today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Σύμμαχοι της προπαγάνδας του Ερντογάν φίλια μέσα της Αξ.Αντιπολίτευσης. Γράφει ο Θ.Πλεύρης

Η χώρα βιώνει έντονα την τουρκική προκλητικότητα στα θέματα του Αιγαίου, της ΑΟΖ της Ελλάδος και της Κύπρου, στην ευρύτερη ανατολική Μεσόγειο και στον Έβρο. Τα εθνικά θέματα και ειδικώς όσο είναι στην εξέλιξη τους δεν προσφέρονται προφανώς για κομματικές αντιπαραθέσεις και θα πρέπει να τυγχάνουν διαχείρισης με αποφασιστικότητα αλλά και σύνεση.

Γράφει ο Θάνος Πλεύρης*

Η προσπάθεια εργαλειοποίησης ακόμη και σημαντικών θεμάτων εξωτερικής πολιτικής από αυτούς που ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα ή ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο, όπως διαχρονικά επιδιώκει η τουρκική διπλωματία είναι τουλάχιστον προκλητική.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή μόλις εκδηλώθηκε η τουρκική προκλητικότητα στο Τουρκολιβυκό ψευτοσύμφωνο αντέδρασε άμεσα με διπλωματικούς ελιγμούς και πέτυχε την διεθνή απομόνωση της Τουρκίας. Εν συνεχεία όταν η Τουρκία με τους μετανάστες επεδίωξε εισβολή στον Έβρο που θα δυναμίτιζε την κοινωνική συνοχή της Πατρίδας μας και θα εκβίαζε την Ευρώπη, λειτουργήσαμε ως ακρίτες των ευρωπαϊκών συνόρων δίνοντας το μήνυμα στην Ευρώπη ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τις ροές και δεν ενδίδουμε στις απειλές του Σουλτάνου. Η νίκη στον Έβρο ήταν καίρια και άμεσο πλήγμα για την τουρκική επεκτατική πολιτική αφού εγκλωβίστηκε στις ροές που ήθελε να μας εγκλωβίσει.

Τώρα επιπλέον επιδιώκεται νέα ένταση στον Έβρο. Σύμμαχοι σε αυτήν την προσπάθεια του Ερντογάν λειτουργούν άθελα τους θέλω να πιστεύω φίλια μέσα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αφού υποστήριξαν πλήρως την τουρκική προπαγάνδα για δήθεν παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων μεταναστών, τώρα έρχονται να γίνονται βασιλικότεροι του Σουλτάνου ανακαλύπτοντας είσοδο στρατιωτών τούρκων στα ελληνικά εδάφη.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση των τούρκων. Ξέρουμε ότι η προκλητικότητα θα κλιμακώνεται και αντιπολιτευτικά μέσα για να πλήξουν την κυβέρνηση δεν θα διστάσουν να διακινούν άκριτα τα ψεύδη των Τούρκων. Είμαστε έτοιμοι για όλα όπως αποδείξαμε στην εισβολή του Έβρου. Καμία σπιθαμή γη ελληνική δεν διαπραγματευόμαστε και σίγουρα δεν μας πτοούν οι λάτρεις των Πρεσπών, οι θεματοφύλακες της λαθρομετανάστευσης και τα φερέφωνα των τουρκικών Fake news. Η Πατρίδα πάνω από όλα.

*Ο Θάνος Πλεύρης είναι Βουλευτής Α΄ Αθηνών της ΝΔ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ