today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ξεκινά το Γκραν Πρι στίβου του ΣΕΓΑΣ στην Έδεσσα

Η επιτυχημένη σειρά αγώνων Γκραν Πρι στίβου του ΣΕΓΑΣ ανοίγει «αυλαία» αύριο Τετάρτη (29/5) στην πόλη της Έδεσσας, που από φέτος ανήκει στην κατηγορία International meeting national permit. Τα «Αλεξάνδρεια» αναμένεται και φέτος να προσελκύσουν τη συμμετοχή αρκετών Ελλήνων πρωταθλητών, που βρίσκονται ήδη σε αγωνιστικό ρυθμό και επιδιώκουν από νωρίς να… ξεμπερδέψουν με τα όρια συμμετοχής στις κορυφαίες διοργανώσεις της σεζόν.

Στην Έδεσσα θα βρεθεί για να αγωνιστεί ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής των ψηλών εμποδίων, Κώστας Δουβαλίδης, που, στην ουσία θα κάνει τον πρώτο αγώνα του στη σεζόν, μετά το πέρασμα – πριν λίγες εβδομάδες – από το διασυλλογικό πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών. Ο έμπειρος αθλητής θα επιδιώξει μια γρήγορη κούρσα και γιατί όχι και το όριο (13.46) για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

Στο μήκος η Έφη Κολοκυθά είναι σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξει να βελτιώσει το φετινό της 6.41μ, το οποίο πέτυχε στην πρώτη ημέρα του διασυλλογικού πρωταθλήματος. Στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζει η παρουσία της Ελένης Κουτσαλιάρη (6.21μ) και της νεαρής Αναστασία Ντραγκομίροβα, που έχει πετύχει φέτος το εντυπωσιακό 6.44 μέτρα.

Στο ύψος η Παναγιώτα Δόση έχει ήδη ξεπεράσει το 1.83μ -με έξι διασκελισμούς- και έχει κάνει κάποιες αλλαγές στην τεχνική της, τις οποίες δοκιμάζει στους αγώνες. Στόχος της αθλήτριας είναι στη διάρκεια της σεζόν να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 (1.85μ) και να πραγματοποιήσει μια καλή παρουσία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στο ίδιο αγώνισμα η Αλίκη Βαγγέλη, λίγες ημέρες από το 1.80μ του διασυλλογικού πρωταθλήματος, ψάχνει το άλμα πάνω από το 1.82μ, που θα της δώσει θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Από τα αγωνίσματα με έντονο συναγωνισμό θα είναι η σφαιροβολία των ανδρών με τους Κυριάκο Ζώτο, Οδυσσέα Μουζενίδη και Τάσο Λατιφλάρι, αλλά και ο ακοντισμός γυναικών, εκεί όπου θα συμμετάσχει η κορασίδα Ελίνα Τζένγκο. Η νεαρή είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θα επιδιώξει να βελτιώσει το ατομικό ρεκόρ της, το οποίο είναι 56.94μ από τον περασμένο Μάρτιο.

Στο μήκος των ανδρών, ο Αλέξης Αργυρόπουλος θα ανέβει στην Έδεσσα για να κάνει τον πρώτο αγώνα του μετά το εντυπωσιακό 7.82 μ. του διασυλλογικού πρωταθλήματος. Ο έφηβος αθλητής θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει και το όριο (7.50μ) για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας του. Ο έμπειρος Μιχάλης Μερτζανίδης θέλει να κυνηγήσει άλματα πάνω από τα 7.80μ, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή και των Ξεκινάκη και Στυλιανίδη.

Στα 100μ η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου θα κάνει την πρώτη κούρσα της μετά το 11.96 του διασυλλογικού πρωταθλήματος, που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Κ18. Η νεαρή έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού κι έτσι έχει κάνει ήδη το πρόγραμμα της στη σεζόν, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Γκαλά της Φιλοθέης και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20. Στην ίδια απόσταση η έμπειρη Γρηγορία Κεραμιδά αναμένεται να έχει τον πρώτο λόγο.

Στα 100μ εμπόδια ξεχωρίζει η Σοφία Υφαντίδου, αλλά και η νεαρή Άννα Δημητριάδου, ενώ στα 400μ ο Κώστας Κουτσούκης.

Το Γκραν Πρι Αλεξάνδρεια διοργανώνει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας, ο ΓΥΣ Εδεσσας, ο Δήμος Έδεσσας και η περιφερειακή αυτοδιοίκηση Πέλλας σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ.

Το πρόγραμμα της σειράς των γκραν πρι περιλαμβάνει ακόμη τους εξής αγώνες:
3/7 Τετ. Γκραν Πρι, Αργος Ορεστικό
10/7 Τετ. Γκραν Πρι Τοφάλεια, Πάτρα
17/7 Τετ. Γκραν Πρι Δαβιτζόγλεια, Καβάλα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ