today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Redd: Ένα μπουτίκ καφέ επιτέλους και στη Γλυφάδα

Μέχρι πρόσφατα για να απολαύσει κανείς τους καφέδες του Redd Coffee έπρεπε να βρεθεί στο Ψυχικό. Κατά τη γνώμη μου, άξιζε τον κόπο, καθώς το εν λόγω espresso bar ξεπερνούσε την απλή προσδοκία του να απολαύσεις ένα φλιτζάνι καφέ και στόχευε σε μια συνολική εμπειρία αισθήσεων.

Τα καλά νέα όμως  για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων είναι ότι, εδώ και μερικούς μήνες, λειτουργεί ένα κατάστημα Redd Coffee στη Γλυφάδα (Α. Παπανδρέου 3 & Λ. Ποσειδώνος 71) με απόλυτα μινιμαλιστική αισθητική και σύγχρονο design, το οποίο δεν αναλώνεται σε κανένα άλλο προϊόν εκτός από τον καφέ. Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται ο πάντα ανήσυχος Ανδρέας Καροτσιέρης, ο οποίος έχει ξοδέψει πολύ χρόνο μαζί με την ομάδα του στην μελέτη του καβουρδίσματος, στην σπουδή των  τεχνικών παρασκευής και στην καλλιέργεια σχέσεων με τους παραγωγούς του πράσινου καφέ, ενώ δεν έλειψαν οι επενδύσεις σε εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής. Κι όλα αυτά κρατώντας στο μυαλό έναν και μοναδικό στόχο, που δεν ήταν άλλος από την αναζήτηση του τέλειου φλιτζανιού καφέ.

Εδώ σερβίρουν μόνο διπλό εσπρέσο, flat white και latte – ο πελάτης το μόνο που έχει να κάνει είναι να ενημερώσει τον barista πως ακριβώς τον επιθυμεί, π.χ. αν επιδιώκει μακρά επίγευση, μέτρια ή υψηλή οξύτητα, σώμα, ένταση, γλυκύτητα και πολυπλοκότητα- δεδομένου, ότι στο Redd Coffee έχουν τρεις μύλους άλεσης, οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα να ζυγίζεται η ποσότητα, ο  barista  μπορεί να «παίξει» πολύ φτιάχνοντας με ακρίβεια αυτό που του ζητήθηκε. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πάντα ένας απόλυτα customized καφές.

Μπορεί να μη συζητούν τόσο το είδος του καφέ, τη φάρμα, την ποικιλία και τη χώρα προέλευσης, αλλά έχουν αφιερώσει άπειρες ανθρωποώρες στην μελέτη παρασκευής και στη ρύθμιση των παραμέτρων εκχύλισης και αυτό θα το διαπιστώσετε με την πρώτη γουλιά. Ο διπλός εσπρέσο κοστίζει 3,5 ευρώ και το Redd Coffee χρωστάει το όνομά του στο βαθυκόκκινο χρώμα του ώριμου κερασιού του καφέ, με την μέγιστη περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Όσοι κινούνται στο κέντρο δε θα μείνουν απογοητευμένοι- λειτουργεί εκεί και δεύτερο κατάστημα (Καψάλη 8).

Gepostet von Redd am Sonntag, 6. Oktober 2019

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ