Πανελλήνιες 2019 - Αρχαία: Η εκτίμηση και οι απαντήσεις στα θέματα από την ΟΕΦΕ

 
Πανελλήνιες 2019 - Αρχαία: Η εκτίμηση και οι απαντήσεις στα θέματα από την ΟΕΦΕ

Ενημερώθηκε: 11/06/19 - 07:17

Πανελλήνιες 2019 - Θέματα Αρχαία: Βατά και κατανοητά τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν σήμερα στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά χαρακτηρίζονται σε γενικές γραμμές κατανοητά και αναμενόμενα

Το διδαγμένο κείμενο αντιστοιχούσε στην ενότητα 3 από τον Πρωταγόρα του Πλάτωνα και οι ερωτήσεις που το συνόδευαν ήταν κατανοητές και σαφείς. Το παράλληλο μεταφρασμένο κείμενο που δόθηκε, επισημαίνει η ΟΕΦΕ, ήταν απόσπασμα από τον Προμηθέα Δεσμώτηα του Αισχύλου και υπήρχε στο σχολικό βιβλίο.

Το αδίδακτο κείμενο από τον «Κυνηγετικό» του Ξενοφώντας δεν παρουσίασε ιδαίτερες δυσκολίες στην επεξεργασία του ενώ η νοηματική ερώτηση που ζητήθηκε για πρώτη φορά στις εξετάσεις, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του νέου προγράμματος σπουδών που είχαν ανακοινωθεί, ήταν εύστοχα διατυπωμένη, με προφανή απάντηση.

Οι ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στα θέματα από την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος