Κτηματολόγιο 2019: Για ποιο λόγο πήρε νέα παράταση

 
Κτηματολόγιο 2019: Για ποιο λόγο πήρε νέα παράταση

Ενημερώθηκε: 14/03/19 - 19:25

Κτηματολόγιο 2019: Παίρνει νέα παράταση μετά τη λήξη της προθεσμίας της υποβολής των δηλώσεων, που είχε οριστεί για την περασμένη Τρίτη (12/3) για τις 10 Ιουνίου, λόγω της χαμηλής προσέλευσης των πολιτών.

Η νέα παράταση για το κτηματολόγιο δίνει ανάσα για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς θα δοθεί προθεσμία σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Παρατείνεται, μετά από απόφαση του ΝΠΔΔ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ», η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού έως την 24η Απριλίου 2019, για τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ροδόπης, Θάσου, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών και Δ. Αττικής, όπως αναφέρονται αναλυτικά πιο κάτω.

Προς το παρόν, σε έντεκα περιοχές της χώρας(Άρτα, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία, Ροδόπη, Θάσος, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά και Δυτική Αττική), στις οποίες η τρίμηνη προθεσμία για τους κάτοικους εσωτερικού έληγε στις 12 Μαρτίου, παρατείνεται μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου, με προοπτική να παραταθεί μέχρι και τις 10 Ιουνίου 2019.

Παράλληλα εξετάζεται και η αντίστοιχη παράταση της εξάμηνης προθεσμίας για τους ιδιοκτήτες εξωτερικού μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα πολλών ομογενών, ώστε να μπορέσουν να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις της ακίνητης περιουσίας τους μετά την άφιξη στη χώρα μας για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Οι πολίτες καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης (κτηματολόγιο) της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.