Αυγενάκης-Σπυράκη «αδειάζουν» την Τοπική της ΝΔ στη Νέα Ιωνία που έδωσε χρίσμα σε «ορφανό» του Σημίτη

 
Αυγενάκης-Σπυράκη «αδειάζουν» την Τοπική της ΝΔ στη Νέα Ιωνία που έδωσε χρίσμα σε «ορφανό» του Σημίτη

Ενημερώθηκε: 31/03/19 - 15:03

Οργή και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους νεοδημοκράτες της Νέας Ιωνίας η κίνηση στελεχών της τοπικής οργάνωσης να σπεύσουν να δώσουν χρίσμα, δήθεν κεντρικά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Μανούρη.

Η οργή των νεοδημοκρατών έφθασε στο αποκορύφωμα της, μετά τις δημόσιες δηλώσεις, τόσο του γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, όσο και της Μαρίας Σπυράκη.

Όπως είναι γνωστό μετά τις δημόσιες ραδιοφωνικές δηλώσεις της πρώην εκπροσώπου της ΝΔ, σύμφωνα με τις οποίες η Νέα Δημοκρατία έχει προσφέρει στήριξη μόνο στους τρεις υποψήφιους δημάρχους, σε Αθήνα (Κ. Μπακογιάννη), Θεσσαλονίκη (Ν. Ταχιάο) και Πειραιά (Ν. Βλαχάκο) και σε κανέναν άλλον.

Ακολούθησε επιστολή του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, προς τους βουλευτές και τα πολιτικά στελέχη του κόμματος, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: «Καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές (Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές) του Μαΐου 2019, εφιστούμε την προσοχή στα στελέχη μας ότι πρώτη προτεραιότητα της κομματικής οργάνωσης είναι η νίκη στην ευρωκάλπη και η ενίσχυση των υποψηφίων στις Περιφέρειες που επισήμως η ΝΔ στηρίζει. Δεδομένου ότι στις δημοτικές εκλογές υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί, σε καθέναν από τους οποίους μετέχουν πολλά μέλη ή στελέχη που προέρχονται από την παράταξή μας, υπογραμμίζουμε ότι τα στελέχη μας θα πρέπει να συνομιλούν και να συνεργάζονται με όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς που έχουν ως αναφορά τον χώρο της ΝΔ. Με κάθε τρόπο πρέπει να αποφεύγονται εντάσεις και αρνητικές αναφορές. Η ενότητα της παράταξης είναι προτεραιότητα».

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Έγγραφο ΝΔ

Μετά την ξεκάθαρη αυτή κεντρική πολιτική τοποθέτηση της ΝΔ, είναι απορίας άξιο, πως θα μπορέσουν να μαζέψουν τα συγκεκριμένα στελέχη της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στη Νέα Ιωνία την άστοχη και ακατανόητη απόφασή τους να σπεύσουν να δώσουν το χρίσμα και μάλιστα σε ένα προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αγνοώντας παραδοσιακούς αγωνιστές της παράταξης, όπως τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Κουκουλάρη (φωτογραφία κάτω).

Μάλιστα, δεν είναι λίγα τα τοπικά στελέχη της ΝΔ στη Νέα Ιωνία, που μιλούν για σκοπιμότητες περίεργες πίσω από το επίμαχο χρίσμα.

Κάποια άλλα στελέχη θύμιζαν και την έκθεση-κόλαφο του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, σχετικά με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης για την περίοδο 2011-2017, το οποίο είχε αποστείλει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου, ο υπουργός Παιδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η έκθεση-κόλαφος των Επιθεωρητών Δημ. Διοίκησης για το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης επί διοίκησης Μανούρη-Λέντζα

Στην υπό έλεγχο, επίμαχη, περίοδο στο Ίδρυμα, Πρόεδρος ήταν ο κ. Φίλιππος Λέντζας και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Παναγιώτης Μανούρης, ο σημερινός υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας με το χρίσμα από την Δημοτική Τοπική Επιτροπή της ΝΔ, όπως προαναφέραμε. Παράλληλα ο κ. Κώστας Γαβρόγλου είχε δώσει, πριν από ένα χρόνο, εντολή στον γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Γιώργο Αγγελόπουλο, να διενεργήσει τον προβλεπόμενο εκ του νόμου διοικητικό έλεγχο στο Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.

«Εφημερίδα των Συντακτών»,

Η που έφερε στην δημοσιότητα την «σκοτεινή» αυτή υπόθεση, την χαρακτηρίζει ως ένα «διαχρονικό και κλασικό μοντέλο διαπλοκής και κακοδιαχείρισης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βιαστική και ακατανόητη κίνηση της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στη Νέα Ιωνία, κόντρα στην κεντρική πολιτική γραμμή του κόμματος, που ήθελε να μην δοθούν χρίσματα σε κανέναν δήμο, πλην αυτών της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με τη υπόθεση της δικαστικής διερεύνησης του Παναγιώτη Μανούρη, που είναι σε εξέλιξη, έχει προκαλέσει ενόχληση στην Πειραιώς.

Σίγουρα στην υπόθεση θα υπάρξουν εξελίξεις και μάλιστα γρήγορα...