Όραμα Ευρώπης για το Παλαιό Φάληρο από τον Γιάννη Φωστηρόπουλο

 
Όραμα Ευρώπης για το Παλαιό Φάληρο από τον Γιάννη Φωστηρόπουλο

Ενημερώθηκε: 20/05/19 - 22:11

Δημοτικές εκλογές 2019-Παλαιό Φάληρο: Σε βιώσιμες πρακτικές ανάπτυξης , σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα με κύριο αποδέκτη τον Άνθρωπο και την ποιότητα ζωής του, στοχεύει να επενδύσει ο Γιάννης Φωστηρόπουλος Υποψήφιος Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου.

Ενεργός πολίτης στα κοινά της πόλης του από το 1994 όπου εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος, εκλέγεται ανελλιπώς έως και σήμερα. Μέσα από νευραλγικές θέσεις Διοίκησης για την κοινωνία του Π. Φαλήρου, ακολουθώντας τα «βήματα» του αυτοδιοικητικού του Δασκάλου, Διονύση Χατζηδάκη, με τον οποίο εκλέγεται στον συνδυασμό του από το 2006 και γνωρίζοντας πολύ καλά τις ανάγκες της πόλης του, έχει φτιάξει το πλάνο για το «αύριο» του Π. Φαλήρου.

«Το Π. Φάληρο είναι κομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας με ανεκτίμητη ιστορική και πολιτισμική αξία. Αποτελεί κέντρο Αθλητισμού με συμμετοχές απ΄ όλο τον κόσμο. Διατηρεί τις γειτονιές της αναλλοίωτες και την αγάπη των δημοτών της «ζωντανή» για αυτή. Μπορεί να υποστηρίξει το όραμα της σύγχρονης εξέλιξης. Είναι Πόλη για να Ζεις!» δηλώνει ο Υποψήφιος Δήμαρχος και νυν Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Και προσθέτει: «Πρωτοπόρα ευρωπαϊκά προγράμματα μπορούν να βρουν εφαρμογή και να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης και βιωσιμότητας για την τοπική μας κοινωνία. Με σχέδιο και γνώση διεκδικούμε την αξιοποίηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, στοχεύοντας στην μέγιστη δυνατή απορροφητικότητα πόρων. Με πίστη και υπευθυνότητα θα ανταποκριθούμε με επιτυχία στις απαιτήσεις της επόμενης μέρας».

Εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων τοπικής Ανάπτυξης, με έμφαση στην προώθηση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, της ενίσχυσης του κοινωνικού «προσώπου» του Δήμου, αλλά και της «έξυπνης» εξειδίκευσης των πολιτών προς όφελός της καθημερινότητά τους, είναι οι βασικές προτεραιότητες για το Π. Φάληρο.

Να υπενθυμίσουμε, οτι απο το 2013 έως σήμερα ο κ. Φωστηρόπουλος κατέχει τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εκπροσωπεί τον Δήμο Π. Φαλήρου σε πλήθος ευρωπαϊκών και εθνικών συνεδρίων.

Ευθύνη όλων μας είναι λοιπόν, στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές να εμπιστευτούμε τους υποψήφιους εκείνους που έχουν την κατάλληλη κατάρτιση, γνώση και εμπειρία ώστε να κερδηθεί το στοίχημα και να δημιουργηθούν Δήμοι Αναπτυξιακά Βιώσιμοι και Πρωτοπόροι, φιλικοί για τους πολίτες και το Περιβάλλον.