Κηφισιά: Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Σταματιάδης που χαροπαλεύει από τους πυροβολισμούς των ληστών

 
Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που πυροβόλησαν οι ληστές στο σπίτι του στην Κηφισιά: "Προσευχηθείτε για τον Αλέξανδρο, ανάψτε ένα κερί για εκείνον" ψιθυρίζει η σοκαρισμένη σύζυγός του (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 02/04/18 - 18:23

Εξακολουθεί να παραμένει σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης που πάλεψε με τους ληστές μέσα στο σπίτι του, για να σώσει την οικογένειά του τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας στην Κηφισιά.

Τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας του 52χρονου επιχειρηματία παραμένουν ιδιαίτερα κρίσιμα, καθώς ο Αλέξανδρος Σταματιάδης, εξακολουθεί να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ενώ υποβλήθηκε σε δεξιά νεφρεκτομή και οδηγήθηκε στην ΜΕΘ σε βαριά καταστολή και αναπνέει με μηχανική υποστήριξη, σύμφωνα πάντα με την τελευταία ενημέρωση από τον διοικητή του «Γ. Γεννηματάς», Βασίλη Κέκερη.

Σκοπός των γιατρών αυτή τη στιγμή, οι οποίοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή, είναι να σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά...

Είναι ενδεικτικά τα λόγια της γυναίκας του που υπήρξε και αυτόπτης μάρτυρας των όσων τραγικών έγιναν μέσα στο σπίτι τους: ''Προσευχηθείτε για τον άντρα μου, ανάψτε ένα κερί για να γίνει καλά'' είπε η σύζυγος του επιχειρηματία,από το νοσοκομείο ''Γ. Γεννηματάς.

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Σταματιάδης

"

Πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της Κηφισιάς στο χώρο της ενέργειας και των κατασκευών. Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης, με καταγωγή από την Άνδρο, γεννήθηκε στη Βιέννη, ενώ η σύζυγός του, είναι γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας από τη Χίο και έχει αποκτήσει τρία παιδιά με τον Αλέξανδρο Σταματιάδη.

Το ζευγάρι έχει έντονη κοινωνική δραστηριότητα, ενώ όπως αναφέρεται και στο σάιτ της εταιρείας, στο πελατολόγιο της ανήκουν μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως αεροδρόμια, νοσοκομεία, τράπεζες. Κάτοικοι της Κηφισιάς μιλούν για έναν άνθρωπο αγαπητό και ιδιαίτερα χαμηλών τόνων που ποτέ δεν συνήθιζε να προκαλεί παρά.

Ενοπλη ληστεία σε οικία στην Κηφισιά με σοβαρό τραυματισμό του ιδιοκτήτη

Το μοιραίο χρονικό

Οι δύο άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι του 52χρονου επιχειρηματία στην Κηφισιά στις 5:15 τα ξημερώματα, την ώρα που κοιμόταν με την οικογένειά του, σύζυγος και δύο ενήλικα παιδιά.Οι δύο ληστές, παραβίασαν την πόρτα καθώς δεν φαίνεται να λειτουργούσε σύστημα συναγερμού. Ο επιχειρηματίας κοιμόταν με τη σύζυγο του στον 1ο όροφο και σε διπλανό δωμάτιο ο γιος του, όταν άκουσε θορύβους και θέλησε να δει τι συμβαίνει. Τότε άνοιξε τα μάτια του και είδε μπροστά του δύο κουκουλοφόρους ληστές οι οποίοι όρμησαν πάνω του και προσπάθησαν να τον ακινητοποποιήσουν. Όταν εκείνος αντιστάθηκε άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι με τη «σκύλα». Όμως ο 52χρονος, δεν το έβαζε κάτω, σηκώθηκε στα πόδια του και πάλεψε με τους ληστές οι οποίοι συνέχιζαν να τον χτυπούν στο κεφάλι με το διαρρηκτικό εργαλείο. Επειδή, ο επιχειρηματίας αντιστεκόταν, ο ένας από τους δύο κουκουλοφόρους σήκωσε το πιστόλι και τον πυροβόλησε δύο φορές εξ' επαφής στην πλάτη.

Στο σημείο βρέθηκαν δύο κάλυκες οι οποίοι εστάλησαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διαπιστωθεί αν το όπλο έχει «απασχολήσει» σε κάποια άλλη υπόθεση ή είναι «καθαρό».

Παρά τις εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή, οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους δυο επικίνδυνους ληστές.

Το περιστατικό έρχεται λίγε μέρες μετά ένα αντίστοιχο στη Γλυφάδα, όταν 88χρονος πυροβόλησε τους εισβολείς ληστές. Μια αντίδραση που ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Ποίτη χαρακτήρισε αυδοδικία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ δεν είμαστε Φαρ Ουέστ, δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να κατέχει και να κάνει χρήση όπλου»