Το τελευταίο αντίο στον Νίκο που σκοτώθηκε στο τροχαίο της Κυπαρισσίας-Ο μαθητής που γλίτωσε

 
Το τελευταίο αντίο είπαν οι συμμαθητές του 15χρονου Νίκου-Ο φίλος τους που γλίτωσε από τύχη την μοιραία κοπάνα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 20/11/18 - 19:48

Το τελευταίο αντίο είπαν οι συμμαθητές του 15χρονου Νίκου που αποχαιρέτισαν για πάντα τον φίλο τους που σκοτώθηκε στο τραγικό τροχαίο έξω από την Κυπαρισσία.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στην Αγία Τριάδα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, Χρυσόστομου, ενώ στη συνέχεια ο Νίκος οδηγήθηκε στο νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου.

"

Τραγική φιγούρα η μητέρα του. Η γυναίκα που μέσα σε μια στιγμή έχασε το μοναχοπαίδι της.

"

Αυτή ήταν η πρώτη κηδεία. Ακόμα δεν έχουν κηδευτεί οι δύο του φίλοι Χρήστος και Ενρίκο που ήταν μαζί του...

Ο φίλος που γλίτωσε...

Ο Θανάσης ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε με τους τρεις φίλους του και γνώριζε ότι σχεδιάζουν κοπάνα.

«Πάμε βόλτα» του είπαν, όπως εξηγεί στην τηλεόραση του Alpha. «Τους είπα "μην πάτε. Θα πάρετε τζάμπα απουσίες". Σαν να είχα προαίσθημα». Ήταν η τελευταία κουβέντα που είχαν μαζί.

Ο Θανάσης επέστρεψε στο σχολείο, αποφασίζοντας να μην τους ακολουθήσει. Λίγο αργότερα, έμαθε την είδηση του θανάτου τους...

«Καμαρώναμε τα παιδιά…»

Ο Δήμος Τριφυλίας έπειτα από το πολύνεκρο δυστύχημα σύμφωνα με σημερινή απόφαση που υπογραφεί ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κατσίβελας αποφάσισε τη δωρεάν παραχώρηση των τάφων και το δικαίωμα χρήσης αυτών πέραν της τριετίας για την ταφή των ανήλικων μαθητών.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρει, μεταξύ άλλων, «Τον πόνο των γονέων και των οικείων, ο οποίος είναι πολύ μεγάλος, όπως και ολόκληρης της κοινωνίας. Καμαρώναμε τα παιδιά και προσδοκούσαμε ότι παρέα με τους συνομήλικους του θα κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Η πίκρα μας πλησιάζει την πίκρα των γονέων και των συγγενών. Διαβεβαιώνουμε τους γονείς ότι στον αδυσώπητο πόνο τους ο Δήμος είναι δίπλα τους».