Κύμα καταλήψεων σχολείων στη Θεσσαλονίκη για το Μακεδονικό

 
Κύμα καταλήψεων σχολείων  στη Θεσσαλονίκη για το Μακεδονικό

Ενημερώθηκε: 29/11/18 - 10:22

Για πρωτοφανή παραχάραξη της Ιστορίας κάνουν λόγο μαθητές του 4ου και 5ου Λυκείου Καλαμαριάς, που προχώρησαν σήμερα σε συμβολική κατάληψη των σχολείων τους αντιδρώντας στη συμφωνία των Πρεσπών, συμμετέχοντας στο μπαράζ καταλήψεων σχολείων από μαθητές για το Μακεδονικό, ενώ υπό κατάληψη βρίσκεται και το κτίριο που στεγάζεται το 1ο Γυμνάσιο Μηχανιώνας.

Στην ανακοίνωσή τους οι μαθητές της Καλαμαριάς επισημαίνουν ότι «στόχος μας είναι να γίνει φανερό ότι ως νεολαία διαφωνούμε απόλυτα τόσο με το περιεχόμενο της συμφωνίας των Πρεσπών όσο και με τον τρόπο που αυτή επετεύχθη. Μένοντας μακριά από ακραία στοιχεία με σημαία τον αγνό, ανόθευτο πατριωτισμό μας βροντοφωνάζουμε προς πάσα κατεύθυνση την αλήθεια. Ότι η Μακεδονία είναι μια και ελληνική».

Επίσης στην κατάληψη του κτιρίου που στεγάζεται το 1ο Γυμνάσιο Μηχανιώνας και στο κλείσιμο του δρόμου μπροστά από την είσοδο του σχολείου προχώρησαν σήμερα από νωρίς το πρωί οι μαθητές, έχοντας στο πλευρό τους και αρκετούς γονείς.

Την ίδια ώρα σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης προκάλεσαν στη Βουλή οι καταλήψεις σχολείων ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να κατηγορεί την κυβέρνηση για διαχωρισμό των καταλήψεων και την Όλγα Γεροβασίλη να απαντά ότι δεν καταδίκασε τον φασισμό.

Δύο μαθητικές συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία

Δύο μαθητικές συγκεντρώσεις εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από κάλεσμα μέσω διαδικτύου.

Η μία συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 11.00 στο άγαλμα του Βενιζέλου και η δεύτερη την ίδια ώρα στον Λευκό Πύργο.