Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έξοδος για το Πάσχα: Ομαλή η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς - Αυξημένη η κίνηση από το πρωί

Έξοδος για το Πάσχα: Ομαλή η κυκλοφορία ...

Όπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι

Σε εξέλιξη είναι η μαζική έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα σήμερα Μ. Παρασκευή.

Παραμένει αυξημένη η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών -Κορίνθου, αλλά σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής η εικόνα που παρουσιάζεται είναι βελτιωμένη σε σχέση με νωρίτερα. Μάλιστα, στα περισσότερα σημεία έχει ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία,  καθώς εκτονώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6 το πρωί σήμερα έως τις 13:00 το μεσημέρι, 35.517 οχήματα πέρασαν τα διόδια προς Κόρινθο και 24.909 προς Λαμία. Τέλος, από τις 16:00 το απόγευμα άρθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί στην Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου. Παραμένουν κάποια προβλήματα τα οποία εντοπίζονται στην Νέα Πέραμο, την Κακιά Σκάλα και τα διόδια του Ισθμού.

Νωρίτερα, ωστόσο η ταλαιπωρία ήταν αρκετά μεγάλη. Μέχρι και τις 16.30, η κίνηση ήταν πολύ αυξημένη και είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιος χρειαζόταν 1,5 ώρα για να φτάσει από το κέντρο της Αθήνας στα διόδια της Ελευσίνας.  Στα διόδια Ελευσίνας υπήρχε ανάσχεση σχεδόν 500 μέτρων, ενώ στη συνέχεια τα οχήματα κινούνταν με χαμηλές ταχύτητες έως τους ‘Αγίους Θεοδώρους.

Πλέον, κανονικά κινούνται τα οχήματα στη λεωφόρο Αθηνών, όπου από το πρωί υπήρχαν αρκετά προβλήματα στο κομμάτι από το Χαϊδάρι έως τον Ασπρόπυργο, ενώ ομαλή είναι και η κυκλοφορία στην Αττική Οδό.

Χωρίς κανένα πρόβλημα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Υπάρχουν καθυστερήσεις μόνο λίγο πριν από τα διόδια Αφιδνών.

Ομαλά εξελίσσεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τη Θεσσαλονίκη. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στα διόδια των Μαλγάρων, από όπου πέρασαν από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής 18.500 χιλιάδες αυτοκίνητα στο ρεύμα εξόδου και 11.000 στο ρεύμα εισόδου.  Αυξημένη χωρίς προβλήματα είναι η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών.

Ομαλοποιημένη σε σύγκριση με τη χθεσινή μέρα είναι η επιβατική κίνηση στο ΚΤΕΛ Μακεδονίας, ωστόσο και σήμερα είναι αυξημένη η προσέλευση και έχουν προστεθεί έκτακτα δρομολόγια για Τρίκαλα, Κομοτηνή, Κατερίνη και Γιάννενα.
Στους δημοφιλέστερους προορισμούς που επιλέγουν όσοι ταξιδεύουν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ είναι η Κέρκυρα, η Αθήνα, η Αλεξανδρούπολη και η Καβάλα.

Αυξημένη αλλά, όχι στα χθεσινά επίπεδα είναι η επιβατική κίνηση στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Χθες τα  δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη έγιναν με την προσθήκη 30 λεωφορείων, η κίνηση ήταν αυξημένη κατά 150%, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. Στέφανος Τσόλης.

Με 100% πληρότητα αναχωρούν τα πλοία
Με τις αποσκευές στα χέρια και τον οβελία στους ώμους, αναχωρούν μαζικά οι εκδρομείς από το Λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών αναμένεται να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά τουλάχιστον 24.284 επιβάτες και 3.348 οχήματα, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας 9.770 επιβάτες με 2.015 οχήματα.

Από το λιμάνι του Πειραιά, έχουν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια, 32 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 14 από τη Ραφήνα και 10 από το Λαύριο. Δημοφιλέστεροι προορισμοί σύμφωνα με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες είναι οι Κυκλάδες, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και προορισμοί στο βόρειο Αιγαίο.

Λόγω της αυξημένης κίνησης, οι επιβάτες πρέπει να οπλιστούν με υπομονή καθώς οι ουρές σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετές δεκάδες μέτρα. Οι επιβάτες που πρόκειται να αναχωρήσουν ειδικά σήμερα καλό είναι να βρίσκονται νωρίτερα στην αποβάθρα του πλοίου.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με επικαιροποιημένη εγκύκλιο του υπουργείου Ναυτιλίας, το επίπεδο φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 40%, ενώ γι αυτά που κινούνται με υγραέριο ή φυσικό αέριο οι δεξαμενές να μην περιέχουν καύσιμο άνω του 50%.

Γεμάτα τα ΚΤΕΛ
Πληρότητα που αγγίζει το 100% παρατηρείται και στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ για δρομολόγια σε περιοχές όπως της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση έχουν προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια. Από τα 400 που αναχωρούν σήμερα τα 200 είναι έκτακτα.

Αυξημένα είναι και τα δρομολόγια από τον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στη Λιοσίων, ξεπερνούν τα 100 καθημερινά, έως και το Μεγάλο Σάββατο και για τους 11 προορισμούς: Ευβοίας, Φθιώτιδας, Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Πιερίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Λειβαδιάς, Θήβας.

Αυξημένη είναι και η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τα αεροσκάφη να φεύγουν με πολύ υψηλές πληρότητες τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού. Για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή το σύνολο των πτήσεων (αφίξεις και αναχωρήσεις) από το «Ελ. Βενιζέλος» είναι 537, από αυτές οι 268 είναι αφίξεις και 269 αναχωρήσεις.

Το Μεγάλο Σάββατο, το σύνολο των πτήσεων είναι 467, εκ των οποίων 238 αφίξεις και 229 αναχωρήσεις ενώ την Κυριακή του Πάσχα αναμένονται 437 συνολικά πτήσεις, 217 αφίξεις και 220 αναχωρήσεις. Για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου, το σύνολο των πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος» είναι 504 ( αφίξεις 250 και αναχωρήσεις 254), για Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου, 533 πτήσεις, με 265 αφίξεις και 268 αναχωρήσεις και για Τετάρτη 8 Μαΐου, 516 πτήσεις ( 261 αφίξεις και 255 αναχωρήσεις).

 
 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις