today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Σε Κοζάνη Αμύνταιο και Φλώρινα περιοδεύει ο υφ. Ενέργειας, Γ.Θωμάς

Τριήμερη περιοδεία στην ενεργειακό λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιεί από σήμερα το βράδυ ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς.
Ο κ.Θωμάς θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδη ενώ θα συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή βουλευτών, των δημάρχων που ανήκουν στο δίκτυο των ενεργειακών δήμων της Περιφέρειας και τους επικεφαλής των παρατάξεων στο περιφερειακό συμβούλιο όπου θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ΔΕΗ και η απολιγνιτοποίηση της περιοχής.
Ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, θα περιοδεύσει στο ορυχείο του Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ και θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της υπό κατασκευή 5ης μονάδας στην Πτολεμαΐδα.  Επίσης θα επισκεφθεί τον ΑΗΣ Αμυνταίου και τις εγκαταστάσεις της Τηλεθέρμανσης του δήμου, η οποία σε λίγο καιρό θα λειτουργεί με την μονάδα βιομάζας που κατασκευάζεται στην περιοχή.
Την Κυριακή ο κ. Γεράσιμος Θωμάς θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας και στην συνέχεια θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις μιας καινοτόμας επιχείρησης, της B&T Composites. Η περιοδεία του Γεράσιμου Θωμά θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στις φυσικές πήγες του Ξινού Νερού Φλώρινας  και το κτίριο του ΕΚΕΤΑ που βρίσκεται στην Πτολεμαΐδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ