today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Eurovision Παρωδία αναδεικνύει νικητή την Ολλανδία…

Σε παρωδία εξελίχθηκε η φετινή Eurovision με απρόοπτα να συμβαίνουν επί σκηνής, την Ελλάδα και την Κύπρο να αποδοκιμάζονται εντόνως από το κοινό, τα Σκόπια να αποκαλούνται και επίσημα από τα κράτη με το όνομα που τους χάρισε η Συμφωνία των Πρεσπών και να αποθεώνονται ως “Βόρεια Μακεδονία” και τους Ισλανδούς να σηκώνουν μέσα στο Ισραήλ σημαία της Παλαιστίνης, που με τις τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς έχει αφαιρέσει τη ζωή δεκάδων Ισραηλινών πολιτών.

Η παρωδία ενισχύθηκε από την εντελών αναντίστοιχη ψήφο κοινού και επιτροπών που ανέδειξαν στην πρώτη θέση τελικώς την Ολλανδία – μια που δεκάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι είχαν ποντάρει σε στοιχήματα τα χρήματά τους σε αυτή.

Έτσι, για πέμπτη φορά στην ιστορία της η Ολλανδία κατέκτησε την Eurovision με τον Ντάνκαν Λόρενς που  ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, σύμφωνα με τα στοιχήματα να κερδίζει τελικώς τον διαγωνισμό.

Να σημειωθεί ότι για άλλη μια φορά προβλήθηκαν δήθεν κοινωνικά μηνύματα που αποθέωναν αμφισβητούμενες έννοιες, σε μια Ευρώπη που συντηρητικοποιείται συνεχώς.

Σε ό,τι αφορά την Ελληνική συμμετοχή, παρά τη γενικώς αξιοπρεπή παρουσία, σχολιάστηκε αρνητικά από δεκάδες μέσα του εξωτερικού, κυρίως για το χορευτικό του τραγουδιού και ορισμένες μικροατέλειες στη φωνή της τραγουδίστριας…

Όμως η Κατερίνα Ντούσκα με το Better Love δεν κέρδισε ούτε το κοινό, ούτε τις κριτικές επιτροπές και καταποντίστηκε  στην 21η θέση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ