Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας επισκέφθηκε το Δήμο Ερυμάνθου

Ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας επισκέφ...

Ο Δήμαρχος κ. Μπαρής αναφέρθηκε στα προβλήματα από την έλλειψη γραφείου πολεοδομίας καθώς και από την σοβαρή υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου

Τον βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Ιάσωνα Φωτήλα υποδέχτηκε το πρωινό της Παρασκευής 10 Ιουλίου 2020 στο γραφείο του, στο Δημαρχείο στην Χαλανδρίτσα, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής.

Ο κ. Μπαρής ενημέρωσε τον Αχαιό βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος για τα θέματα του Δήμου τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο σε κεντρικό επίπεδο, αφού απαιτούν πολιτική βούληση και νομοθετικές τομές, όπως ο χαρακτηρισμός των ορεινών Δήμων με άδικα μέχρι σήμερα κριτήρια που εντείνουν τις ανισότητες σε βάρος των τοπικών κοινωνιών.

Επίσης, ο Δήμαρχος κ. Μπαρής ανέλυσε διεξοδικά τα προβλήματα από την έλλειψη γραφείου πολεοδομίας, καθώς και από την σοβαρή υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, αφού τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει καμία νέα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Ακόμη, ο κ. Μπαρής ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι μικροί Δήμοι από την έλλειψη επιστημονικού προσωπικού που τους στερεί την δυνατότητα να συντάσσουν μελέτες διεκδικώντας πιστώσεις από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Στην συνάντηση που έγινε σε καλό κλίμα συζητήθηκαν κι άλλα επιμέρους ζητήματα, όπως η προώθηση του αγροτουρισμού, της αξιοποίησης της τεχνητής λίμνης στο Φράγμα Πείρου-Παράπειρου, της επιτακτικής ανάγκης βελτίωσης της Ε.Ο. Πατρών- Τριπόλεως, των έργων υποδομής που έχει ανάγκη η περιοχή, κ.α.

Τέλος συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να υπάρχει αγαστή συνεργασία προκειμένου να μεταφερθούν τα αιτήματα του Δήμου Ερυμάνθου στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων και στα Υπουργεία, με διεκδικητικό λόγο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις