιδιαίτερα με τον χαρακτήρα της Κέιτ Κέιν, δηλαδή της Batwoman κατά την πρώτη σεζόν του σόου, πέρα από το ότι και οι δύο είναι λεσβίες. Η σειρά «Batwoman» για την τηλεόραση είναι η πρώτη με υπερήρωες στην οποία ο βασικός χαρακτήρας είναι ομοφυλόφιλος. Στη νέα σεζόν, η Ράιαν είναι «μια γυναίκα που δεν έχει κανέναν δίπλα της, επί χρόνια μετέφερε παράνομα ναρκωτικά από χώρα σε χώρα και επί χρόνια έκρυβε τον πόνο της πίσω από κακές συνήθειες», αναφέρει σε ανακοίνωση Τύπου η εταιρεία παραγωγής. Η Ράιαν παρουσιάζεται να ζει στο βαν της μαζί με ένα φυτό. «Ενα κορίτσι που θα έκλεβε ένα μπουκάλι γάλα για να ταΐσει μια αδέσποτη γάτα αλλά που θα μπορούσε επίσης να σε σκοτώσει με γυμνά χέρια, η Ράιαν είναι ο πιο επικίνδυνος τύπος μαχητή: με φοβερά προσόντα και πολύ απείθαρχη. Ανοιχτά λεσβία. Αθλητική. Ωμή. Παθιασμένη. Επιρρεπής στα λάθη. Και σε καμία περίπτωση το στερεότυπο που έχουμε για ένα Αμερικανό ήρωα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View