today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Καθεστωτικές πρακτικές Σ.Κοντονή: Προπαγάνδα και “κατήχηση” μέσα σε Λύκεια της Ζακύνθου

Σε μια απίστευτη κίνηση που θυμίζει πρακτικές άλλων εποχών, προχώρησε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ζακύνθου, Σταύρος Κοντονής, σήμερα το πρωί. Συνοδεία του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ελαχίστων καθηγητών που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, καταπατώντας, εκτός από την δεοντολογία και τους δημοκρατικούς κανόνες και την εγκύκλιο που η δική του κυβέρνηση εξέδωσε, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται ρητώς η επίσκεψη οιουδήποτε πολιτικού προσώπου για ενημέρωση των μαθητών, έκανε προπαγανδιστική προεκλογική περιοδεία στα λύκεια του νησιού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις συγκεκριμένες εγκυκλίους, επισκέφθηκε Λύκεια της Ζακύνθου, για να “πουλήσει” προεκλογικά την τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή σχετικά με την μοριοδότηση των μαθητών της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2019.

Η κίνηση αυτή του κ. Κοντονή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των καθηγητών του νησιού, που κάνουν λόγο για προκλητικές κομματικές σκοπιμότητες που ξεπερνούν κάθε όριο. Η ΔΑΚΕ καθηγητών Ζακύνθου, με ανακοίνωσή της, αποδοκιμάζει ανοιχτά τον βουλευτή και τον κατηγορεί ευθέως ότι χρησιμοποίησε τα σχολεία για τον προεκλογικό του αγώνα:

“Η ΔΑΚΕ καθηγητών Ζακύνθου αποδοκιμάζει την επίσκεψη του Βουλευτή Ζακύνθου κ. Σταύρου Κοντονή σε Λύκεια του Νησιού για την «ενημέρωση» των μαθητών της Γ΄ Λυκείου σχετικά με την ποσόστωση στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που τους αφορά.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Κοντονή πως η επίσκεψη του οιουδήποτε πολιτικού προσώπου για ενημέρωση μαθητών απαγορεύεται ρητώς και με πρόσφατες εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας. Ως εκ τούτου, η πρωτοβουλία του στερείται κάθε νομιμοποίησης.

Επίσης, του υπενθυμίζουμε ότι η ενημέρωση των μαθητών για όποιο θέμα αφορά στον μαθητικό βίο τους συνιστά εκ του νόμου αρμοδιότητα και υποχρέωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της Διεύθυνσης των σχολείων και των υπηρετούντων σε εκείνα συναδέλφων Καθηγητών.

Αν, λοιπόν, ο κ. Βουλευτής είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ορθή ενημέρωση των μαθητών ή και για ό,τι άλλο, θα έπρεπε να απευθυνθεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μόνον. Τα σχολεία δεν αποτελούν χώρο προεκλογικού αγώνα για κανένα πολιτικό πρόσωπο, ιδιαίτερα μάλιστα σε προεκλογική περίοδο.

Αναμένουμε, κλείνοντας, την δημόσια αποδοκιμασία της εν λόγω πρωτοβουλίας του κ. Υπουργού τόσο από τον κ. Υπουργό Παιδείας, όσο και από τον κ. Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης των Ιονίων Νήσων. Ειδάλλως, ας τοποθετηθούν δημόσια απλώς και μόνον στο ερώτημα με ποία αρμοδιότητα και, οπωσδήποτε, με ποία θεσμική κατοχύρωση επετράπη η είσοδος του κ. Κοντονή σε σχολικούς χώρους για ενημέρωση μαθητών.

Ζάκυνθος
6/5/2019”

Καθηγητές και μαθητές επισημαίνουν πως πρόκειται για συνήθη πρακτική του κ. Κοντονή, ο οποίος στο παρελθόν επισκέφθηκε σχολεία τα οποία έκαναν συμβολική κατάληψη για την Μακεδονία, μπήκε με το “έτσι θέλω” σε τάξεις μαθητών και τους έκανε “κατήχηση” για την συμφωνία των Πρεσπών.

* επιτρέπεται η αναπαραγωγή με αναφορά στην πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ