«ΖΩ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΙΜΜΗ και σας παρακαλώ να βοηθήσετε να εξακολουθήσω να ζω στην Λευκίμμη»

 
«ΖΩ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΙΜΜΗ και σας παρακαλώ να βοηθήσετε να εξακολουθήσω να ζω στην Λευκίμμη»

Ενημερώθηκε: 06/10/18 - 19:07

Λάβαμε ηλεκτρονικά επιστολή από την κάτοικο Λευκίμμης Κέρκυρας, κ. Σοφία Φοίφα, που περιγράφει με το δικό της τρόπο και οπτική όσα συμβαίνουν στον τόπο της και το πώς τα βιώνουν οι κάτοικοι. Μια έκκληση για βοήθεια για να εξακολουθήσει να μένει στη Λευκίμμη όπως γράφει.

Η επιστολή

ΖΩ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

ΖΩ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΙΜΜΗ και σας παρακαλώ να βοηθήσετε να εξακολουθήσω να ζω στην Λευκίμμη και εγώ και χιλιάδες άλλοι κάτοικοι της Λευκίμμης και τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας. Μακριά από την σημερινή κατάντια, ταπείνωση και εξαθλίωση που βιώνουμε καθημερινά.

Δεν θέλω χάρη, δεν θέλω ελεημοσύνη, θέλω να βοηθήσετε να ακουστεί η αλήθεια μας.

Ζούμε σε ένα περιβάλλον που καθημερινά ρυπαίνεται επικίνδυνα από τον παράνομο Χ.Υ.Τ.Α. στα Μεσοράχια. Ο αέρας που αναπνέουμε, ο υδροφόρος ορίζοντας, οι καλλιέργειες, ο υδροβιότοπος όλα μολύνονται, ενώ οι υπεύθυνοι αδιαφορούν. Οικολογικη καταστροφή και όχι μόνο.

Ζούμε σε μία πόλη αστυνομοκρατούμενη. Κλειστός ο περιφερειακός, ο δρόμος που οδηγεί όχι μόνο εμάς αλλά και τους τουρίστες στο λιμάνι και σε τουριστικές περιοχές.

Ζούμε σε μια αγροτική περιοχή που για να πας στο χωράφι σου πρέπει να έχεις ταυτότητα διαφορετικά σε συλλαμβάνουν, όπως έγινε και στις 27.9

Ζούμε σε μια πόλη που ξεκινάς με την κοπέλα σου και το μηχανάκι σου να πας στη δουλειά σου και καταλήγεις στο νοσοκομείο έπειτα από ξυλοδαρμό που δέχεσαι από τα ΜΑΤ.

Ζούμε με τρόμο κάθε βράδυ που ενώ μαζευόμαστε να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά καταλήγει η μάζωξη σε κλεφτοπόλεμο με χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και φωτιές. Πριν λίγες μέρες ένα παλικάρι έχασε το χέρι του σε μια τέτοια σύγκρουση. Πριν λίγα χρόνια μια έγκυος γυναίκα έχασε την ζωή της.

Ζούμε στην Λευκίμμη που καίγεται από κροτίδες κρότου – λάμψης. Περιουσίες, χωράφια, ελιές. Ευτυχώς όχι σπίτια, ακόμα …..

Ζούμε μέσα στην σιωπή. Γιατί κανένας δεν ασχολείται μαζί μας, δεν πουλάει το θέμα και δεν ενδιαφέρονται.

ΑΣ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΣ.
ΕΝΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ.

Ας πάρει επιτέλους το θέμα τις διαστάσεις που πρέπει πριν είναι αργά

Σας ευχαριστώ

29.09.2018 – 30.09.2018 Η Λευκίμμη κάηκε. Η φωτιά ξεκίνησε απο κροτίδα λάμψης. Εγινε πόλεμος με τα ματ όπως κάθε βράδυ. Πυροσβέστης τραυματίστηκε στο πρόσωπο απο κροτίδα λάμψης. Ένα παλικάρι είναι στο νοσοκομείο από ξυλοδαρμό.

01.10.2018 Έγινε προσαγωγή στο Α,Τ. Λευκίμμης ατόμου μεγάλου σε ηλικία επιδή πήγαινε στο χωράφι του και δεν είχε μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα

02.10.2018 Ξυλοδραμός ενός νέου παιδιού που πήγαινε με την κοπέλα του,με το μηχανάκι του, στην δουλειά του

03.10.2018 Προσαγωγή στο τμήμα 57χρονου επειδή αντιπαρατέθηκε λεκτικά με τα Μ.Α.Τ.

Μία από τις κλούβες των Μ.Α.Τ. είναι μόνιμα έξω από παρκινγκ σουπερ μαρκετ με αποτέλεσμα να μην είναι ορατά τα διερχόμενα αυτοκίνητα σε αυτούς που εξέρχονται.