Πάνος Σιδηρόπουλος: Για ποια ερμήνευσε το κλασσικό "Να μ'αγαπάς"

 
Για ποια  ερμήνευσε αυτό το τραγούδι ο αείμνηστος Παύλος Σιδηρόπουλος; 39 χρόνια μετά αποκαλύπτεται η ιστορία του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 16/02/18 - 22:27

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος έχει μείνει για πολλά στην ιστορία των καλλιτεχνών.

Θα σταθούμε σε ένα από αυτά που τον καθιέρωσαν, το οποίο δεν είναι άλλο από το τραγούδι Να Μ’ Αγαπάς που γράφτηκε και ερμηνεύτηκε το 1979 και έμεινε ως ένα από τα πιο κορυφαία ερωτικά τραγούδια που ακούγεται φυσικά σήμερα, σχεδόν 40 χρόνια μετά και θα συνεχίσει να ακούγεται και στις επόμενες γενιές.

Για ποια όμως ερμήνευσε αυτό το τραγούδι ο αείμνηστος Παύλος Σιδηρόπουλος; 39 χρόνια μετά αποκαλύπτεται η ιστορία του τραγουδιού..

Ο άνθρωπος που έγραψε το τραγούδι, ο σκηνοθέτης και τραγουδοποιός Ανδρέας Θωμόπουλος, αποκάλυψε την ιστορία που κρύβει.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ogdoo, γράφτηκε το Πάσχα του 1976, στο σπίτι του Μανούσου Μανουσάκη, στο Χιλιομόδι, θέλοντας να πείσει την αγαπημένη του να τον παντρευτεί, όπως και… έγινε! «Το έγραψα, φουλ ερωτευμένος με την Ηρώ, για να την πείσω να με παντρευτεί. Το 1976, ήμουν για Πάσχα, με μια μεγάλη παρέα, στο σπίτι του Μανούσου, στο Χιλιομόδι Κορίνθου. Η Ηρώ, δεν ήταν εκεί, έκανε Πάσχα με τους δικούς της, αφού μόλις την είχα γνωρίσει. Εγώ, απομονωμένος με μια κιθάρα, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο, ακόμη και την Κυριακή του Πάσχα, ετοίμαζα το τραγούδι, για την Ηρώ… Αργότερα, όταν το ολοκλήρωσα, την πήρα τηλέφωνο και το έπαιξα», γράφει.