Κακοκαιρία: Νεκρός στην Κέρκυρα

 
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα σήμερα 12/11

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΟΥΡΗΣ

Ενημερώθηκε: 12/11/17 - 12:38

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα σήμερα 12/11, όμως η πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού άφησε πίσω της πλημμύρες και νεκρό έναν άτυχο 57χρονο πατέρα, που παρασύρθηκε από το ρέμα, όταν γύρω στις 10 το βράδυ, έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την περιοχή της νότιας Κέρκυρας.

Ο άτυχος άνδρας εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του, όταν κατά την επιστροφή της οικογένειάς του στο σπίτι ένας χείμαρρος ακινητοποίησε το όχημα. Η σύζυγος και τα παιδιά του πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν, όχι όμως και εκείνος, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Ο 57χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Corfu News είχε φτάσει στην Κέρκυρα μόλις το πρωί της Παρασκευής, για ολιγοήμερες διακοπές, από την Αγγλία όπου ζούσε.

Το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιήσε για έντονα καιρικά φαινόμενα που επηρεασαν το βόρειο Ιόνιο (κυρίως η Κέρκυρα) και η Ήπειρος (κυρίως τα παραθαλάσσια τμήματα) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που σε πολλές περιπτώσεις συνοδεύτηκαν από χαλαζοπτώσεις.

Αττική

Αθήνα

Από σήμερα Κυριακή 12/11 η χώρα μπαίνει σε τροχιά κακοκαιρίας που θα κρατήσει όλη την ερχόμενη εβδομάδα, με το νέο κύμα κακοκαιρίας να κάνει την είσοδο της από την και εν συνεχεία θα επεκταθεί στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη κακοκαιρία φέτος που θα γίνει ιδιαιτέρως αισθητή στην .

x

Δείτε την πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό της Κυριακής, σήμερα 12/11

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα βόρεια και βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες σε ολόκληρη τη χωρά αναμένονται την Κυριακή. Από το βράδυ αναμένονται σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και νότια. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και σταδιακά από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με παροδικές βροχές. Το πρωί πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτικοί Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και το πρωί στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ωστόσο από τις βραδινές ώρες σταδιακά θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται στη Θεσσαλία νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και το πρωί παροδικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και σταδιακά από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από τη νύχτα στα νότια τα φαινόμενα θα ενταθούν. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 και τοπικά 23 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και σταδιακά από το απόγευμα τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 και στην Κρήτη τοπικά 23 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά στα βόρεια αυξημένες με τοπικές βροχές στα νησιά του βορείου Αιγαίου τις πρωινές ώρες. Σταδιακά από το απόγευμα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και στα βόρεια έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τη Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καιρός: Σε τροχιά κακοκαιρίας η χώρα (ΒΙΝΤΕΟ)