today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

Νοσ. Ζακύνθου: Ανοίγει επιτέλους η Μ.Ε.Θ. Ενισχύεται με νοσηλευτές και προσωπικό

Μετά από καθυστέρηση και παλινωδίες ετών, κυρίως των τελευταίων 5, ανοίγει επιτέλους την Δευτέρα η υπερσύγχρονη εντατική του νοσοκομείου Ζακύνθου, που τόσο έχει ανάγκη το νησί, ενώ ενισχύεται και το δυναμικό του, σύμφωνα με πληροφορίες με 60 άτομα, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα από την Δευτέρα τίθενται σε λειτουργία 2 κλίνες εντατικής παρακολούθησης και μία θαλάμου αρνητικής πίεσης.

Έτσι υλοποιείται η δέσμευση του υπουργείου Υγείας, την οποία πραγματοποίησαν, μετά από συντεταγμένες προσπάθειες και ενέργειες, ο νέος διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, και ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Ζακύνθου Γιώργος Ραγκούσης. Μάλιστα το άνοιγμα της ΜΕΘ γίνεται νωρίτερα από τον χρόνο για τον οποίο είχε δεσμευθεί ο κ. Καρβέλης, τον οποίο, σε συνέντευξή του, είχε προσδιορίσει προς τον Απρίλη.

Το υπερσύγχρονο νοσοκομείο Ζακύνθου παραδόθηκε το 2012, με την εντατική να έπρεπε να λειτουργήσει από το 2015 και μετά, κάτι το οποίο δεν συνέβη ποτέ, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις των προηγούμενων διοικήσεων του νοσοκομείου, της ΥΠΕ, του τότε τοπικού βουλευτή και της τότε ηγεσίας του υπ. Υγείας.

Επίσης σήμερα το πρωί παραδόθηκε, παρουσία του βουλευτή Ζακύνθου, Διονύση Ακτύπη, ένα ακτινοσκοπικό μηχάνημα C-arm, προσφορά του Έλληνα επιχειρηματία Αθ. Μαρτίνου. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο και απαραίτητο για τη λειτουργία των ορθοπεδικών χειρουργείων μηχάνημα.

Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο Ζακύνθου ήταν από τα πρώτα της χώρας που εκλήθη να αντιμετωπίσει κρούσματα κορωνοϊού, 5 τον αριθμό με τον ένα εκ των ασθενών να χάνει τελικά την μάχη για την ζωή, ενώ καθημερινά δέχεται ύποπτα κρούσματα, τα οποία ωστόσο είναι αρνητικά.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ